1 Ekim 2008 Çarşamba

Barcelona'dan en yeniler







Tüm iç geçirmelerime ve çabalarıma rağmen çok isteyipte gidemediğim Barcelona'ya sevgili yine gitti ve döndü. Bu seyahatte bulunamam onun için daha az masraflı (mı?)ve az yorucu olmakla beraber, konuşmalarımız sonucunda belirttiğim listeden, bulamadığı için, bir tek paltoyu almış olsa da, beni haberim olmayan ( Nasıl gözümden kaçmışsa? Plastik ayakkabılar ilgi alanıma fazla girmediği için olabilir) yeni bir marka- tasarımcı işbirliği ile tanıştırdı.Vivienne Westwood Anglomania ve plastik ayakkabılarıyla ünlü Brezilya markası Melissa, Melissa'nın 08 kış koleksiyonu için bir araya gelmiş. 1979'da orjinal "jelly sandal"ı yaratan Melissa, % 100 ekolojik ve yaratıcı tasarımları ile , yılda 2,3 milyon çift ayakkabı satan bir PVC ayakkabı üreticisi.

İngiltere'nin asi yeteneği ve bende farklı bir yeri bulunan Vivienne Westwood'un '00 yılında çıkarttığı koleksiyonu "Summertime"da deri versiyonuyla yer alan Mary Jane'ler Melissa'nın dokunuşuyla plastik olarak yeniden doğmuş. Serinin diğer tasarımı ise Melissa'nın en çok satan modellerinden biri, Ultragirl adında ve 2 farklı modeli bulunmakta. Biri yine plastik, iç tabanı çiçekli ve diğeri ki, bana hediye edilen versiyonu, plastik üstü kadife benzeri kumaşla kaplı ve iç tabanı bayan Westwood'un favorisi tartan kumaştan ve yanlarında alamet-i farikası The Orb logosu bulunmakta. Mary Jane olanlar yağmurlu bir gün için iyi bir seçim olsa da benim için biraz fazlalar ancak bana hediye edilenler, giyebileceğim farklı ve sevimli bir seçim, üstelik çok rahatlar, teşekkürler sevgili :) . Diğer alınanlar, koza şeklinde gri palto, ki İngiliz Instyle'da görülüp son anda sipariş vermiştim, renkli angora triko elbise ki bol bol giyeceğimi sandığım bir parça, yine angora ve bu sene pek çok koleksiyonda görülen hayvan desenlerine örnek geyik desenli, sıcacık tutması muhtemel, günlük ve spor kombinasyon parçası bir hırka ve colorblock üst ( Son 3 tanesinin seçimi tamamen kendine aittir).



Sevgili de alışverişe meraklı olduğundan ve istememe rağmen blogta erkek modası ile ilgili hemen hemen hiç bir şey yer almadığından, varsa! erkek okuyucularım için de onun alışverişlerinin fotoğraflarını da koymaya karar verdim. İçlerinde en beğendiklerim, fermuar detayları ile H&M palto, fazlasıyla güzel mavi tonuyla, mavi-gri klasik Adidas eşofman üstü (Esofman üstü, jean ve spor ayakkabı kendisinin üniformasıdır) ve diğer bir tasarımcı-marka işbirliği ürünü Marc Jacobs -Vans ayakkabıları ( Hayır bana bu adama para harcıyorum diye laf eder ama kendisi de konuya kayıtsız kalamamış, neyse) Unutmadan, Philippe Starck with Fossil tasarımı saatini de pek havalı buldum.



Bir seyahatten arda kalanlar bunlar, henüz konuşmak için erken olsa da Kasım ayında ikimiz için olması yüksek ihtimal bir Paris seyahati gözüküyor, umarım gerçekleşir ve ben de sizinle paylaşabilirim. Biliyorum bayramın son günü ama adet yerini bulsun, herkese iyi bayramlar ve iyi tatiller.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

cizgili kazagin aynisi bende de var:) yalniz sevgilinin kendisi icin secimlerine epey sasirdim. gayet guzeller fakat senin daha blue jean + blazer ceket takilan bi sevgilin oldugunu dusunmustum(ne demekse o) hani sen topuklu ayakkabilar, elbiseler filan seviyosun ya bu kadar spor tarzda beklemiyordum ama ikinizin tarzi da ayri ayri guzel. gule gule giyin. bir de ne diycektim ben asil, hollandaya gelme imkaniniz olursa "we" diye bir magaza var. kadin koleksiyonunu pek sevmiyorum ama erkek tasarimlari harika. hem spor hem sik seyler var. fiyati da cok uygun. H&M den biraz daha pahali zara gibi mesela. ben esim icin epey bi sey aliyorum her baktigimda oradan. tavsiye ederim sevgiler. sebnem.

Unknown dedi ki...

:)) Düşündüğün tarz kendisine bayağı uzak, mecbur kalmadıkça, kumaş pantolon,ceket gibi şeyler tercih etmez,evet bana göre daha spor bir tarzı var ama onu öyle de seviyorum :p Amsterdam'da We 'ye bakmıştık ama beğendiğimiz bir şey olmadı, tekrar gidersek yine bir göz atarız.

Adsız dedi ki...

Birde bu melissa ayakkabıları barcelonadan nereden almışşş.
burda naked da saytılıoo ama pek güzel şeyler yoktu bir tane oxford war o süper ama henüz göremedim caddedeki naked da ?

Unknown dedi ki...

Merhaba Ezgi, hatırlamıyorum tam, ara sokakta bir yerdi diyor, fişini bulursak sana ileticem.

Adsız dedi ki...

okke sağol bekliyorumm

Unknown dedi ki...

Mağazanın ismi Inside, adresi: c/ Boters 11 Barcelona, umarım yararı olur. İyi eğlenceler, keyifli alışverişler :)

Unknown dedi ki...

Bir de yazın Melissa Bil's Store larda vardı, ben henüz bakmadım bir bakmak lazım.

Adsız dedi ki...

neresi olduğunu şmdi gördüm barcelonadan bikaç saat önce geldim. bi bakıniyim dedim neler kaçırmışım die sana cevabını gördüm. de zaten ara ara ara o magazayı buldum :)
o kadar inanmışım ki :) ve güzel bir tane melissa ayakkabı aldım. aslında almak istediğim oxford tarzı olanlardı tamamen plastik ama onların siyah beyazı yoktu, rengarenkleri wardı. bayagı başarılı. bu araada aklında olsun maremagnum da lefties die bir magaza var belki biliosunudr? orada zaranın ve işte ona ait diğer mağazaların geçen sezondan kalan ayakkabılarını satıyor ben 30 euroya bayagı güzel bir çizme aldım. giden olursa bilgisine.

Unknown dedi ki...

Hoşgeldin, umarım seyahatin iyi geçmiştir. Ayakkabını gule gule kullan, nasıl bir model merak ettim. Maremagnumun önünden geçtik ama yaz yaz alışveriş merkezine gitmek içimizden gelmemişti,inşallah bir dahakine, tavsiye için teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Yazıyı yeni gördüm:) Bilstore ve Naked dışında Harvey Nichols ve Building'te de melissa satılıyor:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...