8 Ocak 2008 Salı

Orjinalini alamıyorsanız, sahtesi var



Bugun bu ucuncu postum olacak, artık 1 ay daha benden yazı beklemeyin :p Başlığa bakıp sakın kopya urunleri ve alanları desteklediğimi sanmayın, bana uymaz ama bu sahte pek bir alınası. Koreli tasarımcı Zinoo Park tarafından tasarlanan bu çanta, Louis Vuitton markası ve FAKE ( sahte) grafik tasarımını birleştirerek gunumuz çağını hicvediyor. Proje, gunumuzun moda anlayısında markalara tapınılmasını ve aynı zamanda sahte urun kullanımının da bu kadar hukum surmesine bir eleştiri olarak yaratılmış. Bu komik ve mesaj kaygılı üçü bir arada çantalardan sadece yuz adet Seul'de duzenlenmiş olan "Wake Up Andy Warhol" ( Uyan Andy Warhol ) sanat sergisi için tasarlanmış.

Hepimizin ara sıra modaya gulup geçmemiz gerektiğini hatırlatan bu tatlı şeylerin fiziksel özelliklerinden bahsetmek gerekirse, dışı kalın kanvas, içi balmumuyla kaplanmış pamuklu kumaştan uretilmiş, 2 tarafında farklı dizayn olması ve ters cevirilerekte kullanılması sebebiyle ücü bir arada ( three in one) kelimesinin hakkını sonuna kadar vermekte. On tarafında turuncu yazıyla FAKE yazan bu çantanın arkasını cevirdiğiniz de üstte bir Perfect (Mükemmel ) yazısıyla beraber, başka bi Louis Vuitton tasarımını gormektesiniz. Fiyatı ise Louis Vuitton'la karşılaştırıldığında, oldukça ucuz : 80-90$ . Site, yaklaşık 25-30 Usd gonderim ucretiyle ve paypal hesabınız varsa bu çantaları size gonderiyor.

Kısa bir süre için, çıkartılabilen parlak renkli, hani su köpek yarışmalarında dereceye girenler için verilenler gibi kitsch odul kurdeleleriyle gelen bu çantaların ( lacivert-sarı, mor-yeşil gibi kombinasyonlar bulunmakta) ruhsal durumunuz ne olursa olsun, sizi hep birinci hissettireceği kesin :) http://poketo.com/shop/archives/552

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...