2 Ekim 2008 Perşembe

Makyaj çantam








Makyaj yapmayı ve alışverişini çok sevmeme karşın burada fazla yer vermediğimin farkındayım ve bu eksikliği yavaş yavaş gidermek gerektiğini düşünüyorum, Şebnem'in yorumu da buna vesile oldu. Gündüzleri her gün makyaj yapmam, yaparsam da tabi ki daha doğal bir görünümü seçerim. Makyaj yapmadığım zamanlar MD Formulations'ın renkli nemlendiricisi veya Benefit'in "That Gal" i ve daha mat bir görünüm içinse yine Benefit'ten Dr. Feelgood isimli ürün istediğim görüntüyü bana veriyor. Yorumda da yazdığım gibi çeşitli markaların, farklı ürünlerini kullanırım, buraya konuk ettiklerim en çok sevdiğim veya kullandığım ürünler, ama makyaj çantamda hep aynıları bulunmayabilir (Zaten tüm malzemeler küçük bir bavula ancak sığar :p), yani yine ben de gördüğünüz ve beğendiğiniz bir ürünü sormak durumunda kalabilirsiniz, her şey burada değil :)




Soldan başlayacak olursak, nemlendiriciden sonra yüzüme baz uygularım, burada Mac'in bazı var ama Smashbox'ın bazı da tavsiye edilir, o bitti ne yazık ki. Fondoten olarak, Smashbox, Chanel ve Maybelline'i kullanıyorum. Ciltte seffaf parlaklık hoşuma gittiğinden bazen fondotenimi yine Smashbox veya Chanel'in ışıltı veren ürünleri ile karıştırıyorum, kapatıcı olarak kıştan beri Benefit'in ürününü kullanıyorum, Laura Mercier'in Secret Comouflage'ını denemek istiyorum, artık bitince. Fondotenlerin önünde bulunan siyah uzun ürün yine Smashbox'ın dudak ve gözler için kullanılan bazı. Pudra olarak yine Chanel'in toz pudrası veya biraz daha bronz bir görünüm istiyorsam Stila'nın pudrası işime yarıyor, zaten farkındaysınız dibi tutmuş tencere gibi kapkara bir bronz görünümden hoşlanmıyorum. Clinique'in makyaj seti de yanımda taşıdıklarımdan, her şeyi ayrı taşımaktansa oldukça pratik. Allık olarak yine Tarte markasının seffaf krem allıklarını, Mac'in krem allığını ve buraya koymadığım ama Dior'un bronz, Guerlain'in ve Mac'in pembe ve şeftali tonlarında toz allıklarını da kullanıyorum, yalnız şunu farkettim ki bir tane Chanel allığım vardı, o kayıp :(

Bu arada biraz sakar ve dikkatsiz olduğumdan bazı kullandığım ürünler insan içine çıkamayacak görünümde olup, burada yer alamadılar, ya kırıklar, ya kapakları birbirinden ayrılmış..vs vs.




Devam ediyoruz, kaşımın ve gözümün arasındaki boşluk çok olmadığından öyle muhteşem, gölgeli göz makyajları tercih etmem zaten pek sevmem de ama markaların makyaj uygulamalarında yaparlarsa hayır demem, farklı görünme fırsatını kullanırım :) Dumanlı göz makyajını severim, kalem veya Smashbox'ın krem eyelinerını kullanır ve fırça ile dağıtırım. Far olarak, Mac, Dior,Chanel, Clinique, Smashbox, Estee Lauder.. kullandığım markalar arasında, göz kalemi olarak Chanel ve Mac, maskara olarak Lancome'un Hypnose ve L'extreme'mini ve Max Factor'un ve Loreal'in çeşitli maskaralarını, farklı zamanlar için tercih ederim. Kaş kalemim YSL'dan, fırçası ile çok pratik,tavsiye ederim.


En çok para harcadığım makyaj ürünlerinden biri de rujlardır. Genellikle doğal renkleri tercih eder, hem parlatıcı hem de kremsi yapıda rujları kullanırım. Mac, YSL (İlk baştaki neon pembe ruju yazın almıştım ama daha önce paylaşmadığım için fırsat bu fırsattır deyip koydum), Benefit, Lancome, Dior, Estee Lauder, Chanel tercih ettiğim markalar arasında. Yeri gelmişken Inglot'da bir süre görmezden geldiğim ama kullandığım ojeler ve rujla, bir sürü renk seçeneğiyle sevdiğim markalar arasına girdi.


Sormak istedikleriniz veya tavsiye edecekleriniz var ise yorumlarınızı beklerim. Oh şimdi içim daha rahat, ne zamandır yapmak istediğim bir şeyin daha üstünü çizebilirim.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

hakikaten epey cesitli marka kullaniyomussun :)ben mac in pembe alliginin adini merak ettim. aslinda kozmetikte tavsiye pek uygun olmuyor herkesin cildi, yuzu farkli oldugundan ama gloss seviyorsan ve denemediysen lancome color fever glosslara bak derim ben epey severek kullaniyorum. bir de mac in isiltili dazzleglasslari var harika. gerci o limited edition olarak cikmisti hala var mi bilmiyorum. bir de mac in MSF lerine asik oldum ben onu da cok tavsiye ederim. benim favori markam mac ve lancome ama her ciktigimda smashboxa bakip bakip geri donuyorum henuz bir sey almadim ama sen epey seviyorsun sanirim. ben de deneyebilirim belki. bu arada tesekkurler zahmet edip yayinladigin icin. sevgiler.
sebnem.

Unknown dedi ki...

Ne demek, asıl ben teşekkür ederim, ne zamandır yapmak istediğim ama tembellikten hep sonraya bıraktığım bir şey için itici güç oldun.Allığın ismi Posey. Smashbox evet sevdiğim bir marka ama biraz da makyaj uygulamasına gidip,ürün almak durumunda kalırsın ya pek çok şey o zamandan kalma:)Tavsiyeler de için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

I.D. Bare Minerals Veil - Şeffaf sabitleyiciyi öneririm bende,
post için teşekkürler
bunların uygulandıgı yüzü de görebilecekmiyiz :))

Unknown dedi ki...

Kimbilir, belki bir gün :)))

Adsız dedi ki...

ben the body shop'un urunlerini kullaniyorum gayet kaliteli urunler çok memnunum hem onlarin artisi hayvanlarin uzerinde deneme yapmiyorlarmis : )
rimel için tercihim chanel inimitable den yana veya son zamanlarda make up for ever yeni bi rimel cikarmis unuttum ismini ama o da çok iyi gorunuyor : )
farlar konusunda da make up for ever çok iyi mac ta da seçenekler inanilmaz ; )

Adsız dedi ki...

bu dr feelgood'u ben de aldım sephoradaki kıza kanarak ama ne işe yaradıgını hala cozebilmis değilim. ustunde apply over make up yazıyo ama ben ten makyajı yapmadıgım icin tek basına kullanmayı denedim herhangi bir fark yaratmıyo sanki. sen nasıl kullanıyorsun? bi de benefit moon beam tavsiye edebilirim cok tatlı bir ıslaklık/parlaklık veriyor.

Unknown dedi ki...

Dr. feedgood'u ben baz gibi kullanıyorum çoğunlukla,daha mat ve kanvasımsı bir etkisi var bence. Bugun mesela, Dr. Feelgood üstü Maybelline Dream Matte Mousse kullandım mat bir ten elde edip , kırmızı ruj uygulamak için. Moon beam listeye eklendi ;)

Adsız dedi ki...

Bu arada smashbox tr.de nerde var acaba? ben de ulaşmak istiyorum ürünlerine

Unknown dedi ki...

Sevil parfümerilerde satılıyor, Ebay kullanıcısı isen, çok daha ucuza ordan da pek çok ürüne ulaşabilirsin.

Adsız dedi ki...

çok güzeller harikalar güzel günlerde kullan.içim açıldı görünce :)

Adsız dedi ki...

ayyy ne gerek var bu kadar pahalı ürüne. güzelleşmek için bu kadarda abartılmazki. kat kat bi sürü şey. ben sadece göz farı, rimel,ruj ve allık kullanıyorum.hepsinin markasıda en ucuzundan pastel flormar golden rose.çokta memnunum.

Unknown dedi ki...

Nesli, herkesin kullanırken rahat ettiği ürün ve marka farklı, dolayısıyla sen onlardan memnunsun, ben de bunlardan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...