2 Şubat 2010 Salı

Galata'da bir pazar

Twitter'dan yazdığım üzere, Pazar günü son yıllardaki değişimiyle bana azcık Barselona'nın  El Born bölgesini hatırlatan  Galata'ya gittik, Galatamoda'yı da hastalık ve hava muhalefeti sebebiyle ziyaret edemeyince, aklımda bir süredir olan Galata mağazaları turunu hayata geçirdik. Karnımız aç, kahvaltıyı daha önce arkadaşımın gittiği Mavra adlı yerde etmeye karar verdik. Mavra yurtdışında benzerlerini görebileceğiniz, cafe, workshop, butik birleşiminden oluşan bir yer, dekorasyonuna ve içeriğine belli ki özenilmiş. Mönusü ve fiyatları ortalama ama tatlılarda iddialı oldukları kesin. Sergilenen oyuncaklar, broşlar, saç aksesuarları alınabiliyor, bu farklı havası insanın hoşuna gidiyor ancak Mavra'da garip bir durum var. Fonda pazar günü neşeli veya dingin bir müzik duymak istiyorsunuz, yok, içerisi de kalabalık olmayınca tek duyabildiğiniz telefonda annesine yorgunluktan dert yanan veya yaptırdığı göğüs ameliyatından bahseden servis elemanları oluyor. Onlar zaten siz ordaymışsınız, duyuyormuşsunuz,, gibi şeylere aldırmıyorlar, aldırmadıkları için  de izin günlerine kızıp, kapıları çarpıp, ardından bağıra çağıra kavga edebiliyorlar. Ben D.'ye "sakın kahve içmeye kalkma diyorum", hesabı ödeyip koşarak uzaklaşıyoruz, zira pazar kahvaltımın yanında bu kadar zırvalık yeter :).


Buraya asıl gelme sebebimiz olan mağazalara gelelim, ilk durak "La Mariquita", Müge Ersin, Elaidi, Rana&Berna Canok, Zeynep Erdoğan, Aida Pekin.. gibi daha pek çok tasarımcının koleksiyonlarını burada görmek mümkün. Ürün seçeneği ve fiyatlar çeşitli, aksesuarlar başarılı, sanırım gördüklerim arasında en sevdiğim mağaza bu oldu.



Biraz ilerleyip Paristexas'a giriyoruz, resimlerde göründüğünden küçük, Stella McCartney'den Marc by Marc Jacobs'a kadar uzanan bir yelpazesi var, kendi markaları ayakkabıları dikkate değer ancak içeride 4 kişiden fazla olunca ortamda kalmak zorlaştığından, kendimizi vintage ve 2. el kıyafetler satan Second Chance'e atıyoruz.
Vitrinde vintage bir Burberry trençkot karşılıyor bizi, içerisi sıcak ve hoş, en çok gece elbisesi arayanlar için seçenek var. Bunların dışında, ceketler, kazaklar, çantalar, maskeler( 1-2 tane beğeniyoruz ama 90tllik fiyat biraz tuzlu geliyor), saç aksesuarları, kürkler .. gibi pek çok başlık altında ürün bulmak mümkün. Elbiseler benim tarzıma göre fazla dönemsel ancak gözlük koleksiyonu oldukça geniş, fiyatlar 180-200 tl civarında.




Bu Sonia Rykiel militer ceketin fiyatı 200TL.



Hava bozmaya başlıyor, ben de şapka olduğu için çok etkilenmiyorum, iyi ki evden çıkarken suni kürkümü giymişim, üşümeye başlıyoruz , Bahar Korçan'ın mağazasına uzaktan merhaba diyoruz ve Tabe Kıyamet adlı vintage mağazasına yöneliyoruz ancak kapalı, üzülerek oradan ayrılıp, Cuppa'da bir mola verip kendimize geliyoruz.

Ne demişler, bir fotoğraf çok şey anlatır, gerisini çektiğimiz fotoğraflardan dinleyin, Tabe Kıyamet, Lastik Papuç, Laundromat ve es geçtiğimiz diğerleri, sizlere de bir daha ki sefere uğrayacağız, söz :)

As I twitterred on sunday we paid a visit to Galata area of Istanbul which really reminds me El Born in Barcelona. We visited some vintage shops, little boutiquies but because of the bad weather we couldn't see more so we took some photos, hope you can complete the story from them.

D'nin çok severek aldığımız mavi ojesi de görülmeye değer, Sephora'dan.
This blue nail polish is from Sephora.


24 yorum:

Nihan dedi ki...

Cadıcım,
Benim muhitimde takılmışsınız. Tabii ben ortaokul-lisedeyken Galata (ya da o zamanlar bizim tabirimizle Kuledibi) iğrenç lağım kokan, korkunç bir yerdi. Ama ben yine de severdim. Yeni haline alışamadım. Üstündeki elbise mi bu arada?

nar dedi ki...

Elbiseyi giymişsin:) Aksesuarlar güzel, resimler güzel, yazı güzel!

fashionnar@blogspot.com

Noni dedi ki...

Aaa tam zırvalık olmuş, belki Mavra'nın sahibi okur burayı da utanıp çeki düzen verir çalışanlarına...
Mavi ojeye bayıldım bu arada!!!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

nihan haklısın, ortaköy gibi burası da resmen gentrification oldu. yani; üst sınıfın satın alması ile önceden değersiz olan yerlerin değer kazanması anlamına geliyor. hiç bir sosyolog da tek bir kelime ile tr karşılığını bulamıyor:P

cadı, çok doyamamışsın gibi bi his oluştu, umarım gene gidersin, çok sevdim ben bu fotoğrafları. istanbul'u özlediğimi söylememe gerek var mı?:))

mughetto dedi ki...

Ne kadar güzel fotoğraflar,oh şahane :))
Elbiselere aksesuarlara ayrı ayrı bayıldım.

chfashiontrend dedi ki...

Çok hoş mağazalar var ,ben de hiç uğramadım ama ilgimi çekti....Bu arada bir mekan ne kadar hoş ve farklı olursa olsun kalitesini çalışanları belirler diye düşünenlerdenim.Ne kadar küçük olursa olsun dikkat çekiyor ve oldukça rahatsız edici...

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

benim de lisem sebebiyle gençliğim kuledibinde geçti :) o zmn böyle değildi tabi. Born'u da çok severim ama yeni Galata'ya son zamanlarda hiç gidemedim

ZET Fashion dedi ki...

Bende bugün La Mariquitayı talan ettim çekime götürmek için, iyiki benden önce gitmişsin :))
Postu zevkle okudum!

Doorstepping dedi ki...

Bi dakika not alıyorum, yavaş yavaş anlat cadıcım, İstanbul'a geldiğimde hepsine gitmeliyim ;)

Benim Moda Hikayem dedi ki...

Ben de çok özledim İstanbul'u.İlk ziyaretimde buraları gezeceğim.Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık.

DENiZ dedi ki...

Harika! Ne guzel gezmissiniz ;) Sonia Rykiel ceketin fiyati oldukca iyiymis, genel fiyat politikasi boyleyse vintage butiklerin Turkiye'ye donunce pek sikinti yasamam gibi gozukuyor. Guzel bir post olmus zevkle okudum, tesekkurler!

Fashioncholic Girl dedi ki...

ankaraya da lazım böyle butikler , ama ben tabe kıyamet'i görmek istiyorum , son zamanlarda bir çok yerde orayı duymaya başladım :)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Mavi ojeler süper! Bu butikleri sen anlattıkça özeniyorum, bir gün Galata yollarına düşüp ziyaret edebilirim :)

Adsız dedi ki...

sevgili cadı,

kahvaltı fotosunda gözüken kıyafet elbise mi, bluz mu? ve daha da merak ettiğim; nereden aldın acaba? :)

Unknown dedi ki...

Nihan: Yeni hali biraz daha makyajlı ama altta o havası hala var, evet elbise,daha önce giymiştim, koyacağım bugun kıyafet resmi.

Nar,Mughetto,B.m.h: Evet, teşekkürler :)

Seda:Tabi tabi, zaten sokaklardaki tipler falan alt yapıyı gösteriyor, binlerce liralık kirası olan Doğan Apartmanı'nın 25 mt gerisinde evden sokağa çöp poşeti fırlatılıyor, sokaklar güvenli değil, ben anlayamıyorum bu durumu. Güzel bir havada yine giderim bir ara diye düşünüyorum, seni de bekleriz :)

Ch: Kesinlikle.
Z: O gün twitterdan yazmışsın ben sonradan gördüm, cevap veremedim kusura bakma, eminim güzel bir şeyler bulmuşsundur? :)

Doorstepping: Sen gelince bana sor, yine anlatırım :)

Deniz: Ben genel olarak uygun olarak değerlendiremem buradaki vintage butikleri, rica ederim :))

F.G: Ben de görmeyi istiyordum artık başka sefere.

A.C: Bir görmek lazım ama abartılacak bir durum yok :)

Adsız: Elbise, Topshop'tan, postta detayı gelecek.

5in65 dedi ki...

Sonia Rykel ceket 200 TL hic fena degil, aslinda Etsy'de buna benzer ceketler daha ucuza satılıyor.

Mavi ojelerini cok sevdim :)

http://theredblush.blogspot.com

vintage peony dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

cadıcım mavi ojeler yakıyor :))

Unknown dedi ki...

Bende Istanbul'da yasamak istiyorum! Birlikte de gezer miyiz ;P

Unknown dedi ki...

V.P: Hayırdır inşallah, geçenlerde Ses-seda da görmüştü :)
Modaratör: Evet çok güzeller aslında biraz turkuaz gibilerde burda cart mavi çıkmış :)

Nesli: Gelirsen haberim olsun :))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

benim yüzüm hep gizlidir, gizli kalıcak. anca rüyanızda görürsünüz dermişsinn! şaka maka evet rüyamda gördüm dedim ya sana twitterda, sanki 40 yıllık arkadaş gibiydik:)

vintage peony dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Seda ve vintage: Neşeli rüyalarmış, rüyalarda buluşuruz olmuş biraz hahhaa :)))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

:)) di mi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...