9 Ocak 2009 Cuma

Hırkayla şık görünmenin 6 yolu

Derecelerin bizi sevindirmediği kış aylarında ben de dahil pek çoğumuz giydiklerimizin sıcak tutmasını şıklığa tercih ederiz. İşte bu sebeple, bugunkü ilk postumu kış aylarının vazgeçilmezi hırka ile hoş görünmenin yollarına ayırdım, herkese biraz fikir vermesini umuyorum.


1. BROŞ TAKIN: Vintage veya değil, takacağınız sevimli bir broş hırkanızın havasını birden değiştirir.



2.KEMER KULLANIN: Sizi sıcak tutan kalın hırkalarınızı deri kalın bir kemerle kullanarak, hem sofistike, hem de ince görünün. :)



3.DİKİN: Eli dikiş tutan sevgili okuyucular, yetenekli insanlar! Basit bir hırkayı burda gördüğünüz gibi çeşitli kumaşlardan yapılmış fırfırlar ile tanınmayacak hale getirin. ( Bu kesinlikle bana uyan bir şey değil ama eminim sizlerden bunu uygulayabilecek olanlar vardır.)


4.ŞAL KULLANIN: Ofiste veya gunluk hayatta sık sık kullandığınız hırkanızı, kolye yerine bir de desenli bir şal ile kombinleyin, ne kadar Parisienne göründüğünüze siz bile inanamayacaksınız :) Eee nasıl takıcaz bu şalı diyenler için ben bir kaynak buldum. ( Youtube açamayanlar, ktunnel'dan deneyebilirler)





5. RENKLERDEN KORKMAYIN:Siyah bir hırka dolabımız için vazgeçilmez olsa da, canlı renklerde bir hırkanın size soğuk günlerde güneş ışığı kadar iyi geleceği kesin. Burdaki gibi parlak kırmızı bir hırka, kareli bir şal ve desenli bir çanta sizce de eğlenceli görünmüyor mu?





6.RETRO GÖRÜNÜN: Twinset hırkalar biraz eskide kalmış olabilir ancak bu tarz hırkaları vintage veya vintage görünümlü elbiselerle birleştirip farklı bir havaya bürünebilirsiniz. Ben devamlı izleyicisi değilim ama sizce de çok Mad Men işi değil mi?

p.s.: Araştırırken erkekler için bağlama yöntemleri buldum, kıyafetlerinde biraz hareket isteyen beyler sizler buraya.


Glamour

6 yorum:

Noni dedi ki...

3. hırka tam benlik :)

pommeler dedi ki...

ben ofise genelde 4 numara gibi gidiyorum
guzel bi yazı olmus saol cadı

tuguna dedi ki...

cadicim ben de sana hirkalarla ilgili bi soru soracaktim. hani sen bi kez mor hirka ve yesil sal kombinasyonu eklemistin bugun ne giydim kosene. ben bu kontrastin uyumunu oldukca begenmistim. rica etsem bana zit ama hos duracak hirka sal kombinasyonlari onerebilir misin? evde tonla hirka tonla sal var degisik bi seyler denesem diyorum. sevgiler. sebnem

Unknown dedi ki...

O kombinasyon guzeldi di mi, renkler falan ama sal da bayağı kontrast bir renkti.Düşünüyorum ne renkler olabilir, gri ile fuşya, mor, mor ile fuşya,sarı,mavi ile kırmızı,kırmızı-siyah,kahve ile sarı, yeşil turuncu olabilir, Elinde ne var ona bakmak lazım ama yanyana getirdiğinde zıt ve farklı görünen her kombinasyon istediğin etkiyi sağlar sanırım.

zui dedi ki...

4. ok.
ben giyemiyorum çok renkli hırka, siyah gri lacivert falan ancak, bir de uzun salaş ama bol olmayan hırkalar tercihim, hani zaranın vardır ya fix öyle modelleri

boş akbil tınısı dedi ki...

tam zamanında yetiştin cadı'cım:)sabahları kara kara düşünmekten kurtardın!yarın sabah 5. post'u hayata geçiriyorum.(:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...