27 Şubat 2009 Cuma

Vogue Paris Mart 09


Bu kapağı gördüğüm an bu dergiyi almam gerektiğini düşündüm, Chanel'in her zaman üzerimde garip bir etkisi var. Model Iris Strubegger, fotoğraf Mert Alas ve Marcus Piggott tarafından çekilmiş, sayı tamamen Coco Chanel'e adanmış, ee daha fazlasına gerek var mı? :) Bu arada modelin üstündekiler sizinde fark edeceğiniz gibi full Chanel, ben elimde olsa ceket, kamelya broş, uzun zincir kolye, kemer ve siyah kalın bilekliği almak isterdim, sizin seçimleriniz ne olurdu?
In english: The moment that I saw Vogue Paris March 09 cover, I knew that I have to buy this mag, Chanel always has this weird effect on me. Model Iris Strubegger was photographed by Mert Alas and Marcus Piggot and this issue is all about Chanel, what's not to love? :) By the way Iris is wearing all Chanel as you're all aware, if had a chance I would like to have jacket, camelia brooch, long chunky chain necklace, the belt and black cuff, what would be your choices?
Fashionistadiary

26 Şubat 2009 Perşembe

Let me sing!




Cumartesi ,karaoke temalı doğum günü partisine gittiğimi hatırlatarak başlamam iyi olur sanırım.Başlığa bakmayın siz, bu sene geçen seneki gibi sahneye atmadım kendimi. Bunun iki sebebi vardı:

1. Sahne bir önceki yıldan, büyük, yüksek ve ulaşılmazdı kendinizi öyle pat diye atamıyordunuz.

2. Kanımda dolaşan alkol seviyesi, karga sesimle oraya çıkmak için yeterli değildi :)

Biz de tüm geceyi, diğer insanları dinleyerek ve dedikodunun zirvesine çıkarak değerlendirdik, eğlenceli miydi? Kesinlikle :))
  • Elbise: Zara
  • Kemer ve saç bandı: Topshop
  • Çorap: Accessorize
  • Ayakkabı: Steve Madden
  • Çanta: Marc by Marc Jacobs (Special items )
Ben karaokeyi severim özellikle çok iyi anlaştığınız kız arkadaşlarınızla über eğlenceli oluyor. Benden tavsiye erkek arkadasınız bu tarz eğlenceyi sevmiyorsa, onla böyle bir aktiviteye katılmayın, ilişkinizin ömrü uzar :)) Ya siz karaoke gecelerini ve şarkı söylemeyi sever misiniz?
In english: It's better to start this post by reminding you that I was invited to a karaoke themed birthday party on last Saturday. Don't let the title mislead you, this year I didn't throw myself to the stage as I did last year. There were two reasons:
1. The stage was bigger, higher and inaccessible than last year, you can't suddenly get yourself to the stage.
2. The alcohol level in my blood wasn't that high to encourage me be on stage with my hideous voice :)
We spent all night listening to others and having the biggest gossip sessions of all times. Was it fun? Absolutely :))
  • Dress: Zara
  • Belt and hair band: Topshop
  • Tights: Accessorize
  • Shoes: Steve Madden
  • Bag: Marc by Marc Jacobs (Special items)

I really like karaoke, it's uber fun if you're with your bffs. In order to prolonge your relationship with your bf, my humble advice is don't go a karaoke night with him, if he's not fond of that kind of activity. How about you, are you a fan of karaoke and singing?

25 Şubat 2009 Çarşamba

24 Şubat 2009 Salı

Mini yeni sezon turu ve olası listem

Stella McCartney-Elizabeth&James- Aldo ( İlk sıra)- Steve Madden(Aldoların altı)-Pembe Topshop ceket-Christian Louboutin-Alexander Wang tişört

Cumartesi günü küçük bir Zara, Mango, Topshop turu attım. Zara bu sezon ayakkabı üzerine bayağı bir çalışmış, daha önce bahsettiğim Balmain benzerleri 219 ( yada 291, tekrar bakmam lazım:p) küsür, benim Isabel Marant koleksiyonununda görüp beğendiğim bej rengi süet, üst kısmı bol, zımba detaylı çizmelerin benzerleri 319 kusurdu, henüz Zara bir ayakkabıya bu kadar verecek kadar delirmedim. Balmain benzerleri yakından daha da kötü, taşların yapışkanlarını bile görebiliyorsunuz. Bunların dışında Louis Vuitton'un etnik ayakkabıları, Prada'nın renkli egzotik yılan derisi ayakkabıları hemen kopyalanmış, etrafta zaten bir yılan/ piton görünümü enflasyonu vardı, ayakkabılar, botlar, etekler iyi görünmüyorlardı. Onun dışında neon renkler durumu var, sarılar, morlar, saks mavileri ayakkabılardan giysilere her yerdeydi, aralarında hoş 1-2 parçanın bulunduğunu söylemek zorundayım ancak tekstil ürünlerinin de fiyatları genel olarak bana uygun gelmedi.
Topshop'ta su an için fazla söz edilecek bir şey yoktu, lacivert blazer cekette gözüm var, indirim hala devam ediyor, bir şeyler bulabilirsiniz, ben komik paralara 2 adet tişört aldım. Mango'ya gelince kıyafet olarak fazla bir şey beğenmedim ancak katalogta ve dükkanda gördüğüm üzere onlar da aksesuar konusunda bu sezon bayağı bir aşama kaydetmişler. Mağazada hoş clutchlar, katalogda güzel kolyeler, korsajlar vardı, ara sıra kontrol etmek lazım.

Alışveriş konusunda bu aralar tutumlu sayılırım, fazla bir şey almıyorum ancak yeni sezon ürünleri mağazalara geldikçe ve dolabımı düşününce aklımda bir liste oluşmaya başladı.

Kırık beyaz veya notr tonlarda blazer : Pahalısından ucuzuna pek çok markada var. Stella McCartney ve Elizabeth & James marka olanlar kalbimde yatanlar ancak bu durumda sanırım Zara benim için en doğru seçim olacak.

Siyah bol bantlı, yüksek topuklu ayakkabı: Geçen gün yazdığım ayakkabı yazısında görülen power heels tarzında havalı bir ayakkabıya ihtiyacım var, onunla ilgili bir çalışma henuz yapmadım, Steve Madden ve Aldo'nun sitesinde böyle ayakkabılar mevcut, buraya genelde gelmiyorlar, zaten Nişantaşı'ndaki Aldo'da kapandı, tamamen Türkiye'den gidiyorlar mı fikri olan var mı?

Bir sürü tişört : Eskitilmiş, askılı, oversized, kısa kollu, grafik baskılı, hepsinden olabilir.

Boyfriend tarzı jean pantolon: Tamam bu trende çok direndim ama güzel durduğu kanısındayım, Current/Elliot .. gibi gözde markalara 200 dolar ve üstü para veremeyeceğime göre, seneye muhtemelen kimsenin hatırlamayacağı bu trendi ucuz yoldan geçiştirmek iyi olurdu.

Daha çok aksesuar: Zincir kolyeler, korsajlar,yüzükler, bileklikler, saç bantları.. hepsini istiyorum :)

Alexander McQueen for Target koleksiyonundan her hangi bir parça: Daha önce bu yazımda belirttiğim koleksiyondan, zigzag desenli elbise, tattoo print tişört, zımba detaylı jean ceket olabilir. Daha fazlası için buraya.

Bunlar aklıma ilk gelenler ancak hala edinemediğim, kısa deri veya sahte deri etek, Alexander Wang bahar koleksiyonunda görülen pembe blazerın Topshop versiyonu, notr tonlarda bir ayakkabı da bonus olarak listeye eklenebilir. Şimdi sıra sizin yeni sezon listenizi duymaya geldi, bu listede neler var?

In english: Last Saturday, I had a small detour at Zara, Topshop and Mango. This season Zara put alot of effort on their shoe collection, Balmain knock-offs ( You can see the glue lines, they don't look good) arrived and they have 219( or 291 I have to check again :p) something tl price tag, I loved the Isabel Marant studded suede boots' knock-offs but they were 319 something tl, I think I am not that crazy yet to pay that much money on a pair of Zara shoes. Other than those, I saw the Louis Vuitton and Prada inspired ones, they were better but still expensive. Egzotic pyton print was all over the store, shoes,boots and skirts but I can say they were tacky for my taste. Neon colours were also one of the main trends at the shop, there were clothes and shoes in bright colours and I somehow liked one or two pieces but the I thought, the clothing line was expensive, too.


There weren't many great pieces at Topshop but I like cropped sleeves navy blazer, sale is still going on with some items, I bought 2 tees at ridicilious prices. At Mango clothing line couldn't catch my attention but I saw that they do some nice stuff in accossories. I like some necklaces and flower pins from the catalog and some clutches at the shop, I might check the stores regularly to get those items.


I don't spend much on shopping lately but I'm gathering a shopping list as the new season arrives and considering my closet's assets.


A blazer in off white or nude colours:I really wish to have one from Stella McCartney's S/S 09 collection or the one from Elizabeth & James however Zara is the most appropriate one in my situation.


A black pair of power heels: As seen on my latest post, I need a pair of cool strappy black shoes. I saw reasonable and pretty ones at Steve Madden's and Aldo's website but we can't have most of the collections here and I saw that Aldo has closed their stores at some places, does anyone have an idea if they are totally going off the market in Turkey?


More tees: Oversized, vintage, with short sleeves, graphic prints.. it doesn't matter , I need them all.


Boyfriend jeans: Ok, I resisted that trend for a long time but I think they look nice. Since I can't pay the trendy brands like Current/Elliot, I have to find a cheaper way to obtain this trend which next year probably nobody will remember.


More accessories: Chain necklaces, flower pins, rings, cuffs and hair pieces.. I want all off them :)


Something from Alexander McQueen for Target: It would be nice to have zigzag print dress, tattoo print tee or studded gray jean jacket. You can see the whole collection here.


Those are the ones just came to my mind at the first glance but I still can't get a leather or faux leather mini skirt, I like Alexander Wang insprired bright pink jacket at Topshop and some nude pumps I have been looking for a long time can be added as bonus tracks :)


Now you know what's on my short list, tell me about your new season shopping list.

Mywardrobe,style,topshop,thebudgetbabe,tfs,sartorialist

23 Şubat 2009 Pazartesi

New camera in da house





Herkese iyi haftalar :) Bir süredir fotograflarımın daha iyi olduğunu düşündünüz mü hiç? Eğer düşündüyseniz, sebebi elimde tuttuğum bu bebektir, bir kaç haftadır bizimle. Henuz tam anlamıyla kullanamıyoruz ama deniyoruz :) Markası Canon EOS D1000, aranızda kendisini tanıyanlar varsa küçük ipuçları vermeniz yararlı olacaktır, onunla en çok dış çekimler yapmak için sabırsızlanıyorum. ( Tamam bu fotografların en iyisi olmadığını kabul ediyorum.)Bugun yine geçen haftadan post edemediğim bir kıyafeti sizinle paylaşacağım. Rahat bir kıyafet, kumaş pantolon giymiyorsun diyenlere atfediyorum :) Karaoke kıyafeti de bu hafta içinde gelecek, merak etmeyin.
  • Yelek, üst,çanta: H&M
  • Pantolon: Gap
  • Botlar: İnci
  • Şal: MQ by Alexander McQueen
  • Trençkot: Zara

p.s: Bu bebeğin eve gelmesini sağlayan sevgiliye binlerce teşekkürler ve en büyüğünden öpücükler. xo



In english: I wish a good week for everyone! Do you ever think my photos were better lately? If yes, the reason is the baby in my hands, it has been with us for couple of weeks. We can't use it in full but we are trying :) . The brand is Canon EOS D1000, if you know it, some tips might be useful, I can't wait to shot photos outside. ( I know these photos aren't the best) .Today, I'm posting an outfit from last week. It's a casual one, I'm dedicating this outfit who said I don't wear this kind of trousers :) Don't worry, my karaoke outfit will be here within this week.

  • Waistcoat,top and bag: H& M
  • Trousers:
  • Boots : Inci ( A local brand)
  • Scarf: MQ by Alexander McQueen.
  • Trench:Zara

p.s.: A thousand thank yous and the biggest kisses will go to my dearest bf who brought this baby to home.xo


21 Şubat 2009 Cumartesi

Sorun nerde?








Bu kıyafette olmayan bir şeyler var.Fazla aksesuar mı kullandım, başka bir tişört mü giymeliydim mesela daha cicili bicili bir şey, neyse sonuçta çok zamanımda yoktu, evden böyle çıktım, sizlerden de saklayacak bir şeyim olmadığı için paylaşmakta mahsur görmedim. Tişörtü çok seviyorum ama Paris versiyonu bundan çok çok daha şekerdi,üstteki yeleğimsi veya hiç sevmediğim ismiyle bolero (?) eskilerden.
  • Jean: Moto (Topshop)
  • Tişört: Marc by Marc Jacobs ( Special items)
  • Bolero: Butterfly by Matthew Williamson
  • Çanta:H&M
  • Bot: Amsterdam'dan yerel bir marka
  • Kolye: Agatha
  • Bilezikler: Şeffaf olan Claire's, diğerleri Accessorize
  • Saç bantı: Accessorize

Şimdi size karşı sorumluluğumu yerine getirdiğime göre, izin verirseniz akşama hazırlanmam gereken karaoke temalı bir dogum günü partisi var :)) .

In english: There is something off about this outfit. Did I overaccesorize, should I wear another tee like a girly one for example. In short, I didn't have enough time and got out home like that. Since I don't have anything to hide, there is nothing wrong to share it with you. I really love this tee but Paris version was prettier and my shrug is from old days.

  • Jeans: Moto by Topshop
  • Tee: Marc by Marc Jacobs (Special items)
  • Shrug: Butterfly by Matthew Williamson
  • Bag: H&M
  • Boots: A local brand from Amsterdam
  • Necklace: Agatha
  • Bracelets: Clear one from Claire's, others from Accessrorize
  • Hair band: Accessorize

Now I am relieved to fullfill my responsibility to you guys, if you excuse me tonight I have karaoke themed birthday party to attend :)) .

Check this out !


Yes, they are not !!! :))))))

20 Şubat 2009 Cuma

Ayakkabı, daha çok ayakkabı..

Marni-Lanvin-Marni-Lanvin-Jimmy Choo -Sergio Rossi-RupertSanderson-Jimmy Choo

Miu Miu -Chloé -Tory Burch - Marc by Marc Jacobs -Guiseppe Zanotti - Kors by Michael Kors-Guiseppe Zanotti

Christian Louboutin -Miu Miu- Christian Louboutin -Halston - Jimmy Choo - Fendi -Jimmy Choo



Miu Miu - Givenchy -Christian Louboutin - Jimmy Choo - Lanvin-Jimmy Choo -Pedro Garcia


Chloé - Celine - Sergio Rossi - Givenchy - Jimmy Choo - Guiseppe Zanotti-Jimmy Choo -Miu Miu


Bahar aylarının ilkine yaklaşmakta olduğumuz bu günlerde, yazın ayaklarımızda arz-ı endam etmesi beklenen ayakkabıları yine net-a-porter bir araya getirmiş, ben de sizlere iletmekte vakit kaybeder miyim? Tabi ki hayır :)

1.Renkli : Gunduz ve gece, kıyafetinize cesur bir renk katacak ayakkabılar bunlar. Notr tonlar, siyah veya lacivert ile giyerek yeni sezona kendinizi adapte edebilirsiniz.

2.Gladyatör: Geçen sene benimde severek giydiğim gladyatörlerin bu sezonda devam etmesi güzel, yoksa o kadar ayakkabıyı ne yapacaktım ki ? :) Düz veya topuklu gladyatör sandaletlerinizi, uzun elbiselerle kombinleyin.

3.Hayvan desenli: Benim tercihim olmasa da zebra, piton ve leopar desenlerinin kıyafete vahşi bir çekicilik kazandırdıkları kesin. Keskin kesimli ceket, pantolon veya etek gibi ayrı parçaları bu ayakkabılarla kombinleyin.

4.Metalik: Gündüzden geceye ışıldamanızı sağlayacak olan bu ayakkabıları bacağınızın ortalarında biten kısa pantolonlarla veya mini kokteyl elbiseleri ile tamamlayın.

5.Güçlü: Yeni güç sembolu ayakkabıların her kıyafetinize değişik bir hava katacağı kaçınılmaz. Çiçek desenli sevimli elbiselerinize bu kafesli veya bantlı ayakkabılarla farklı bir boyut getirin.


Netaporter


p.s: Zui'ye bana 3. ödülümü verdiği için teşekkürler ve sevgiler.

p.s: Thanks to sweet Zui for giving me my 3rd award :)

19 Şubat 2009 Perşembe

So true?

“People are more violently opposed to fur than leather because it’s safer to harass rich women than motorcycle gangs.”—John Varley


Insanlar kürke karşı, deriye olduğundan daha şiddetle karşılar çünkü zengin kadınları taciz etmek motorsiklet çetelerini taciz etmekten daha güvenli.
Evet bu alıntının açıklaması bu, kürke karşı olsam da cümlenin arkasındaki doğruluğa bir yere kadar katılmadan edemedim :) Sizin fikriniz nedir?

Although I'm totally against fur, I see the truth behind that quote upto a point . What's your opinion?

Tfs

Girls and boys love Marc by Marc Jacobs




New York Fashion Week devam ede dursun, bu sene yine Marc Jacobs dışında fazla beğendiğim bir koleksiyon olmadı diyebilirim, bitince en beğendiklerimi bir arada paylaşırım diye düşünüyorum (Ya da paylaşmam bilemedim şimdi). Pek çok blogta ana koleksiyona yer verildiğini gördüğümden, benim en az ana koleksiyon kadar sevdiğim Marc by Marc Jacobs'ın da sizlerle paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Koleksiyona ilk baktığımda düşündüğüm kelime eklektik oldu, sanki dolabınızdaki farklı şeyleri bir araya getirmişsiniz gibi acaip bir karıştırma durumu vardı. Renkler, dokular,tarzlar birbirinin içine girmişti, ekoseler, çizgiler balıksırtı kumaştan yapılan ceket ve pantolonlar, ipek bol üstler, kadife bol ve uzun şortlar, vintage görünümlü elbiseler dikkatimi çekenler oldu. Ceketler, elbiseler, paltolar yine kalın kemerlerle birleştirilmiş, aksesuar olarak şapkalar, renkli atkılar, battaniye kıvamında şallar, çarpıcı renklerde ve desenlerde çoraplar kullanılmıştı. Koleksiyonda tek hoşuma gitmeyen, bazı modellerin dağa çıkacak gibi görünmesine sebep olan bot seçimleriydi, mukluk ( Muhtemelen seneye pek çok insanın ayağında göreceğiz ) ve tırmanış botlarına benzeyen modelleri sevdiklerimden ayrı tutuyorum. Bu arada Marc'ın bir kaç kombinde mor çorap kullanması gözümden kaçmadı, acaba bu fikri benden mi almıştı? :)

Tüm koleksiyon için lütfen buraya.

In english: While New York Fashion Week continues, I don't fancy most of the collections so far except Marc Jacobs. I'm planing to share my favorites at the end of the fashion week. As the main line was presented on most of the blogs, I think Marc by Marc Jacobs show deserves to be shared. When I took a look at the collection, eclectic was the word that popped into my mind, it was like mixing different items from your closet. The whole collection was full of lessons on great mixing the colours, patterns and styles. There were plaids, tripes, herringbone jackets, silk tops, baggy corduory shorts and vintage inspired dresses. The jackets, dresses and coats were paired with wide belts and hats, bright coloured scarfs, blanket like shawls, colourful and striking tights were used as accessories. Although I loved almost every piece, I dislike the mukluk ( I am sure they will be all over next winter) and hikers' type boots which makes models are ready to take a hiking trip to the mountains . I also realized that Marc put purple tights on some models, which makes me to think maybe he gets the idea from me ( Silllyyy) :)))

For the full collection please click here.

Style

18 Şubat 2009 Çarşamba

Cadı'nın seçimleri






Sonunda dediğimi yapabilmenin gururu içersindeyim , ilk 5 ürünü gg'da listelemeyi başardım :) Bundan böyle gg satışları cadının seçimleri başlığı altında olacak, dilerseniz yukardaki gibi imajların altından, sağdaki cadıpazarı logosunu tıklayarak ya da burdan satılan ürünlere ulaşabileceksiniz, bunun dışında satış olayı ile ilgili hiç bir şey blogta yer almayacak. Elimde daha listelenecek ve hoşunuza gideceğini düşündüğüm başka parçalar da var, onlara da sıra gelecek, umarım bu uygulama hepimize yararlı olur, şimdiden hepinize teşekkürler, iyi alışverişler :)

Friday fun










Yine buraları ihmal ediyorum, gittigidiyor konusunu da henuz halledemedim, internet bağlantısı ile ilgili sorunlarım var, çalışıyorum, umarım en geç bu akşam listelemeyi bitirmiş olurum. Bunlar devam ederken, çok ara vermeden, size önceki postumda sözünü ettiğim cuma akşamı kıyafetimi paylaşmak istiyorum. Yine rock chick modum üzerimdeydi ama dinlediğim müzik o değildi, görüntü sizi yanıltmasın :) Fermuar detaylı bir şey ( tişörtüm) edinebildim sonunda , çantamın rengi için de, yine mi mor diyebilirsiniz sanırım, inanın mor en sevdiğim renk değil ama aksesuarlarda kullanınca kıyafete hareket getiren bir renk. Bu posta yine konuk oyuncu aldık, çeşitleme olsun, sizi oyalasın :p :)

    Cadı:

  • Jean : JBrand
  • Tişört: Zara ( Yeni)
  • Yelek, kolyeler: H&M
  • Bot: Kurt Geiger
  • Çanta: M. by Marc Jacobs ( Special Items)
  • Bileklik: Atlas Pasajı

Konuk:

  • Tişört: Miss Selfridge
  • Etek: Topshop
  • Ayakkabı: Nine West
  • Çanta: Accessroize
  • Kemer: Zara
  • Yüzük ve bileklik: Beyoğlu pasajları

p.s: Yine bir blog ödülü aldım, ben bile kendime şaşırıyorum :) Beni seçen Nihan'a kucak dolusu sevgiler :)

In english: I wasn't able to either post or start my sales project yet. I'm having some trouble about my internet connection, I wish this sale thing to be on latest tonight. While I was working on that stuff, I would like to share my outfit from last Friday night out before it was too late . I was in a rock chick mood but don't let this fact to fool you because I didn't listen to rock music :) I got a thing ( my tee) with a zipper at last and I assume you'll say something on my purple bag that I use that colour constantly. I can say that purple is not my favorite colour but it's a nice shade for accessoring your outfit. I had a guest star in this post again just to have some diversity and entertainment.

Cadı:

  • Jean: JBrand
  • Tee: Zara ( New)
  • Waistcoat & necklaces: H&M
  • Boots: Kurt Geiger
  • Clutch: M. by Marc Jacobs ( Special items)
  • Bracelet: Local store


Guest star:

  • Tee: Miss Selfridge
  • Skirt:Topshop
  • Oxfords:Nine West
  • Belt: Zara
  • Clutch: Accessorize
  • Ring&Cuff: Local stores

p.s.: Again I received a I love your blog award from sweet Nihan. I must say even myself is surprised about this awards, thanks hun :)

16 Şubat 2009 Pazartesi

Weekend summary



Bu haftasonu güzel geçti, cuma günü izinliydim, gittigidiyor olayına giriş yapmamı sağlayacak fotograflar çektik, bu akşam veya en geç yarın ilk 5-6 parçayı koymayı düşünüyorum, içlerinde çok beğenilen bir kaç parça da olacak, sizi haberdar edeceğim. Cuma akşamı If Istanbul'un açılış partisine iştirak ettik, kalabalıktı ama eğlenceliydi diyemeyeceğim. Ordan ayrıldıktan sonra, gecenin ilerleyen saatleri benim için daha eğlenceli bir hal aldı çünkü en sevdiğim dj/produktörlerden John Digweed'i yine dinledim. Müziği her zaman ki gibi kusursuzdu, seti boyunca çığlıklar atıp, bol bol dansettim diyebilirim. Cuma gününün kıyafetleri, daha sonra gelecek, post zamanları ve kronoloji birbirini tutmayacak ne yazık ki. :)


Cumartesi bilindiği üzere Sevgililer Günü'ydü, umarım herkesin günü düşlediği şekilde geçmiştir. Benim için sıradan bir cumartesiydİ, çünkü Sevgililer Günü'ne inanmıyorum ve aksine "o gün" özel bir şeyler yapmak uzun süredir içimden gelmiyor. Bu durum, günü iyi sekilde değerlendirmeme engel değildi tabi, If Istanbul'da gösterimde olan "Turn It Loose" ( Kendini Serbest Bırak) adlı filmi, yönetmen ve yapımcısının katılımıyla izlemek oldukça keyifliydi. Film 2007 yılında Güney Afrika'nın Soweto kentinde düzenlenen, dünyanın en iyi b-boy'unu seçmek için yapılan yarışmanın perde arkasını anlatıyor. Her bir yarışmacının ardındaki hikaye, müzikler, atmosfer ve çekim teknikleri gerçekten etkileyiciydi, gösterimi devam ediyor, benim gibi bu türün meraklılarını memnun edeceğini düşünüyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.


Kıyafete göz atacak olursak, sinemaya gittiğim için, özel bir şey değil ayrıca hava çok soğuk ve yağışlıydı. Bazılarınız eminim yine aynı hırka diyecek ama ne yapabilirim, hem çok kullanışlı, hem seviyorum, sizin de sık sık giydiğiniz ve sevdiğiniz parçalar yok mu?
  • Hırka ve çanta: H&M
  • Jean: Topshop
  • Tunik: Zara ( eski)
  • Çizme: Vintage
  • Şal: Markasız ( eski)
  • Yüzük: Barcelona'dan

P.s: Beni yine I love your blog ödülüne layık gören Fashioncholic Girl'e teşekkürler ve sevgiler :)

In english: I had a lovely weekend. I was off on Friday and took some pictures for my online sales project. Friday evening, we've been to If Istanbul's opening party, it was full but I can't say it was amusing at the same time. After that party, we had a chance to listen one of my favorite djs/producers of all time, John Digweed. I became a woo girl ( Remember that episode of How I met your mother? ) and danced a lot until the end of his set. I also had images of the oufit from that night, sorry the chronology of pix and my posts will not overlap :).
Saturday was Valentine's Day as you were all aware, I hope everyone had their dream day. For me it was not different from any other day because I don't believe in Valentine's Day and it's been a long time since I quit doing special things on that day. Ofcourse it wasn't a reason to stay at home, we watched the movie " Turn It Loose" with its director and producer, it was fun. The movie takes us to behind the scenes of b-boy event held in Soweto, South Africa in 2007. The background and stories of every b-boy, music, athmosphere and shooting technics were impressive, you still have a chance to see it and I recommend it to the people who are fan of documentaries, like me .
Considering my outfit, because I went to see a movie, it was casual, the weather was rainy and very cold. I can hear that some of you say same cardigan again but it's very versatile and I love it. Don't you have any favorite items that you wear very often?
  • Cardi and Bag: H&M
  • Jean: Topshop
  • Top: Zara ( old)
  • Boots: Vintage
  • Scarf: No name ( old)
  • Ring: From Barcelona

P.s: Again, I have been honored by Fashioncholic Girl for I love your blog award , thank you sweety :)

15 Şubat 2009 Pazar

Mesaj


Bilindiği üzere New York Moda haftası 12 Şubat'tan itibaren başladı. Konuyla ilgili olarak çeşitli yazıları okurken gözüme ilişen ve beni güldüren bir görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim. 14 Şubat Cumartesi günü yapılan Alexander Wang defilesinde koleksiyonu beğenmesem de, tasarımcının modellere mesajını çok sevimli buldum.
In English: As majority of you know New York Fashion Week A/W09 has been kicked off on 12th of February. While I was going through news, I came by a photo which made me laugh a lot. Alexander Wang show was on 14th February Saturday, I can say I'm not a big fan of the A/W 09 collection but I think his message to models was very sweet.

13 Şubat 2009 Cuma

Modcloth


Vintage veya vintage görünümlü kıyafetlere meraklı mısınız? Herkeste olan fabrikasyon kıyafetlerden sıkıldınız mı? O zaman dün geçte olsa keşfettiğim modcloth'un sitesini siz de seveceksiniz. Susan Gregg-Koger'in ikinci el dükkanlardan alışveriş yapma alışkanlığı, 2002 yılında kurduğu websitesi ile bugün işi haline gelmiş. Sitede aksesuarlardan, elbiselere, paltolardan, ayakkabılara pek çok farklı ve hoş seçenek var. Fiyatlarını uygun olarak değerlendirebileceğim sitenin en güzel özelliği, ağırlığa göre değişen fiyatlarla tüm dünyaya gönderim yapılabilmesi. Genelde Türkiye'ye gönderim diğer ülkelere göre biraz daha pahalı olsa da, gönderim ücretini bölüşebileceğiniz arkadaşlarınızla bir deneyebilirsiniz.




In english: Do you like vintage or vintage inspired clothing? Are you bored from the same type of pret -a -porter stuff ? If yes, I think you'll love my new discovery ,the modcloth website, which took me quite a bit to realize. The founder , Susan Gregg-Koger, was buying clothes from thrift stores for herself and it becomes her career. At the website you can find dresses, coats, accessories, shoes.. at reasonable prices. The good part of the site is that they ship to my country, the charges depend on the weight. The shipping rate for Turkey a little pricey, but you can give it a shot by sharing the shipping costs with your pals.

12 Şubat 2009 Perşembe

My version of black & white









Bir önceki postun siyah ve beyaz üzerine olması sadece bir tesadüf :) Kıyafetimin basit, kolay ve rahat olması ana fikirdi, elde ettiğimi sanıyorum. Bu kıyafeti giydikten sonra yakası dik duracak bir beyaz gömlek edinmem gerektiğine daha çok inandım. İlk iki resimde fermuar kemerin baskısı altında kalmış, dikkatsizlik :)Bu postu yazarken, hip hop sever misiniz bilmem ama ben let it rock dinledim, son günlerde arka arkaya dinlediğim yegane şarkı. Bu arada yüzdeki yeni uygulama için ne düşündüğünüzü bilmek isterim.
  • Ceket: Sisley
  • Gömlek: Bershka
  • Jean: H&M
  • Kemer:Zara
  • Çanta: Anya Hindmarch for Target
  • Botlar: Kurt Geiger
  • Yüzük: Beyoğlu'ndan

In english:It was just a coincidence that I wrote about black& white outfits on my previous post. My goal was to be simple, clean and relaxed while I've chosen this outfit, I think I'm succeed in a way. After this outfit, I added a crisp white shirt to my shopping list. On first two pics, my zipper looks kinda weird, what a careless gal I am :) I don't know if you are into hip hop but I was listening to "let it rock" while I was writing this post. By the way I'd like to know what's your opinion on the new face application.

  • Blazer: Sisley
  • Shirt: Bershka
  • Jean: H&M
  • Belt: Zara
  • Bag: Anya Hindmarch for Target
  • Boots: Kurt Geiger
  • Ring: From a local shop

Spring Trends 103: Black & White

Sonia Rykiel

Roberto Cavalli

Rodarte


Givenchy by Riccardo Tisci


Chanel


Christian Dior

Michael Kors


Hepimizin vazgeçilmezi olan siyah ve beyaz onumuzdeki sezon sıkça ratlayacağımız renk kombinasyonu olacak. Grafik desenlerden, puantiyelere pek çok tasarımcı bu ikiliyi koleksiyonlarında yer verdi.


In english: Black and white combos are the must haves for most of us. In graphic patterns or as polka dots, black and white clothes were also almost in every show for S/S 09.
Elle

10 Şubat 2009 Salı

The purple belt








Bugünlerde toplantılardan kurtulamıyorum, yine öyle bir gün. Elbiseyi nisan ayındaki bu posttan hatırlarsınız, kışa uyarladım , mor kemeri ilk kez kullanıyorum. Bu aralar blogta bir mor renk hakimiyeti var, tamamen tesadüf. Sevgili kedim Sander'de posta şöyle bir geçerken konuk oldu :


  • Elbise: Gina Tricot

  • Hırka, kolye, küpeler: H&M

  • Kemer: İpekyol ( Twist sanırım)

  • Botlar: Zara

  • Çanta: Longchamp


In english: I can't get enough meetings lately, today is also a day like that. You'll remember my dress from this post in April, I've updated it into winter, this is the first appereance of my purple belt. Lately there is a purple invasion in the blog but it's just a coincidence. My dear cat Sander just dropped by in my photo session:


  • Dress: Gina Tricot

  • Cardi, necklace and earrings: H&M

  • Belt : A local brand Ipekyol ( From Twist line I guess)

  • Boots: Zara

  • Bag: Longchamp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...