24 Şubat 2009 Salı

Mini yeni sezon turu ve olası listem

Stella McCartney-Elizabeth&James- Aldo ( İlk sıra)- Steve Madden(Aldoların altı)-Pembe Topshop ceket-Christian Louboutin-Alexander Wang tişört

Cumartesi günü küçük bir Zara, Mango, Topshop turu attım. Zara bu sezon ayakkabı üzerine bayağı bir çalışmış, daha önce bahsettiğim Balmain benzerleri 219 ( yada 291, tekrar bakmam lazım:p) küsür, benim Isabel Marant koleksiyonununda görüp beğendiğim bej rengi süet, üst kısmı bol, zımba detaylı çizmelerin benzerleri 319 kusurdu, henüz Zara bir ayakkabıya bu kadar verecek kadar delirmedim. Balmain benzerleri yakından daha da kötü, taşların yapışkanlarını bile görebiliyorsunuz. Bunların dışında Louis Vuitton'un etnik ayakkabıları, Prada'nın renkli egzotik yılan derisi ayakkabıları hemen kopyalanmış, etrafta zaten bir yılan/ piton görünümü enflasyonu vardı, ayakkabılar, botlar, etekler iyi görünmüyorlardı. Onun dışında neon renkler durumu var, sarılar, morlar, saks mavileri ayakkabılardan giysilere her yerdeydi, aralarında hoş 1-2 parçanın bulunduğunu söylemek zorundayım ancak tekstil ürünlerinin de fiyatları genel olarak bana uygun gelmedi.
Topshop'ta su an için fazla söz edilecek bir şey yoktu, lacivert blazer cekette gözüm var, indirim hala devam ediyor, bir şeyler bulabilirsiniz, ben komik paralara 2 adet tişört aldım. Mango'ya gelince kıyafet olarak fazla bir şey beğenmedim ancak katalogta ve dükkanda gördüğüm üzere onlar da aksesuar konusunda bu sezon bayağı bir aşama kaydetmişler. Mağazada hoş clutchlar, katalogda güzel kolyeler, korsajlar vardı, ara sıra kontrol etmek lazım.

Alışveriş konusunda bu aralar tutumlu sayılırım, fazla bir şey almıyorum ancak yeni sezon ürünleri mağazalara geldikçe ve dolabımı düşününce aklımda bir liste oluşmaya başladı.

Kırık beyaz veya notr tonlarda blazer : Pahalısından ucuzuna pek çok markada var. Stella McCartney ve Elizabeth & James marka olanlar kalbimde yatanlar ancak bu durumda sanırım Zara benim için en doğru seçim olacak.

Siyah bol bantlı, yüksek topuklu ayakkabı: Geçen gün yazdığım ayakkabı yazısında görülen power heels tarzında havalı bir ayakkabıya ihtiyacım var, onunla ilgili bir çalışma henuz yapmadım, Steve Madden ve Aldo'nun sitesinde böyle ayakkabılar mevcut, buraya genelde gelmiyorlar, zaten Nişantaşı'ndaki Aldo'da kapandı, tamamen Türkiye'den gidiyorlar mı fikri olan var mı?

Bir sürü tişört : Eskitilmiş, askılı, oversized, kısa kollu, grafik baskılı, hepsinden olabilir.

Boyfriend tarzı jean pantolon: Tamam bu trende çok direndim ama güzel durduğu kanısındayım, Current/Elliot .. gibi gözde markalara 200 dolar ve üstü para veremeyeceğime göre, seneye muhtemelen kimsenin hatırlamayacağı bu trendi ucuz yoldan geçiştirmek iyi olurdu.

Daha çok aksesuar: Zincir kolyeler, korsajlar,yüzükler, bileklikler, saç bantları.. hepsini istiyorum :)

Alexander McQueen for Target koleksiyonundan her hangi bir parça: Daha önce bu yazımda belirttiğim koleksiyondan, zigzag desenli elbise, tattoo print tişört, zımba detaylı jean ceket olabilir. Daha fazlası için buraya.

Bunlar aklıma ilk gelenler ancak hala edinemediğim, kısa deri veya sahte deri etek, Alexander Wang bahar koleksiyonunda görülen pembe blazerın Topshop versiyonu, notr tonlarda bir ayakkabı da bonus olarak listeye eklenebilir. Şimdi sıra sizin yeni sezon listenizi duymaya geldi, bu listede neler var?

In english: Last Saturday, I had a small detour at Zara, Topshop and Mango. This season Zara put alot of effort on their shoe collection, Balmain knock-offs ( You can see the glue lines, they don't look good) arrived and they have 219( or 291 I have to check again :p) something tl price tag, I loved the Isabel Marant studded suede boots' knock-offs but they were 319 something tl, I think I am not that crazy yet to pay that much money on a pair of Zara shoes. Other than those, I saw the Louis Vuitton and Prada inspired ones, they were better but still expensive. Egzotic pyton print was all over the store, shoes,boots and skirts but I can say they were tacky for my taste. Neon colours were also one of the main trends at the shop, there were clothes and shoes in bright colours and I somehow liked one or two pieces but the I thought, the clothing line was expensive, too.


There weren't many great pieces at Topshop but I like cropped sleeves navy blazer, sale is still going on with some items, I bought 2 tees at ridicilious prices. At Mango clothing line couldn't catch my attention but I saw that they do some nice stuff in accossories. I like some necklaces and flower pins from the catalog and some clutches at the shop, I might check the stores regularly to get those items.


I don't spend much on shopping lately but I'm gathering a shopping list as the new season arrives and considering my closet's assets.


A blazer in off white or nude colours:I really wish to have one from Stella McCartney's S/S 09 collection or the one from Elizabeth & James however Zara is the most appropriate one in my situation.


A black pair of power heels: As seen on my latest post, I need a pair of cool strappy black shoes. I saw reasonable and pretty ones at Steve Madden's and Aldo's website but we can't have most of the collections here and I saw that Aldo has closed their stores at some places, does anyone have an idea if they are totally going off the market in Turkey?


More tees: Oversized, vintage, with short sleeves, graphic prints.. it doesn't matter , I need them all.


Boyfriend jeans: Ok, I resisted that trend for a long time but I think they look nice. Since I can't pay the trendy brands like Current/Elliot, I have to find a cheaper way to obtain this trend which next year probably nobody will remember.


More accessories: Chain necklaces, flower pins, rings, cuffs and hair pieces.. I want all off them :)


Something from Alexander McQueen for Target: It would be nice to have zigzag print dress, tattoo print tee or studded gray jean jacket. You can see the whole collection here.


Those are the ones just came to my mind at the first glance but I still can't get a leather or faux leather mini skirt, I like Alexander Wang insprired bright pink jacket at Topshop and some nude pumps I have been looking for a long time can be added as bonus tracks :)


Now you know what's on my short list, tell me about your new season shopping list.

Mywardrobe,style,topshop,thebudgetbabe,tfs,sartorialist

21 yorum:

AYŞİM ÖZGÜR dedi ki...

ben Topshoptan cook guzel bir boyfriend jean aldim tavsiye ederim:) fiyati da 90 lira filandi sanirim...
Gerci aldiktan sonra basima gelenleri yazdim blogumda:) ama olsun istenilen rahatlikta ve kalipta bir jean bulmus olmanin degeri paha bicilemez biliyorsun:)

zui dedi ki...

aaa indirimler bitti mi ki?:P

haklısın zara ayakkabıya o kadar para verilmez

ben öncelikle şöyle lily allen chanel grisi bir çanta istiyorum
sonra topuklu siyah pumps
pembe blazera bayıldım lakin benim omuzlarım düşük o yüzden bana yakışmaz
boyfriend jeans ı ıh asla demek zorundayım ama boyfriend thsirts yess
klasik chanel babetler ama bu olamayacağı için zara ya da topshoptan yetinebilirim ama hotiç ve incide de çok güzel babetle olabiliyor ( topuklu giymekte zorlandığım için değişik değişik babetler istiyorum, hali hazırdakilerden sıkıldım)

çok gömlek giyerim ve çok severim onun için gap'e ve topshopa (ki yeni sezon gömlekleri gereksiz pahalı oluyor) pull& bear'a gitmem gerek

skinny jeansden vazgeçmeyeceğim

bir de mevsimlik elbiseler ki mangoda her ne kadar bi iki yıkamada ağzı burnu kayan elbiselerde olsa kesimleri falan güzel oluyor

şimdilik aklıma gelenler

not: H&M görmek istyorum Türkiye'de

çok uzun oldu :]

zui dedi ki...

ayrıca o if i were a boy kısmındaki boy'u görmüştüm ve gördüğümde aman allahım wish listime bunu da koymak istiyorum dedim :]

kılavuzum karga dedi ki...

bağdat caddesi aldo da kapandı hayırdır inşallah
ayrıca kırık beyaz blazer benimde ihtiyaç listemde mevcut bu bahar ama ne zaman alırım bilinmez:)

Unknown dedi ki...

Ayşim: Başına gelenleri okudum,gerçekten insanı ülser edecek bir durum, bir sorum var boyfriend jeanin modelinin ismi Sam'mi? Mağazada yoktu, internet sitesinde de göremedim, teşekkürler.

Zui: Ben de akinny jeanlerimi bırakmam ama yazın fazla giyemiyorum, alternatif lazım :)H6M için verilen haberi yorumlarda okumussundur sanırım, biraz daha beklememiz gerekecek, paylaşımın için teşekkürler.

K:K: Benim içinde şartların uygun olması lazım :) Bu arada Mango'da da kırık beyaz ceket vardı o aklıma geldi.

Kocasını Seven Kadın dedi ki...

Pembe ceketin kırık beyazı ....

Bebeğim olduğu için uzun zamandır giymeyi özlediğim kocaman topuklu ,bol bantlı ayakkabı...

Yakası geniş t-shırtler...Sanki biri çekmiş gibi gözükenlerden :)

Yazın giymeyi en çok sevdiğim renk renk elbiseler..Bu sene neon renklerden olabilir:)

Boy friend jean ben de istiyorum,nerde bulabilirim ??

Unknown dedi ki...

1- siyah kalem etek zara basic'ten.
2- mutlaka ama mutlaka siyah ve gri skinny jeans.
3- kesinlikle üstüme yapışmayan salaş hafif sırt dekolteli her türlü t-shirt özellikle üstünde yüz ve kız figürlü olanlar. (mango ve bershka da epey bir vardı.)
4- geçen sene bir türlü istediğim gibisini bulamadığım ama bu sene olacağını umut ettiğim gladyatör sandalet muhtemelen studded olurlar.
5- tabi ki daha çok aksesuar, bilezikler, kemerler vs.

Ayrıca Capacity'de hala Aldo var duyurulur.

Stilcatcher dedi ki...

Giderler tabii.Mal sahipleri eşek yüküyle kira talep ediyorlar.Sadece kira da değil, bazıları cirodan belli bir yüzdeyi de kandilerine hak görüyor.Direkt işe ortak.O paraları çıkarmak için ayda kaç tane ayakkabı satcan da , para kazanacan.Zor beaaa!!!
Bu arada ben wish listimi postuma yapayım.Baksana dükkandan yana dert yandım ,yer kalamayacak sonra:))))

Trendtastic NY dedi ki...

cadicim listelerimiz birbirine oldukca benziyor. ben tshirt ve akseuar alisverisine basladim bile:)neon renkleri ilkbaharda giyimden cok akseuar veya ayakkabi canta da kullanmayi dusunyorum. simdilik liste basimda beyaz veya krem renklerde boyfriend ceket var. boyrfriend jeanler icin gozumu sample sale ve indirimlere diktim.tum target designer koleksiyonalari haricinde matthew williamson h&m koleksiyonunu da merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

cadıcım 300 olabilir o balmain çakmaları yabancı bir sitede dolar kurunda yazıyodu çevirmiştim 300 civarıydı:) bi ayakkabıya zarada 300 verceğime indirimi beklerim beymenden markalı senelerce giyilcek bişey alırım.
almaya gelirsem çoo..ook var ama bir kaçı:
maxi şifon elbise bugün mangodan baktım fiyatlar iyidi ama renkleri hiç güzel değildi belki yaza doğru yeni bişeyler gelir
uzun uzun tişörtler
ince bantlı dümdüz sandalet
bahara doğru aradığım kumaşlardan yapılmış bulabilirsem trençkot
maxi elbisenin altına giymek için kalın topuklu ayakkabı
küçük çantalar(kocaman çantaları taşımaktan sıkıldım)
etc..etc..:)

Adsız dedi ki...

çok zevkli çok güzel bir blog tebrik ederim...

Adsız dedi ki...

bu arada temin yazmayı unutmuşum mangonun penelope koleksiyonunda Hervé Léger bandaj elbiselerinin çakması vardı bu kadar olmaz dedim :)

Nil dedi ki...

Ben bugün mangonun outletinden çok fena bi alışveriş yaptım hala sindiremiyorum, ama çok güzeller :D sanırım ben de senin gibi dolabıma sığmayan kıyafetleri satmaya başlıcam :)Bu yazdıklarını görünce cidden daha da çok alası geliyo insanın biri beni durdursun!

Adsız dedi ki...

Herve Leger mi dediniiz:)) Bayılmaktayım o kalem elbiselerine muhteşemler! Victoria Beckham da HL tipi elbiseler yapmakta ama onun yaptıkları da markanın çakması gibi duruyor üstelik fiyatları da çok uçuk, kadın çıldırmış!! Ama mutlaka çok talep vardır ondan eminim! Eda Taşpınar kişisinde görmüştüm ben yakın zamanda haki renginde bir Herve Leger elbise, çok fevkalade görünüyordu:). Bu arada ben wishlist yapmadım henüz, bu haftasonu bir revision yapıp alışverişe çıkacağım sanıyorum hayırlısıyla:)!

Unknown dedi ki...

Terry: Şu an ben de bulamadım, bullunca emin ol burda yazarım.

T. NY: Sen bizden daha şanslısın, burda seçenekler kısıtlı.

Tugba: Avrupa'da 120 euro imiş, yani bizde daha ucuz değildir heralde, haklı olabilirsin.

Kardelen: Çok teşekkür ederim.

Nil: Güle güle giy aldıklarını :)

Ilgın: O kadar bilindik bir marka ve elbise tipini ben Mango'dan almak istemezdim sahsen, böyle de bir huyum var :(.

Adsız dedi ki...

Ben Mango demedim...Hani diyorum Victoria bile HL çakması elbiseler üretmiş o derece gözler üstünde bu markanın;)

Unknown dedi ki...

Ay pardon Ilgın, hastatım bir okuyusta anlayamamısım, kusura bakma :)

Adsız dedi ki...

alınacak o kadar çok şey varki. sıralasam sayfa dolar. ama bende açık renk bi ceket ve bantlı ayakkabı almak istiyorum. bide üzerinde sevimli kız figürü veya yazılar olan beyaz tshirtler almak istiyorum cadı. ama tabi cüzdanım ve kredi kartlarım müsait olursa.

Unknown dedi ki...

Hepimiz aynı durumdayız, umarım istediğin fiyatlara uygun ve güzel seçenekler bulursun.

AYŞİM ÖZGÜR dedi ki...

Cadıcığım, boyfriend jeanim Miss Selfridgemiş. Nişantaşı Topshop mağazında girş katında kabinlerin yanında duruyorlardı en son. Bu haftasonu yine bir yerlere bakma şansım olacak, gözüme başka yerlerde boyfriend jean çarparsa, rapor bildiririM:)

Unknown dedi ki...

Sağol Ayşim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...