2 Mart 2009 Pazartesi

Geç kalmış bir yazı


Yaşadıklarımı yazmakta yine geri kalıyorum, bugun arayı kapatırım umarım.

Gün: Perşembe

Yer: Kanyon AVM

3 kız saat 19:30 civarı buluşurlar, hedef "Bir Alışverişkoliğin İtirafları" adlı filmi izlemektir. Sinema biletleri 21:45 seansına alınır. Hatırlıyor musunuz Akşam Gazetesi roportajında benim ismim Alışveriş Cadısı olarak yazılmıştı, adımın geçtiği bu filmi görmem gerekirdi :p Neyse film öncesi, (burda biraz ironik bir durum olsa da) artık duymayan kaldı mı bilmiyorum Harvey Nichols'un el değiştirmesi sebebiyle %90'a varan indirimin olmasını fırsat bilerek bir tur attık. Bizim küçük bedenler konusunda sansımız yoktu, Proenza Schouler'ın sarı, önü fiyonklu eteğinde gözüm kaldı ancak bedenime uygun değildi. See by Chloé ( eski fiyat 160TL) tişört ve Karl Lagerfeld kemere (eski fiyat 280tl) toplam 86 tl ödeyerek karlı bir alışveriş yaptım, arkadasım da Sonia Rykiel'in 400 kusurluk gömleğini 80 kusur tl'ye alarak günü kurtardı. Sonraki durak Sushico, sushiler mideye dedikodu eşliğinde indirilir, filme gidilir, yaklaşık yarım saat süren reklam seansından sonra, film nihayet başlar. Film ile ilgili söyleyebileceklerim:


1. Alışverişkolik kahramanımız rolünde Isla Fisher'ı yeterince sevimli bulmadık, her daim maşayla kıvrılmış saçlarla gezen kızlar kesinlikle doğal görünmüyorlar. ( Aynı duyguyu Samantha Who adlı dizide Christina Applegate için hissetmiştim)

2. Kızın bir tarzı olduğu kesin ama o tarz bana göre fazla renkli ve abartılı.

3. O kadar para harcamasına rağmen agghh şu aldığı muhteşemmiş dediğimiz bir şey olmadı, bize göre paranın çoğu sokağa atılmıştı,

4.Herşeyin fazlasının zararlı olduğu gerçeği filmde umarsızca suratınıza çarpılmıştı, o yuzden bir hayal dünyası beklemeyiniz.

5. Kitabı okuyanlar her zaman olduğu gibi filmin kitabın yanında kuru kaldığı eleştirisini yaptılar,

6.Sonuçta alışveriş, moda.. vs gibi konulara ilginiz var ise, harcadığınız 2 saate üzülmeyeceğiniz bir film.

7. Woow benden de kötüleri varmış diyerek, filmin sonunda kendinizi iyi hissetmeniz ve o duruma henüz gelmediğiniz için alışveriş yapma isteğinizin artması kaçınılmaz :))
In english: I'm a little bit behind of my schedule, I hope, I can catch up today.
Day: Last Thursday
Location: Kanyon Shopping mall
3 girls met at about 19:30, the target was watching the movie" Confessions of a shopaholic". Tickets were bought for 21:45. It's a little bit ironic but we went to Harvey Nichols before since they have almost %90 discount, because they're sold to another company in Turkey. We had no luck for small sizes, I really wanted to buy a yellow Proenza Schouler bow skirt but it was size 4. At the end I bought a See by Chloé tee ( Was 160 tl ) and a Karl Lagerfeld Belt (was 280 tl) in total of 86 tl and my friend bought a shirt from Sonia Rykiel's Sonia line at about 80 something, which is a bargain. Right after shopping we had sushi, with gossip on the side and went to the theather, it finally started after 30 min. commercials. My little notes on the movie:
1. We don't think Isla Fisher is cute enough for this role. The girls with just got out of the salon curled hair doesn't look natural ( I have this feeling about Christina Applegate who is in a leading role on " Samantha Who")
2. Sure the girl has a style of her own but it was very colourful and overdone for my taste.
3. Although she spent a lot of money, there weren't any items that we wish to have, the money mostly spent for nothing.
4.The truth; if you do something more than you should, at the end it bites you at the rear whatever it is, was slapped to your face so don't wait for a fairy tale.
5. As usual, the readers of the book think, the movie was a little bit empty.
6.If you're into shopping and fashion this will be enjoyable 2 hrs.
7.At the end of the movie, it's inevitable to feel better about yourself, to see you're not there yet and it makes you to shop more :))

14 yorum:

crazydaisy dedi ki...

insan kendini çıkışta alışwerişe atmak istiyor:D

iyilik, güzellik dedi ki...

evet ya film de becky'nin kıyafetleri hiç de vovvv dedirtmiyorudu.aksine arkadaşı suzi'nin giydiği her şeye bayıldım:)filmin eğlence kısmı daha iyiydi.

Nil dedi ki...

Aynen :)

Flame dedi ki...

Vasat olduğuna dair yorumlar geliyor ve bende izleme isteği kalmıyor doğal olarak :)

Yeliz dedi ki...

ne olursa olsun geç kalsamda izleyeceğim.

Adsız dedi ki...

ben deee:) bişi dicem harvey deki indirim n zaman biticek bilen var mı? lütfen hala devam ediyor olsuuunnn!!!

Shopaholic dedi ki...

Yazdığın herşeye kesinlikle katılıyorum Cadı. Bir de bence film baştan sona rüküştü de.. Sadece Isla Fisher'a değil, diğer kişilere de oldukça rüküş kıyafetler giydirilmişti bence ve dediğin gibi hiçbirine wooww demedim.. Sadece hoş vakit geçirdiğim bir film oldu. Maksat zaman geçirmekti..

Stilcatcher dedi ki...

Daha filmi görmedim, yoktum İstanbulda bi süredir...Bi de gereçekten kocasız ve sevgilisiz mutlaka kızlarla gidilecek bir film.Ayarlamak gerek:)Ama okuduğum yorumlarda hep aynı hoşnutsuzluk.Bu da bende soru işareti uyandırmıyor değil?Gerçi ne zman çok fazla beklentimiz olsa sonuç hep hüsran oluyor.:)Bu arada susico ya çok fazla takılma cadıcım, geçenlerde bi zehirtlenme vakası duydum oradan .Aklınızda olsun...

Unknown dedi ki...

Adsız: Şubat sonu dediler ama duyduğuma göre depoları boşaltamamışlar hala,gitmeden önce 0212 319 11 76 yı ararsan, daha iyi olur.

Unknown dedi ki...

Itır fazla bir şey beklemeden gidersen çok fazla husrana uğramazsın,sonuçta berbat bir film değil.Sushico'ya çok gitmiyorum zaten, uyarı için sağol :)

Adsız dedi ki...

Filmde çok fazla pembe ve turuncu kullanılmıştı. Ben bir gri aşığı olarak, rahatsız oldum haliyle.

Başroldeki oyuncunun indirimde başka bir kadının elinden kapmak için resmen mahalle kavgası yaptığı Pucci çizmeler.. "Bunun için değer mi?" dedirtti. O çizmeler gerçekten çok sıradan görünüyordu. :)

PINK PRINCESS dedi ki...

Ben sophie kinsellanin tum kitaplarini okudum.alisveriskolik tek bir kitap degil bir seri!ve bu seri 5 kitaptan olusuyor.filmle kitabin karsilastirilmasini bu nedenle kesinlikle dogru bulmuyorum. Ayrica cadi seni karli alisversinden oturu tebrik ederim

Unknown dedi ki...

Kumral çizmeler berbattı, princess sağol :)

Adsız dedi ki...

Bende bu filimi bu gece izleyeceğim. Merak uyandırmasada mesleğime yakın bir konuyu işlediğini düşünüyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...