5 Aralık 2012 Çarşamba

Pazar egzersizi


İyi haftalar :) . Blogda değişiklikler olmasını istiyorum demiştim ya, bu post o yöne doğru bir adım olacak. İstiyorum ki adı Moda Cadısı olsa da, her zaman modadan bahsetmeyelim çünkü ben ve hayat sadece modadan ibaret değiliz. Blog çok yönlü olsun, seyahatler, yemek yazıları daha çok olsun, onlara mesela spor ve sağlıklı yaşam da eklensin, hayatta ne varsa burada yer alabilsin, daha fazla hayatın kendisi haline gelsin.  Siz ne dersiniz?

Benimle aynı fikirde ve okumaya kararlı iseniz hemen bu postun esas konusuna geçiyorum. Bir süredir düzenli olarak spor yaptığımı artık bilmeyen kalmadığını varsayarak, size biraz pazar günü yaptığım  eğlenceli egzersizden bahsetmek istiyorum. Bu hafta sakatlığıma rağmen, sevgilimle 3. kez evimize çok yakın olan Maçka Parkı'nın yolunu tuttuk. Maçka Parkı şu an devam eden inşaatlar sebebiyle, en iyi durumunda olmasa bile, açık havada egzersizi seven bizim gibiler için, hala vaadedecekleri mevcut.

Parka yaklaşık 8 dakikada yürüyorum. Şimdi teleferiğin altına uzun, beton merdiven yaptılar ve son günlerde koşamayan ben için o merdiven tempomu arttırmak amacıyla fazlasıyla kullanılıyor. Parka yürüdükten sonra o merdiveni 6 kez hızla çıkıp, yavaş tempo ile indim.  Bundan sonrası daha keyifli ve parkın başka bir tarafında geçiyor.  

Normalde koşarak çıktığım "cehennem merdivenleri" dediğimiz ama yeni yapılan uzun merdiven sebebiyle artık ikinciliğe düşen merdivenlerden, koşarak makbul olsa da, elimden gelen en hızlı şekilde çıktım. 




Aradaki yolda yürüyüp basamaklara vardım ve diğer bölüme geçtim. Önce bir ayağımı basamağa koyup, diğerini yanına getirdim, sonra attığım adımı indirip diğer ayağımla aynı seyi yaptım. Başa döndüğünüzde, ister başladığınız ayakla devam edin, ister her seferinde ayak değiştirin o size kalmış. Ben her ayak için 5 şer tekrar yaptım ama sayıyı neden 8-10 yapmayasınız ki?


Diğer merdivene kadar olan mesafede de, temel hareketlerden yürüyerek bacak açmayı yaptım (walking lunges), her bacak için 10 adetten toplam 20 adım etti. Bu harekette dikkat etmeniz gereken, omuzlarınızın geride, sırtınızın dik olmasının yanı sıra, bacaklarınızın 90 derecelik açı yapmasıdır. Diziniz yere yakın olmalı ama asla değmemelidir. Son sette yaptığımız foto cekiminde, artık biraz zorlanmaya basladığımı dilimin dışarıda olmasından anlayabilirsiniz :).

2. merdivenlerden indikten sonra yine temel kalça hareketlerinden çömelmeye (squats) geçtim. Bu hareketi de 10 kere yaptığımda 1 turu tamamlamış oldum. Son iki hareket sıkı bir kalça ve bacak istiyorsanız mutlaka yapmanız gerekenler arasında, benden söylemesi.



Benim için yaklaşık 36 kalori yaktıran bu turdan 5 tane yaptıktan sonra hızlı adımlarla eve döndük. Sonuç, sıkılmadan geçen 1 saat ve 485 kalori :)








8 yorum:

ayca dedi ki...

BENCE BLOGDA YENİLİK ÇOK SÜPER OLUR YENİ LOGONDA PEK HOŞ 2013 SANA UĞUR GETİRSİN. HAYATI BAŞKALARININ GÖZÜNDEN İNCELEMEYİ SEVİYORUM OYÜZDEN BLOG OKUYORUM. HER KONUYA DAL BENCE :)

cukulata.alba dedi ki...

squat mı ılk antremanda merdıven cıkamamıstım hatırlıyorum.walkıng lunges ı agırlıklarla yapamadım bıle.su donem vaktım hıc yok ama canım istedi

Unknown dedi ki...

Ben biraz daha geleneksel düşünüyorum sanırım, nedense blogta yapılacak bir değişiklik havasını bozakmış gbi geliyor bana. bir yandan da gerekli. yazmayı bırakma da sonuc ne olursa olsun :) sevgiler, sıla.

Stilcatcher dedi ki...

O merdivenler süpermiş.İyi idman yeri vala.
Takdirlerim seninle)

nil dedi ki...

polar ft4 ten memnun musun, kullanımı, ayarlaması vs kolay mı? bilgi verir misin, tşk
ps: bende bu arada herşeye dair yazmanı tercih edenlerdenim:)

Unknown dedi ki...

Ayça: Dalıyorum gitti :)
Alba: Boşladım ben sporu ama geri döneceğim inşallah :)
Sıla: Kesin değişecek kararlıyım :)
Itır: Hiç bir şey yapamazsak merdiven çıkarız :) x
Nil: Temel özellikleri ile bana yetiyor, hemen çözersin, almanı tavsiye ederim.

coralsm dedi ki...

Merhabalar,

Bende POLAR F4 ume dun sahip oldum :) Fakat bir türlü çalıştıramadım. Yani tüm ayarlarını yaptım ama kalp atışlarımı algılamıyor malesef :( Siz bantı gösterilen yere mi takıyorsunuz ? ben üst tarafa bile denedim ama algılamıyor malesef. Ben yurt dışından bi arkadaşıma aldırdım dolayısı ile kontak kimsede olmadığından soramıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Unknown dedi ki...

Coralsm: Merhaba, hayırlı olsun :) Bantı gögsünüzün altına takıyorsunuz ama önce arka tarafındaki iletken bölümleri iyice ıslatmanız lazım, ıslanmadan ölçmüyor maalesef. Bunu yaptınız mı?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...