28 Nisan 2010 Çarşamba

Catfight

Miu Miu'nun 2010 ilkbahar yaz koleksiyonu ile beraber tüm dergi çekimlerinde kullanılarak hayatımıza soktuğu kedi desenlerine Zara'nın cevabı Mart/Nisan 2010 lookbook'unda geldi. Miu Miu'ya göre daha çocukça bir hava taşıyan bu desenler, diğerine göre daha uygun fiyatlı olsa da ( Geçen hafta itibarıyla kedi desenli Miu Miu gömleğin satış fiyatı Beymen'de 1045 tl 'dir), benim Zara'ya cevabım ( Tamam diğer Chloé, Celine, Burberry benzerlerini alıyoruz da) zahmet etmişsiniz ancak bu kadar bariz takliti ben almayayım olacaktır :). Ya sizin?

Cat prints are hip of the season which started with Miu Miu's S/S 2010 collection to almost all editorials and to our lives. However Zara's answer to these lovely animal prints came with their March/April 2010 lookbook. Unlike Miu Miu,these cats are more juvenile and budget friendly ( A Miu Miu cat print shirt was 1045 tl  app. 700 usd at Beymen) however my answer will be "no thank you", althought I normally don't  hesitate  much in buying Chloé,Celine, Burberry lookalikes. How about you?
fashionising,nymag

17 yorum:

Unknown dedi ki...

kedilerden nefret ediyorum:)
Desenleri dahi olsa hiçsevimli görünmüyorlar

Dressim dedi ki...

Ben de bu sabah ayni konuya degindim:) Herkesin dikkatini cekecek kadar bu kadar benzerini yapmalarini ben de anlamiyorum gerci ama Mango'nun da Philip Lim'den caldigi su elbiseye (http://dressim.blogspot.com/2010/04/two-dresses-look-same-right-nope-they.html)
bakinca insan artik hersey olur diyor...

Unknown dedi ki...

Zeynep'de aynı şeyi yazmış:) Zaranın her yıl milyonlarca dolar kopyalama cezası ödediğini söylemeye gerek yok sanırım:)

valerie dedi ki...

Cadı doğru diyorsun.Ben de şahsen almam , ama bariz benzerinden ziyade kötü bir taklit olduğu için.

*STYLEBOOM* dedi ki...

evet evet esinlenme filan bir uere kadar ama bu kadar aynisini ben de giymem, orijinalini giyememek illa taklidini giymeyi gerektirmiyor, ki cok da guzel seyler cikariyor ZARA, bu ara veet cindrellanin da dedigi gibi Inditex artık nasıl bir kazanma kazanıyosa kopya tazminatlarını catir catir oduyor!

Fashistanbuller dedi ki...

Ben bugün Zara'ya gittim ve bunu denedim.

Markalardan esinlenerek bize pahalı markaların havasında, trendlere uygun koleksiyonlar sunmalarını çok seviyorum. Zaten oldum olası Zara'cıyım.

Ama bu birebir aynısı kardeşim. Vur dedik, öldürmüşler. Gidin bir giyin daha da iyi anlıyorsunuz. İçinizden almak gelmiyor değil resmen almamak geliyor.

Ilgın dedi ki...

Hadi beee:) Demek Zara cat print'i de çalmış, ilk defa görüyorum ... Cevabım seninkiyle aynı, inspired(!) ve fake(!) olan herşeye! Gömleğe 1045 TL vermem ama sparrow print,cat print veya daisy print Mary Jane ... Üçünden birinde numaramı yakalayabilirsem kaçırmaya niyetim yok;)

Stilcatcher dedi ki...

Ben de almayayım.Ama allahtan fiyat politikaları bizim ayakkabıcılar gibi uçuk değil.Bakar mısın döndüm dolandım gene konuyu ayakkabıya bağladım hahahha:))

alışverışkolık dedi ki...

Ah,kusura bakmasınlar,benim de cevabım "Cadıya katılıyorum." olurdu. :)

nur dedi ki...

Ben elbisenin zara lookbooktaki görünümünü çok sevmiştim, fakat kendisini görünce çok basit ve kalitesiz buldum. taklit konusunda ise ayrı tutmaya gerek yok bence, sonuçta Zara taklit yapıyor biz de her daim alıyoruz:)

Danielle Barbe dedi ki...

the cats don't do much for me... but i did love the swallows and indulged in a pair of the mary janes! ;)

alis dedi ki...

Herkes yerden yere vurmuş ama Zara'nın kedili desen taklidi ne kadar barizse Aldo'nun Opening Ceremony taklidi de o kadar bariz (bkz. 3 post aşağısı).

Unknown dedi ki...

Modarator: 2 kedi sahibi olarak sana katılamıyorum :)

Dressim: O da neredeyse bire bir ama bunun kadar fena durmuyor :)

Cindrella: Ben de bunu anlamıyorum, nasıl hem bu kadar kötü belki de fazla satmayacak bir şey tasarlayıp, o paraları ödemeyi göre alıyorlar? :)

Val: Oldukça kötü bir taklit, çakma lafının tam karşılığı :)

Styleboom,Fashistanbuller: Basic parçalar, düz ceketler, şortlar göze batmadan giyilebiliyolar,pantolonlar, hepimiz giyiyoruz da,bu hem kedi deseni, hem lacivert, hem o yaka hiç bir yerden kurtarmıyor :)

Ilgın: Alınca haber et, onlardan birini ben daha yakından görmedim bu sularda :))

Itır: Olsun ayakkabı da seviyoruz :)

Danielle: They are the best of this collection!

Alis: Tokaların oradan esinlenildiği bariz ancak topuk olsun, renk olsun.. farklı bir şeyler yapıp, kendilerine uydurmuşlar, Zara gibi kötü bir taklit çıkmamış ortaya, bence :)

mercan dedi ki...

Modarator ben de sana katılamıyorum:)kedileri çok severim , bu elbiseyi çok beğenmiştim aslında ama taklide de hayır diyoruz:)

Adsız dedi ki...

ay dayanamıycam söyliycem valla ben de kedilerden nefret edenlerden nefret ediyorum. soğuk ve mesafeli sevginin ne demek olduğunu bilen kedileri sevemeyip köpek yalakalığına (ki köpeklere de bayılırım) tav olan insanlardan daha da nefret ediyorum. kedi beslemek sabır ve şevkat gerektirir.siz bir kediye dokunmazsanız o da size tenezzul edıp dokunmaz, hele zarar hiç vermez. neden kediden nefret edilir bu sebeple hiç anlamam.
ayrıca kedi figürü yuzyıllardır sanattan modaya herturlu dısavuruma ılham kaynagı olmustur, candır..

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

çok seviyorum bu miu miu açık ara önde olduğu kuş ve kedi baskılarını. çakma olmadığından emin olarak miss selfridges marka bi şal edindim, ayılıp bayılarak. payetli t-shirtümle birlikte yıkadım ve artık şalın püskülleri tül tül halde. ağlamak istiyorum sayın seyirciler!

fashion house by zeto dedi ki...

Yaa kırlangıçları görmüştüm ama bu kedi gözümden kaçmış haftasonu aldım bende çok güzel ama Miu Miu alıcak kadar param olmadığı için tercihim Zara oldu.Gerçi şöle bişi var bi tek Zara da yapmıyo bunu fikir hırsızlığı her markada var hoş mu değil tabikide.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...