20 Ocak 2009 Salı

Merhaba güneş :)



Bir önceki kıyafetin çogunluk tarafından beğenilmesi üzerine, bugunle ilgili üzerimde bir baskı oluştuğunu itiraf etmeliyim ama bir süre sonra bundan kurtulup ne istiyorsam onu giydim :) Bugunkü seçimlerin ana belirleyicileri uzun süredir giymediğim oxford ayakkabılarım ve dışardaki güneş ışığı oldu. Bazılarını siz ilk kez görecek olsanız da üzerimdeki hiç bir şey yeni değil, dolaptakileri kullanmaya devam. Neden çantamı öyle tuttuğumu, paltomun neden koyu pembe gibi görünmediğini veya bacaklarımın neden normalden kalın göründüğünü tam çözemesem de, bugun ben bunları giydim:
  • Tişört, etek, hırka: Zara ( Hepsi farklı yıllarda alınmıştı.)
  • Çorap: Penti
  • Ayakkabı ve palto: Topshop
  • Yuzuk: Barcelona'dan
  • Kolye ve çanta: H&M

In english: The previous outfit had many positive comments so I felt under pressure a little bit for today's look but it's just last some minutes and I decided to wear whatever I felt like. :) The indicators for today's choice are my oxford flats which I haven't been wearing for quite some time and a little bit sunshine outside. Although some of the items I'm wearing are new to you, nothing is new and unfortunately I am still channelling recessionista :p . I don't know why I was holding my bag like that, why my coat looks reddish than hot pink or why my legs looks thicker than usual, here is what I wore today:
  • Tee, skirt and cardi: Zara (Bought in different years)
  • Stockings: Penti
  • Shoes and coat: Topshop
  • Ring: From my last visit to Barcelona
  • Bag and necklace: H&M

39 yorum:

Fashioncholic Girl dedi ki...

(ilk yorumu ben yapıyorum olley !!! )

tişörtün ve hırkanı sevdim // çok sevimli ve muhteşem bi tarzın var ve nerdeyse blogunu ilk açtığından beri takip ediyorum (daha yeni blog açtığım içn yeni bi izleyicin gbi görüneblrm)

sen gerçekten bi moda cadısısın herşeyi karıştırsan da harikalar yaratıyosun :D hep de böyle olacağına inanıyorum ;)

lale kunt dedi ki...

çanta dışında hepsini sevdim, hele yüzük bitirdi beni!

Adsız dedi ki...

bu çantanı çok beğeniyorum tişörtüde çok sevdim çok cici palton gerçkten kırmızı gibi çıkmış ve gerçkten dün 34-36 bdnm demştin ama 38 gibi görünüyrsun fotodan kaynaklanıyr sanırım ben bir çok yabancı blog da takip etmeye çlşyrm moda üzerine onlarda da bugün ne giydim köşesi var ve hep yabancıları taktir etmşmdr kendilerine özgü bi stilleri var bizde farklı olmak,cesaret gerektyr çünkü dışarda gözler sizin üzerinizinde oluyr yadırganıyrsunuz ama seni kutluyrm özgüveninden dolayı uzun süreden beri takip etmeye çlşyrm özellikle bugün ne giydim köşesini herkes gibi bnde merakla bklyrm ve çok hoş bi tarzın var çok gzl yakıştryrsun bnde kopya çekiyorm senden ;))her zmn olduğu gibi çok hoş gözükyrsun ayrıca;yalnız hava güneşli dahi olsa çok soğuk üşümedin mi?

Adsız dedi ki...

bacakların üşümedimi cadı... şaka bi yana çok cici çıtı pıtı olmuşsun. bende sana bişi sormak istiyorum. kahverengi harika bi ankle botum var. kahverengi şık bi çorap aldım. kombinliyemedim...acil tavsiyelerini bekliyorum...

Adsız dedi ki...

çorabımı Calzedonia dan aldım ;)

Adsız dedi ki...

tişörtüne bayıldım. yine kendine has tarzını konuşturmuşsun. bende üşüyüp üşümediğini merak ettim doğrusu :))

Unknown dedi ki...

F.G,Uyuz Cadı,Nefes: Güzel sözlerinize çok çok teşekkürler :)

Nevruz: Temmuzdan beri spora ara verdiğim için biraz kilo aldım ancak henuz 38 beden olmus değilim :)

Üşüme konusunu soran herkese cevabım, üşüme genlerimi umursamıyorum :) Usudukce kötü giyiniyorum, üşüme kısmını fazla ciddiye almıyorum :)

Nesli: Çorabını gule gule kullan :)Kahve corap ve bot kombininde önerebileceğim renkler, gri, lacivert,sarı, bej, belki pembe tonları, biraz farklı olsa da siyah olabilir, bir arastırayım sana ilham verecek bir şeyler bulursam post ederim.

Adsız dedi ki...

sorularım coookkk
bu kıyafetlerinle kendi özel araban harici veya es dost arabası harici, bi araca (taksi, dolmus fln) binebiliyomusun?
bu tarz kıyafetlerle istiklalde, besiktas carsıda yürüyomusun?

cevabın evetse bizde ne fark var biliyomusun:)

Stilcatcher dedi ki...

Şu bacaklar konusunda diyeceğim odur ki kalın çıksa ne olur çıkmasa ne olur?Sonuçta bence gayet fit ve hoş görünüyorsun.Kilo muhabettine sinir olduğum belli oluyor sanırsam:))))))

Adsız dedi ki...

sevimli bir kıyafet olmuş fakat öyle çok değişik bir tarz değil. yine de çok hoş. bence bacaklarınız duruşunuzdan dolayı kalın çıkmış. çantayı ise tarzım olmadığından dolayı hiç beğenmedim. ve etek evet:) başarılı bir seçim bu kadar kısa olmasına rağmen kıyafetlerle öyle doğru tamamlamışsınız ki hiç rahatsız edici ya da 'ben buradayım' diyen bir giysi olmamış. fakat söylemek istediğim şu ki; ne okulda ne de yolda yürürken bu kadar kısa bir etek giymedim, giyemem de bakışlardan rahatsız olurum, şıklığımı unuturum. hem de izmir gibi bir yerde.

Adsız dedi ki...

Valla bugun babet gıydım en sonunda hava 15 derece idi,bahar gibi:))

What is Reality Anyway? dedi ki...

the shoes <3

eso dedi ki...

cadıların cadısı öpücüklerini aldım gitti canım benim etekli foto çok güzel bacaklarının niye kalın çıkmış demişssin bence ayakkabıların çok topuklu olmadığı için die düşündüm yanlış anlama kalın gözükmüo ama sanki ayakkabilarınmı düz kalmış die düşündüm charlize theron gibi uzun bacaklar!!gerçi eteklerin altına topuklu giyincede çok vamp oluyo ama sanki ankle botlarınla dahamı güzel olurmuş ne; bide bişi sorcam cadım ya bugün kırmızı potikareli lacivertli bildiğin ekose pileli mini etek aldım ama altına nasıl çorap giysem üstüne ne yapsam bi fikrin olursa eğer siyah ayakkabı ve çorap sert kalıo laci çorap giysem siyah aykkabı olmuo ama laci ayakkabımda yok ne komik oldu eheheh bide kaplan desenli ince kilotlu çorapta arıyorum konumuz dışında ohhh bee amma yazasım varmış İYİKİ VARSIN

Nil dedi ki...

Ayakkabılar! demek istiyorum öncelikle :) bacakların kalın gözükmüyor cadıcım ama olduğundan kalın diyorsan da o da açının ve flaş ışığının suçu malesef... Yorumların 'bu halde yolda yürüyebiliyor musun' gibi olmasına baya şaşırdım bu arada, bu kıyafete insanlar güzel olduğu için bakarlar açık olduğu için diil sanırım... öyle bile olsa biz daha böyle bakıcaklar diye giydiğimiz kısa etekten korkmaya başlarsak birilerinin amacına güzel hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum, naçizane...

yasemin dedi ki...

ilk fotoyla ilgili kafana takılanları es geçersek:) (herkes biliyo senin incecik olduğunu boşver)çok güzel olmuş, özellikle tshirtteki kıza bayıldım

Unknown dedi ki...

kombinasyonu çok beğendim..ben de fiziğime guveniyorum ve içimden boyle giyinmek çok geliyor ama malesef toplu taşıma araçları ve daha önce başıma gelen şu iğrenç sokak tepkilerinden nefret ettiğimden giyemiyorum. Neyse benim yerime bu aptal düşünceleri takmadan böyle giyinebilen birisinin olması mutlu etti beni:)güzel günler moda cadısı:)

kılavuzum karga dedi ki...

dünya 42 beden kadına standart kadın damgası vursun hepimiz zayıf sınıfına dahil olalım artık yeter :)))

Adsız dedi ki...

Okuyucu isteği: Yüzük çok şeker; tek başına close-up görsek onu, olur mu? :)

Unknown dedi ki...

Sagolun, varolun şekerler :) Kombin biraz sıradan o konuda adsıza katılıyorumm. Bu kıyafetle topuklu ayakkabı seçmedim cünkü istediğim görünüm o değildi, etekte biraz kısa olduğu için hoş durmazdı. Ben insanların tepkisi konusunda Nil'e katılıyorum, elalem ne der, aman bir şey olmasın diye diye bu insanlara o fırsatları verip, kendimizi kısıtlıyoruz ama endise duyanlara da hak veriyorum, bazen inanılmaz seyler olabiliyor. Benim arabam yok, evim ve işim arası 15-20 dk yurume mesafesi,yuruduğum yol gayet duzgun bir yol,herhangi bir toplu taşıma aracı kullanmıyorum.Eğer topuklu ayakkabı ya da çok rahat bir şey giymemişsem taksi kullanıyorum bunun dışında uzun paltolar da gerekli kamuflajı sağlıyor. İstiklal gerçekten ayrı bir yer,oraya giderken bunu giymezdim sanırım ama artık insanların bunlara alışması, normal karşılaması lazım ki Türkiye'de bunun çok zor olduğunun farkındayım, sonuçta siz ayıp bir şey yapmıyorsunuz, esas utanc duyması gerekenler üzerimizde bu baskıyı yaratan tacizciler,belki de biz onları gereğinden fazla önemsiyoruz.

Eso çok tatlısın yine :) Ben kareli eteğimle siyah çorap giyiyorum genelde,sert durduğunu dusunmuyorum hatta yakın bir zamanda belki giyerim belki sana da fikir verir. Kaplan desenli çorap gözüme ilişmedi. Genelde H&M'de falan oluyor onlar ama Istiklal Caddesi'ndeki dükkanlarda belki bulabilirsin diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Müge tabi isteğini yerine getirmem mümkün ama berbat fotograf makinem el verdiği sürece :)

kılavuzum karga dedi ki...

itiraf ediyorum bu boy etek giymiş bir kadını yolda gördüğümde ben bile dönüp bakıyorum ki toplum buna hazır değilin canlı kanıtıyım demekki:)
şaka bir yana hepimiz giyersek toplum 1 senede alışır bu duruma herkesi mini etek giymeye çağırıyorum yeni bir hareket başlatalım :P

Unknown dedi ki...

Sen de bakmayacaksın :) Olay burda normal davranmak, kadınlar bile garipserse, erkekler ne yapsın? :)

tuguna dedi ki...

ben etek ve ayakkabinin uyumunu begendim. ben de mini giyince topuklu ayakkabidan uzak duruyorum. etek kisaligi konusunda da cadiya katiliyorum, giyin giydirin arkadaslar. bakanlar utansin. hatta ben kisin daha cok giyiyorum ki opak corapla hafifletme sansi oluyor. cadi palto kirmizi mi pembe mi? her halukarda ciciymis.

Unknown dedi ki...

Koyu pembe :) Opak çorap konusunda sana katılıyorum, kalın oldukları için kışın kısa giymek daha az göze batıyor.

Adsız dedi ki...

tişört ve bonibon yüzüğü ( evet isim koydum ) çok beğendim. bu çantayı beğenmiyorum neden bilmem. alışveriş listene bi fotoğraf mkinsı ekleme vakti geldi mi yoksa :)

Adsız dedi ki...

arkadaslar bende sizlerle aynı fikirdeyim..bizler kendimizi cektikçe, olumsuzuklara daha cok ortam yaratmış olacagız..ama cok yakın kız arkadasım kot üstüne giydigi atlet tarzı body yüzünden balmumcuda laf işitip birden omuzunda bi şırınga buluyosa, diğer bi arkadasım etegi yüzünden taksiye bindiğinde soförün tacizine ugruyosa
ben artık korkuyorum bu insanlardan!

Unknown dedi ki...

Fotograf makinesi hep listede de ona sıra gelmiyor :)

Fashioncholic Girl dedi ki...

bu arada max factor maskara için istediğim kupon kırmızı bir zarfta elime ulaştı // çoook teşekkür ederim CaDı'cmM ;D

eso dedi ki...

nil ve uzay sizlere çok katılıyorum insanlar ne acayip oldu ya paltonun arasından gözüken çoraplı bacak bile bakışları size çeviriveriyor hele toplu taşıma araçları rezalet ya insanlar sanki avcılığa çıkmış.yemin ediyorum bu futürsuz insanlar yüzünden herşeye temkinli yaklaşır olduk adeta zırhla dolaşıyoruz yok makyaj yapmıssın,yok etek giymişşin,yok saçların sarıymış dikkat çekermiş,kırmızı ruj süremezmişsin yuh ya hiç tanımadığımız sokaktaki insanlar ne düşüncek diye manastıra kapanalım ozaman şu sözü anımsadım önyargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zor YANILIYORMUYUM bakın cadımıza ne şirin sempatik işin içine teşhir girmedikçe özgürlük be kardeşim ne dersin cadıcan?

Adsız dedi ki...

Şu şırınga olayı beni dehşete düşürdü. Nasıl yani? Şırınganın içinde ne var? Ay kabus gibi!

snagis dedi ki...

Allahımmm bende zayıflayıp böyle etekler giymek istiyorum yaaaa. Çok güzel olmuşsun cadıcım devam izlemedeyim :))

Unknown dedi ki...

F.G: Rica ederim, umarım işine yarar :)

Eso:Sonuna kadar katılıyorum.

Snagis: Çok teşekkür ederim :)

oniomaniac dedi ki...

dude it's so nice to see that someone is wearing a skirt that short. i don't have the guts to wear such thing in istanbul because i have to take vapur, funicular and metro to get to work and it's impossible to do that in short dresses or skirts. as far as i can understand with my poor turkish other girls have the same problem i think. but i suppose, you can easily wear that in nisantasi but when you are in uskudar, you have to cover up just like i do :) i just wait to go to my hometown to wear my short pieces freely :(
by the way, love the shoes but i don't feel the same for the bag, at least not with that outfit :)

Unknown dedi ki...

Hi,thanks :) Yeah you are right, the other girls have the same problem with the shorts skirts :( It's not very easy to wear that kind of outfits if you are using public transportation everyday. As I wrote here before, I don't use public transportation and I live and work very open minded neighbourhood,everyday I walk about 15-20 min.to reach my office, I am kinda lucky about those. I wish everyone can wear whatever they want, like in other civilized countries but this is like a dream for now :(( I remember that you wrote, you're from USA but where is your hometown ? Those are one of my favorite shoes but I also love the bag.

oniomaniac dedi ki...

it's new york, upper west side, and now i am in turkey for 2 years for a shipping agency and i really love it here.
but cadisi, there is this thing, i have been to antalya several times and i even wore bikini top and a skirt in a shopping mall because there were lots of tourists and i think the local people are used to other people wearing that short or thiny pieces :) so the lesson we should learn is we all have to wear whatever we want so istanbul people will get used to us :)

Unknown dedi ki...

OOO New York soo cool :) I hear you and absolutely agree with you ;)

Nil dedi ki...

Ben toplu taşıma araçları kullanan ve genelde taksim civarında vakit geçiren bir insanım ve istediğim her şeyi de giyen biriyim. Kısa etek kesinlikle vaz geçilmez parça benim için 50 yaşıma geldiğim zaman 20 yaşımda giyemediğim her şeyin pişmanlığını duymak istemiyorum ve bu kararlılıkla yapıyorum istediklerimi. Etrafımızda her zaman bakışlar ve tepkiler olucak ama önemli olan buna bizim ne tepki verdiğimiz. Ben genelde bana bakan ya da rahatsızlık verecek şekilde davranan insanlara dik dik bakarak ya da onlardan daha güçlü gözükmek adına adımlarımı sertleşterek kararlı bir tavır takınıyorum. karşınızdaki insan kendisini sizden güçsüz hissederse size hiçbir şey yapamaz zaten bu da kendinize güvenmenizde ve etrafınıza da bu enerjiyi yaymanıza bağlı bence. En azından ben böyle yapıyorum ve son derece de rahatım. Hiç olmadı kulaklıklarınızı takıp müzik dinleyerek yürüyün sokakta o zaman kimin ne dediğini duymazsınız zaten :)

eso dedi ki...

nilcim hislerime tercüman olmuşsun çok sinirleniyorum.gittikçe yaşam alanlarımız nekadar darlaşıyor dimi,çok haklısın canım

assassins dedi ki...

üffff...ama süper..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...