19 Aralık 2008 Cuma

Kurke hayır!


Bazen ihtişamlı ve hoş gorunduğu dusuncesi, hızla kafamdan gecse de, elde ediliş biçimini düşündükçe, özünde kürke karşıyım. O tarz bir şey çok giymek istersem, pek çok marka gerçeğine yakın görüntüye sahip olanlarını her gün önümüze getirmekte. Konuyla alakalı bu tavrıma istinaden, kürke hayır platforumdan gelen "vitrinler kansız olsun" projesi ile ilgili basın bültenini sizinle paylaşmak istiyorum. Bu tarz kampanyaların kedi ve köpeklerin bile dahil olduğu zavallı masum hayvanların katledilmesini önlemesi en büyük dileğim.


Kürke Hayır Platformu’ndan Çağrı: ‘Vitrinler Kansız Olsun’


Kürke Hayır Platformu, 2003 yılından bu yana kürkün gereksiz ve kanlı yöntemlerle elde edilen lüks bir tüketim maddesi olduğunu anlatmaya çabalayan bir oluşumdur. http://www.kurkehayir.gen.tr/ adresinden yayın yapan websitemiz aracılığı ile insanlara çekici bir ürün olarak sunulan kürkün ardındaki vahşetin altını çiziyoruz. Kürk konusunu yalnızca hayvan hakları yönü ile değil; kürk endüstrisinin doğal yaşama verdiği geri dönüşü olmayan zararlar, çeşitli basın-yayın organları yoluyla tüketicilerin kürk hakkında yanlış bilgilendirilmesi ve bütün dünyada kürke karşı oluşan olumsuz tavır nedeniyle moda firmalarının başvurduğu etiket sahteciliği yönleri ile ele alıyor ve kamuoyunun dikkatini bu konulara çekmeyi hedefliyoruz.Ve şimdi de moda tasarımcılarını kreasyonlarında kürk kullanmaktan vazgeçmeye ve giyim mağazası sahiplerini kürk içeren giyim eşyaları ve aksesuarları satmamaya davet etmeyi amaçlayan ‘Vitrinler Kansız Olsun’ projesini hayata geçiriyoruz. Projenin öncelikli hedefi, küçük ve orta ölçekli giyim mağazaları ve butiklere ulaşılarak Kürke Hayır Platformu tarafından hazırlanan ve kürk karşıtı sloganlar içeren sticker’ları mağazalarının görünür yerlerine asmalarını ve kürk karşıtı mücadeleye destek olmalarını sağlamaktır. ‘Vitrinler Kansız Olsun’ projesini başarılı kılacak bir diğer etken ise, ülkemizde ve dünyada başarıları ile adlarını duyurmuş olan moda tasarımcılarının, moda editör ve yazarlarının ve moda bloglarının vereceği destek olacaktır . Leman Sam, Berna Öztürk ve Füsun Önal gibi isimlerin de destek verdiği Kürke Hayır Platformu'nun bu projesine değerli katkı ve desteklerinizi rica ediyoruz.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

bunun üstüne "no fur" diyoruz başka da bişey demiyoruz.

a. gizem dedi ki...

kedi çoook şeker :)
kesinlikla haklısın cadı...
sadece gerceğine çok yakın olanları kullanabilirim sanırım...

Sagır Kedi dedi ki...

Bende kürkehayır kampanyasını ne zamandır bloguma aktaracağım bir işim çıkıyor.İyi ki haftasonuna girdik.Kampanyayı bloglarımızdan duyurmak iyi olur.

Unknown dedi ki...

Bu posta bu kadar az yorum yapilmasi ilginc ve uzucu :( sen de koy kedi, herkes koysun en azinda o zavalli hayvanlar icin bunu yapalim.

Stilcatcher dedi ki...

Şimdi bana kızacaksınız ,biliyorum çünkü kürke evet diyeceğim.Ama lüx olan av hayvanlarından oluşan kürke değil, sadece çiftliklerde üretilen tilki, tavşan, çinçilla gibi hayvanlarına kürküne evet!Şimdi bu olay aynı beslenme mantığı gibi.Isınma ihtiyacından dolayı oluşan talepler için özel çiftliklerde üretiliyor bu hayvanlar.Ve genelde de soğuk kuzey ülkelere satılıyor.inanın bana Kaşmir paltolar filan fayda etmiyor Moskova'nın soğuğuna!
Yani özetle ısınmak için evet ama lüx tüketim için hayır diyorum...
Kızmayın ne olur!!:)

Sagır Kedi dedi ki...

Hönkkk!!!!Kızmayalım da sen hiç derisi yüzülmüş bir hayvan gördün mü acaba??O hayvanların derisi yüzülmeli kürk giyilmeli diye bir kural mı var anlamadım ki??Hadi hadi kızmıyoruz sana sen giy o şanssız canlı canlı derisi yüzülen hayvancıkların kürklerini için rahat olsun...

NOT:Sevgili Moda Cadısı bu yorumu yayınlamak sana kalmış.Yayınlamasan alınmam merak etme..Az önceki yorum yazana tepkimi göstermek istedim.

Adsız dedi ki...

Bazı bölgelerde gerçekten kürke ihtiyaç var ve bende çifliklerde yetiştirilen hayvanlardan kürk yapımına evet diyorum. Bu arada çin dışında birçok ülkede hayvanlar diri diri değil öldürüldükten sonra soyuluyor. Havanların canlı canlı soyulmasına kesinlikle hayır; öldürüldükten sonra soyulmasına evettt... Dkkatinizi çekerim çoğu ülkede yenecek hayvanlarda işkence ile öldürülüyor bunada hayırr...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...