20 Mayıs 2009 Çarşamba

Like a tourist




Cumartesi saçma bir gündü , birbirinden alakasız şeyler yapmam ve bir turist gibi dolaştığım için genelden farklıydı :). Sabah 10:15'de arkadaşımla Fındıklı'da buluşup, benim hiç gitmediğim Tahtakale'ye gittik, o meşhur bir çarsı varmış onu dolaştık. Hayatımda hiç bu kadar çok ıvır zıvırı, tokayı ve takıyı.. bir arada görmemişimdir sanırım. Bir süre sonra oranın karışık haleti ruhiyesi, bize de yansıdı ve bir şey alamadan kendimizi dışarı attık. Yolda bir dukkan görüp telefonlarımıza güzel kılıflar aldık, sonra benim o taraflara gitmemin esas sebebi olan, yeni diy projelerimizde kullanmak üzere, zımba arama çalışmalarımız için Mercan denen yere doğru yollandık, uzun bir yürüyüsten sonra yine hayatımda göremeyeceğim kadar metal zımbaya ulaştık. Zımbayı uygulamak için aletler 25-40 tl arası olmasına karsın, her farklı zımba için farklı kalıp alınması ve kalıpların 5 tl olması bana biraz saçma geldi, almadım, elimizde 1000 adetlik piramit zımbalar bulunan bir paketle oradan ayrılıp, rotayı Mısır Çarşısı'na çevirdik. Kısa bir tur, biraz baharat, kuru yemiş ve love tea ( hehhe ismi komik, kokusu muhteşem) alışverişi, hop Galata köprüsünde soğuk bira ve kalamar molası. Ordan Beyoğlu'nda Cremerio Milano'da dondurma alıp, soluğu RBMA Infosession için The Hall'de aldık. Müziğin içinden Birol Giray (Radio FG'nin kurucusu, nam-ı diğer BeeGee), Larry Heard .. gibi isimlerin düşüncelerini ve tecrübelerini dinlemek yine çok farklı bir deneyimdi. Bu çok aktif günün bir de akşamı var, onu da bir sonraki postta anlatacağım.
  • Elbise: Laura for Topshop

  • Jean mont: Levi's ( Giyerek göstermek isterdim ama o gün bunun için fazla sıcaktı)

  • Ayakkabı ve çanta: Barcelona'dan

  • Gözlük: Vintage görünümlü, ebayden

Saturday was a hectic day, I did a lot of stuff with no relations to each other, I wandered like a tourist in my town. We met at 10:15 to go to the Tahtakale area which I've never been before. This is the place where you can find rubbish stuff from hair accesories to jewellery, I've never seen lots of them together in my whole life. It was too much and overhelmed that we got out with nothing. On the way we've found a nice shop and bought new colorful cover for our phones. My main intention for this trip was to buy some studs for new diy projects. We found tones of them in Mercan area, I bought a package of pyramid studs (1000) but I didn't buy any tool to apply them. Next stop was Spice Market, bought some spice, some nuts and love tea ( Hhehe I love the name and it smells fantastic), than we've found ourselves on Galata Bridge, drinking ice cold beer with calamary. Later, we jumped to Beyoğlu, had some ice cream from Cremario Milano and end up at The Hall for RBMA Infosession. It is always great to hear stories and experiences from music insiders like Birol Giray ( Owner of FG radio and dj) and Larry Heard. The day wasn't finished there, there is also the night of this weird day but you need to wait for my other posts.

  • Dress: Laura for Topshop
  • Denim jacket: Levi's ( I'd like to have photos with wearing the jacket but it was too hot for that)
  • Tote bag and shoes: From Barcelona
  • Sunglasses: Vintage inspired, from ebay.

28 yorum:

NlyStyle dedi ki...

elbisen çok şirin ve çok yakışmık.bende bi topshop yapsam iyi olacak..

stilmel dedi ki...

bende pazar oralardaydım ufak bi istanbul turu ama feleğimiz şaştı dönüşte,buarada zımbaların ütü ile yapışanları var her çeşidi bulunuyor aklında olsun daha kolay

Noni dedi ki...

Ama çantanı göremiyoruz ki bizzzzz :)

Unknown dedi ki...

Cadı tahtakaleden de fotoğraflar çekseydin keşke bende gitmek istiyorum ama böyle çok karışık kalabalık falansa fenalık gelebilir:) DIY projelerini merakla bekliyorumm...

http://www.denizbaran.com/ dedi ki...

Ben o aletten almistim Ebay'den, hem cok ucuzdu hem kaliplari ve studlariyla gelmisti bana simdi baktim sana onermek icin ama bulamadim :( Yakalarsam gonderirim linkini! Ben buraya gelmeden once almistim ask cayindan askimiza ask katsin diye ;) miniminnacik gonca guller var di mi icinde?

http://www.denizbaran.com/

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Cadı,
Elbisene bayıldım, tam yaz için; çok da yakışmış :)
Bu Mercan tam olarak nerede acaba? Bir de zımbaları aldığın dükkanın adı nedir?

yasemin dedi ki...

Ben uzun elbiseleri çok seven bi insan değilim normalde ama burda süper gözüküyosun. Ben de mi edinsem acaba:)

Styleseeking Zurich dedi ki...

bizde de tahtakaleye stud almaya gidicektik ama turistik yerleri arkadaslarima gezdirmekten vaktimiz kalmamisti.. cidden zimba aletleri pahaliymis, ben hep aletsiz zor zor yapabildim, hele deri ayakkabilarda baya zorlanmistim.. :(

Nesli

B dedi ki...

Haftalardır arıyorum ben de zımbalardan ama yok aklımda 30000 tane fikir biriktirdim. Ankara'da bulan varsa yerini söylese keşke :(

Merakle bekliyorum DIY eserlerini :)

SG-ÇOOOOOK UCUUUUZ FİYATLARA dedi ki...

Elbise ve sandaletlerin uyumu şahane !!bunun yanı sıra keyifle okuduğum blog yazılarınsa doyulmaz tatda.
Daha nicesini beklemekteyim moda cadısı(:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ben de cremario milano'nun dondurmalarına bayılıyorum cadı!

stilmel, stud'ların ütüyle yapışanlarını nerden bulabiliriz peki?

Unknown dedi ki...

Moda: Teşekkürler :) Elbise eski sezonlardan ama bir bak Topshop'ta her zaman güzel şeyler bulunabilir.

Stilmel: Seda ile aynı soruyu soracağım, bulabileceğimiz bir yer var mı? Gerçi adamların kartını aldım, onlarada bir arar sorarım olmadı, şimdiden teşekkürler :)

Noni: Siyah naylon bir tote bag, içini dolduracağız diye öyle bir şey aldım :)Dur olduğu bir resim varsa onu da ekleyeyim.

Cindrella: Valla oyle çok ilginç ve hoş bir şeyler yoktu, binlerce toka üstüne üstüne geliyormuş gibi oluyor bir süre sonra :)) Bir de her dükkanda hemen hemen aynı seyler, ayrıca söyle bir salaklık var, çoğu toptan sattığı için bazen beğendiklerini de alamıyorsun ;)Diy, bakalım ne olcak 2 deneme yaptım olmadı pek,farklı bir materyal seçip bir daha deneyeceğim.

Deniz: Hmm akıllıca, memnun olurum gönderebilirsen. Love tea öyle aynen, görünümü, kokusu muhteşem de tadi beklediğimden daha karaktersiz çıktı, sen ne dersin? :))

Adsız: Teşekkür ederim. Mısır Çarsısının sağından yukarı doğru yuruyorsun, biz de sora sora bulduk o yuzden tam tarif edemiyorum.Tığcılar sokak denen yerde zımba satan yuzlercesi var, gidince gororsunuz zaten, aldığım dükkanın kartını aldım ama sabah çanta değiştiriken diğerinde kaldı, yarın yazarım adres telefon, her şeyi :)

Yasemin: Çok teşekkür ederim, ben de çok meraklısı değilim, bir tek uzun elbisem bu :)) Zaten ustu oturan, düzgün duran elbise kolay bulunmuyor, aramak lazım, eminim senin de hoşuna giden bir tanesi çıkar.

Nesli:Oraları dolaşmak biraz sıkıcı olabilir ama en fazla 1-1,5 saatinizi alırdı yukarı çıkıp, inmek,istediğin bir şey olursa ben yardımcı olmaya çalışırım sana. Ben de elle denedim çok zor sayılmaz ama koton falan gibi ince seylerde olmuyor studlar ağır geliyor, farklı denemeler yapacağım. Eminim botlar gerçekten zor olmuştur,ben de daha kolay seyleri denememe rağmen zorlandım. Sen arkalarını elinle mi kapatıyorsun, ben çekiçle falan denedim elim acımasın diye :)
B.: Aldığım yerin bilgilerini yazacaktım, kartı evde bırakmasaydım, istediklerini onlara söylersen eminim sana kargo ile gönderirler, su fikirleri merak ettim :))Ben bu konuda çok başarılı olamayabilirim,çok kolay bir şey değilmiş :)

SG: Çok çok teşekkürler :))

Seda: Nasıl bayılınmaz onlara, çikolatalı ve yoğurtlu süper :)

nar dedi ki...

elbisen güzel ama birşeyler eksik sanki, bir iki aksesuarla kişiselleştirebilirdin, bu haliyle sadece hoş... sıradan olmuş.

stilmel dedi ki...

aldığımız yere sordum istanbuldan nerden alınabilir diye onlarda burdan toptan alıyorlarmış yardımcı olabilceklerini sölediler http://www.temizelaksesuar.com/Subeler.aspx?lang=0
bende t-shirt,ayakkabı,çanta süsledim ve kotlarda kullanıyoruz

Unknown dedi ki...

Nar: Aslında halka küpe var kulağımda ama inceler belli olmuyorlar, elime koluma bişi takmak istemedim, hareket kolaylığı olsun diye.

Stilmel: Teşekkürler :)

B dedi ki...

converse leri zımbalamak mesela. uzun zamandır giymiyorum ama internette bir kaç tane gördüm zımbalı çok süper olmuşlar. zımbaları alınca hemen yapıp resimlerini koyucam ztn :)

Unknown dedi ki...

Evet süet bot, Converse revaçta ama ben tercihimi denim ceketten yana kullanacağım sanıırm :)

esra dedi ki...

her zaman beğendiğim saclarını bugün cok vasat gördüm :(

salomé dedi ki...

fotograflar chanel no5 yeni reklam filmine benzemiş biraz. çok hoş olmuş :))

Unknown dedi ki...

cadı ben de DIY projelerini merakla beklemekle beraber çok alakasız birşey sorucam. aynı model bir elbisem var ama göğüs dekoltesi yüzünden her ortamda giyemiyorum, içine şu yarım sütyen tarzı saran şeylerden giyiyorum, çok kötü göründüğü için hevesim kaçıyor:( sen dekoltenin ortasını birşeyle tutturdun mu yoksa model böyle mi direkt?

Adsız dedi ki...

içim açıldı yahu ne kadar güzel olmuş elbise..bende giymek istiyorum ama Ankara daha kaldırıcak durumda değil:)

Unknown dedi ki...

Esra:Cts sabahı erken bir saatte ancak toplayıp çıkabildim :))

Salome::)) Keşke o güzellikte görüntüler olabilselerdi, arka fon sana öyle düşündürttü sanırım ama bu benzetmenden dolayı teşekkür eder, iltifat olarak kabul ederim :).

Priscilla: Elbise öyle, ben de bunun ustunu daralttırdım, ancak oyle oturdu ustume, senin rahat giyebilmen için mesela ortasına güzel bir pinle tuttursan, ya d korsajla falan o olmaz mı?

Miss cupcake: Teşekkür ederim, cumartesi oyle olan hava artık burda da böyle değil ne yazık ki.

Unknown dedi ki...

çok saol cadı, dediklerini deneyeceğim:) içime yarım boy giymek hiç hoşuma gitmiyordu, bu iyi oldu:)

Fashioncholic Girl dedi ki...

iştanbul'a her gelişimde uğradığım yerlerden biridir tahtakale // neden ? çünkü ciddi indirimlerle elektronik eşya alıp teknosa.da kazıklanmıyorum :D telefonum ilk çıktığında teknosa.da 1250 tl.yken ben tahtakaleden 700 tl.ye aldım :D:D:D

Unknown dedi ki...

Zımbaları aldığım yer: HKS Düğme
Taya Hatun Mah.Tığcılar Sok. No:9 Eminönü-İst. 0212 519 22 12

Adsız dedi ki...

moda cadısısın ama topshop,zara ve h&m den başka bişey görülmüyor üstünde

Unknown dedi ki...

Gönül ister ki ben de Guccilerden, Balmainlere koşturayım ama bazen gönülle şartlar aynı paralelde olmuyor, değil mi? ;)

lovebug dedi ki...

zımbaları bulamayanlar için ben pasajımda online olarak satıyorum ilgilenenleri beklerim. www.lovebug.pasaj.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...