9 Mart 2009 Pazartesi

Confession Time

Wang vs F21



Bu blogging ( yazmak ya da okumak) bazen hiç iyi bir şey değil. Alexander Wang Alexis püsküllü burnu açık botlarını istediğimi uzunca bir süre yes please altında tutarak belirtmiştim ancak 575 dolarlık fiyatıyla bu botları sadece rüyalarımda görebilirdim, taaki geçen hafta Forever21'nın bu botlardan esinlenmiş versiyonunu görene dek. Normalde böyle şeyler yapmam ama 34,80 dolarlık fiyatı ve benzer görüntüsü içimdeki canavarı almaya ikna etti, şimdi elime ulaşmalarını bekliyorum. Wang versiyonundan daha kısalar bu da onları günlük hayatta kullanmak için daha uygun yapıyor, muhtemelen püsküller kıvarılacak ama kimin umurunda, yaşasın atılabilir moda! Kendimi bir garip hissediyorum, Wang'e ihanet etmiş gibi ( Sanki tanışıyoruz da), ahlaksız bişi yapmış gibi ama hayat ve gerçekler :)) Gelince tam fikrimi yazarım, sizin olaya bakışınız nedir, alır mıydınız yoksa zaten aldınız mı ?

In english: Sometimes blogging is not a good thing ( Both writing or reading). I stated that I want Alexander Wang's Alexis Fringe Boots from the beginning by keeping the image under the yes please section of my blog for weeks. However,with 575 $ price tag, I only can see them in my dreams until last week. I saw that F21 just released an inspired version of these boots. Normally, I don't buy ripped out ones much but with a 34,80 price tag and similar looks, I can't help the monster inside of me, now I'm waiting for them to arrive. They're shorter than Wang's version that makes them useful for daily basis, probably the fringes will curl at the end but who cares, thanks to disposible fashion!. I'm feeling weird, like I betrayed Wang ( Like I know him) or did something wrong but life and reality :)) I'll write my opinion when I get my hands on them but I wonder what's your opinion about this, would you buy them or you already bought them?
Nitrolicious

30 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

Vala cadı alırdım ya!Bir de ben ayakkabı işi yaptığımdan ve gereçek maliyetleri bildiğimden elim zaten titreyerek gidiyor,hatta gidemiyor.Hee alırım orjinalini ama ne zman normal ve makul fiyatta bulduğumda.(inan bana üretim malzemelerini İtalya'dan bile alsan aşağı yukarı aynı pararlelede)

Unknown dedi ki...

Cadı boşver ya , onlar aynısını yapmaya utanmıyor sen almaya mı çekiniyorsun? :))):)) Bir de şöyle bir durum var ki modayı senin kadar yakından takip etmeyen insanlar aldıkları şeyin taklit ya da esinlenme olduğunu bilmeden alıp gönül rahatlığıyla giyiyorlar, senin suçun bunu bilmek mi yani? :))))
Bu arada alakasız olacak ama Zara'da bir gladyatör sandalet beğendim, 170 tl.idi. oha diyorum:))))

Zamandan Sızan dedi ki...

Sevgilini aldatmadın ya nasılsa ;)
keyifini çıkar ayakkabılarının..

ZET Fashion dedi ki...

Esinlenmek mi ? Direk aynısı bu :) Ama bende alırdım, F21'da Channel benzeri çantayı almamak için zor tutmuştum kendimi :) Bu arada siparişi internetten mi verdin yoksa biri mi getiricek ? Biri getiriyorsa bulamama imkanı olabilir çünkü bu tarz ucuz ayakkabılar hemen tüketiliyor orda ve bazen olmuyor.

zui dedi ki...

direkt alırdım
yani taklit ama üstünde wang yazacak kadar taklit değiller:P
gelsin de bakalım bi

yasmin dedi ki...

walla ayağıma giyip her bi yere her bişeye basıcağım bişeye 575$ vermezdim açıkcası. çoğu zaman ayakkabıya verilen paraya acımam ama 575$ da olucak iş değil. ha wang ınki daha güzel, püsküller çoook daha ince daha kalite belli ama altın kaplama olmadığına göre o paraya değmez =D boşver, tadını çıkar wang çakmalarının =) çok da iyi yapmışsın bence almakla

kılavuzum karga dedi ki...

hiç düşünmem alırım korsana yönlendirecek kadar aç gözlü olup fahiş fiyatlarla ürün satan markalar düşünsün gerisini banane:))

Unknown dedi ki...

Süper yorumlar :)) Ben siteden sipariş verdim, birisi getirmeyecek, gümrüğe takılmayacağını umarım .

ZET Fashion dedi ki...

100 dolar altı takılmıyor merak etme :)

Adsız dedi ki...

zaten zarada mangoda olanların cogu büyük modaevlerinin taklidi değilmi?
foto istiyoruz geldikleri gibi :)

alis dedi ki...

Bu zaten 1-2 sezon sonra "out" olacak bir ayakkabı, dolayısıyla "ne var ki bunda?" diyeceğim. Üç günlük Wang 575 dolara ayakkabı satmaya utanmıyor da sen sahtesini almaya mı utanacaksın?

Zaten bence bu fiyata satılan ürünler:
1-Dünyada kendinden başka hiçbir şeyi umursamayan hedonist enayiler
2-Bunları bedava edinip cool bir tavırla boy göstererek markanın reklamını yapan modeller/ünlüler için üretiliyor.

Kısacası, güle güle giy:)

Adsız dedi ki...

gelsin bi bakalım ama birebir yapmis
gule gule kullan simdiden...

Unknown dedi ki...

Z:Onu biliyorum da ayakkabı, kota vsden dolayı çekindim.

Betsy,Alis,Jege: :)) Gelince tabi sadece burda olacak, en geç 12 gun diyor, 3 gunde burdaki gumrukte suruklenir, 2 haftaya elimde olur sanırım.

Adsız dedi ki...

shipping ne kadar istediler?

Unknown dedi ki...

Çok, nerdeyse ayakkabı kadar.

Adsız dedi ki...

what is reality anyway'de krystal simpson dayazmış, valla ben modası geçecek şeylere az para vermeyi seven biri olarak alırdım:)

hatta, deichmnann diye c kalite bir markadan püsküllü süet terlik aldım, hem de 35 tl'ye! balayımda giyicem bali'de:))))

Adsız dedi ki...

Almakla iyi yapmışsın bence, tasarıma emeğe saygı duymak çok önemli ve erdemli bir şey ama hayatın gerçekleri de var... tasarım birçok insan için ulaşılması güç bir lüks olduğu müddetçe bu tarz üretim ve tüketimler olacak.
Hem senin de bahsettiğin bir şey var ki; (bence çok önemli) taklitler çoğu kez orijinal tasarımdan çok daha kullanımı kolay oluyor. Topuklar podyumlara değil sokaklara daha uygun... çok daha gerçek bu anlamda..

Unknown dedi ki...

Adsız: Ooo Bali rocks, ne zaman yolculuk, ayrıca tebrikler tabi :)

Pixiecim doğru söze ne denir? :))

Adsız dedi ki...

bnce onlar utansın sonuçta o ayakkabının maliyeti belli çuval yüküyle para istiyorlar bizi onlar mecbur bırakıyor ayrıca sırf markaya verilen parayı inanılmaz gereksiz görüyorum önremli olan kullanışlı olması,fiyatıda çok uygunmuş,güle güle kullanırsın inş

Unknown dedi ki...

Sağol Nevruz :)

Adsız dedi ki...

hayatım sahte ve çakma şeylerle geçebilir ama marka takıtınıtm olmadığından sahte olduğunu bile düşünmem, beğenirsem alırım.

Adsız dedi ki...

sağol cadıcım:)
20 haziran düğün, 21i ve 1 hasta sonrası için araştırmalar devam ediyor:) ama yüzde 99.9 bali olucak, phuket de olabilir. teşekkür ederim kızlar darısı isteyenlerin başına, deichmann deyip geçmeyin dediğim gibi gayet güzel püsküllü sandaletlerim oldu!

Adsız dedi ki...

Buraya yorum yazmaya biraz geç kalmışım ... Sana aslında biraz ters bu durum yani tasarım bir parçanın benzerini almak, bu konuda hassas ve dikkatli olduğunu biliyorum... 575 dolar pahalı evet ama yinede bence çok istenilen tasarım bir parça için bir kenara para ayırıp orjinalini almak daha doğru. Elbette ki para zor kazanılıyor ve bu krizde bu parayı bir ayakkabıya yatırmak hoş olmayabilir ama o zaman da tamamen özgün, kopya olmayan bir tercih yapılabilir dimi:)) Bir kerecik ihanet edivermişsin ama;)! O kadar kusur kadı kızında da olur;)) Wang botları çok sevmedim benim tarzım değil ama sana çok yakışır eminim çünkü önceden de söylediğim gibi çoğu insanda rüküş duracak şeyler sende hoş duruyor:)) Ben de bu ara Margiela'nın bootielerinden istiyorum hani şu Rachel Bilson bootie diye anılanlardan, Ebay'de uzun araştırmalardan sonra Almanya'dan bir satıcı da buldum benim numaramı, diğer online shopping sitelerinden de araştırıyorum bakalım hala shopping-through-net fobimi yenmiş değilim tam olarak:)))

Unknown dedi ki...

Ilgın, ben hayatımda para biriktirebilmiş bir insan değilim, ha düşeşe bulurum Wangleri bir yerde ( muhtemelen rüyalarımda :)) o zaman alırım. Dediğim gibi sık yaptığım bir şey değil, deneyeceğim bakalım nasıl bi his,bu tarz burnu açık bot püskülsüz olanlardan olabilirdi ama ben onları püskülleri ile sevdim hahaah.Margiela'nın da çok benzeri yapıldı ama asla aslı gibi olmuyor, alırsan bilmek isterim, kır şu seytanın bacağını artık :))

Adsız dedi ki...

abajur gibi görünüyor.. böyle etekler julia roberts gibi kadınlarda bile çirkin duruyor. üzgünüm...

Adsız dedi ki...

Bingo! Bende asla biriktiremiyordum, ama yavaş yavaş alışıyorum sanırım:) Margiela konusunda dediğin gibi şeytanın bacağını kırmam gerek çünkü yakın zamanda yurtdışına gitme planım yok ve Türkiye'de de Margiela yok... Wang botlar gibi fiyatları, aynı hemen hemen: $545! O da düşündürüyor haliyle beni daha geçen ay Balenciaga Giant Weekender aldım silver punto, gri. Uyku uyuyamıyordum almasam daha da uyuyamayacaktım:))) O yüzden bu ara biraz dikkat etmem lazım ama alırsam haber veririm...BTW, botların postuna baktım ayağında beğendim, sana yakışmış, herkes kaldıramaz o botları doğrusu:))Ayrıca o posttaki şorta da bayıldım ikisi çok iyi durmuş, güzel günlerde giy:)!

Unknown dedi ki...

Ilgincim sagol ve gule gule kullan cantani :)

Adsız dedi ki...

Sağol canım benim ;)

Adsız dedi ki...

sonuç nolduu pekii : ) geldi mi ayakkabılar mutlumusun ? : ) geldiyse mutlu ollll !

Unknown dedi ki...

Geldi hem de çok hızlı, onlarla ilgili sonra 4 tane falan postum da oldu, sonuçtan memnunum :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...