16 Ocak 2008 Çarşamba

İyi ki dogdun Kate :)



16 Ocak 2008 tarihi pek cogunuz icin bir şey ifade etmeyebilir ama benim için pek çok özelliğine hayran olduğum Kate Moss'un doğum gunu olması sebebiyle onemli bir gun. 34 yıl once bugun Croydon'da doğan muhtesem elmacık kemiklerine sahip bu çelimsiz kızın, moda dunyasını bu kadar etkileyeceğini sanırım kendisi dahil kimse hayal bile edemezdi. Bugun moda dunyamıza fark katan bu ufak tefek kızı 14 yasında JFK Havaalanı'nda kesfeden kişiyi de burda minnetle anmadan gecemeyeceğim.


Çoğu insanın tasvip etmediği yasam tarzı, iflah olmaz bir parti kızı olması ( kim partiyi sevmez ki?) ve bilinen olaylar dizisine rağmen, ben tam tersine burda onu neden sevdiğimi sıralayacağım:

Bir kere her yonuyle farklı, standartlara uymuyor :) . Hepimizin olağanustu, dev, guzel yaratıklar olarak gorduğumuz modellerin standartlarla belirlenmiş dunyasında, kısa boyu ve sıradışı guzelliğiyle( bazılarınızın onu guzel bulmadığını biliyorum ama o kadar fotojenik ki, kamera onunde bambaşka biri oluyor) sanki onlara kafa tutuyor ve en buyuk tasarımcıların defilelerinde onların yanında guvenle yuruyor.( En azından 2005 yılındaki son defilesi, Burberry defilesine kadar yuruyordu). Kimisinin lazy eye dediğimiz durumdan muzdarip olduğunu ( hafif bir Paris Hilton'luk durumu, onun gozlerine hiç dikkat ettiniz mi, farklı yonlere bakıyordur) dusunduğu, duzgun dişleri olmadığı, çok sıska olduğu.. ( 5 yasında bir kızı olmasına rağmen hala super bir vucuda sahip olması kıskandırıcıdır) gibi fiziğiyle ilgili pek cok eleştiriye rağmen sayısız dergi kapağı, editoryal çekim ve reklam kampanyalarında yuzunu sıkca gormemiz onun basarısı olarak addedilebilir. Bunların yanısıra 2005 yılındaki buyuk skandaldan sonra herkes tarafından rahatsız edilmesine ki kendisi paparazzilerin gozdesidir, eleştirilmesine, bitti denmesine rağmen kullerinden doğan Anka kusu gibi, her zamankinden daha guclu olarak geri donmesi, daha fazla kontrat yapması ve daha fazla para kazanması ona inanmayan insanlara çok iyi bir cevap olmuştur.

İşindeki başarıların yanısıra; hepimizin uğrunda ölebileceği parçalara sahip bir dolabı olması, kendine yakısan ve moda konusunda su goturmez bir içgudusu ve yeteneği olması, en pahalı parçaları en ucuz parçalarla muhtesem bir sekilde karıştırıp giyebilmesi, hiç aklınıza gelmeyecek kombinasyonlar yapması ve bunları en iyi sekilde taşıması onu bir stil ikonu haline getiren hayran olunacak ozelliklerinden bazılarıdır.

Benim ovgulerime ihtiyacı olmasa da tüm bu saydığım sebeplerden dolayı kendisi takdir ettiğim ve blogumda hep yer ayıracağım gerçek stil ikonlarından biri olacaktır. Yıllar boyu yaptıklarından ve stilinden bazı ornekler içeren kucuk kolajımı beğeneceğinizi umuyor, kendisine her ne kadar bilmeyecek olsa da, paparazzilerden uzak, çok mutlu bir dogum gunu diliyorum :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...