17 Ekim 2008 Cuma

Galatamoda Akaretler'de










Akaretler bugünlerde pek bir hareketli. Sebebi ise 15-19 Ekim günleri arasında gerçeklesmekte olan Galatamoda Akaretler Alışveriş Festivali. Daha once, Galata, Meydan ve Alaçatı gibi farklı yerlerde gerçekleşen festivalin Akaretler ayağı yağmurla merhaba derken, 2 gündür güzel giden hava sayesinde daha çok ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor.

Kaldırımlara kurulan standlarda bulabileceğiniz tasarımcılar arasında Arzu Kaprol ( Tümü beyaz olan diğer markaların tersine siyah çehresiyle farkını ortaya koyuyor), Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Ümit Ünal, Ezra-Tuğba Çetin (Etcetura), Mehtap Elaidi.. gibi moda sektörünün bildiğimiz isimlerinin yanısıra Gamze Saraçoğlu, Simay Bülbül, Elif Cılızoğlu, Aslı Güler gibi isimlere de rastlamak mümkün. Aksesuar olarak benim de tasarımlarını beğendiğim Cem Lokmanhekim ve Aida Pekin dışında, Deniz Yegin ve fetiş tipi ayakkabılarını çok beğendiğim Sertaç Delibaş'ı bulabilirsiniz. Diğerler ayaklarda benim hatırlamadığım, Bobbi Brown ve Darphin kozmetik alanında festivale destek verenlerden. Yine daha oncekilerle karşılaştırıldığında fiyat bakımından daha yüksek kategoride markaların bulunduğu etkinlik iki nokta iyileştirilse daha verimli olabilirdi diye dusunuyorum Bunlardan biri, standlar ve dukkanların arasının sıkısık olup, rahat gezme ve alışveriş yapma imkanını kısıtlaması, diğeri ise meydan dışında bulunan markaların olayın enerji ve hoşluğundan biraz dışarı itilmiş olmaları. Ayrıca, imkan olup trafiğe kapalı alanda olabilseydi, daha bir festival havasında olabilirdi. Giyim tarzı olarak güzel örneklere sahip insanlar da görmeme rağmen, durdurup fotograf çekmediğim için sadece gördüğümle kaldım diyebilirim.

Lounge 102 müziğinin ortamı daha hoş hale getirdiği festival, haftasonu yapacak bir şeyler arayanlar, güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler, farklı tasarımlara ulaşmak isteyenler , sergilenen markaların yanısıra Marc Jacobs, Marni, Chloé.. butiklerini de gezip tam bir alışveriş çılgınlığı veya güzel bir windows shopping deneyimi yasamak isteyenler için, Nero'da bir kahve içip, çevredeki diğer restoranlarda bir şeyler atıştırarak alternatif bir haftasonu aktivitesi olabilir.

Semte yakın olmanın veya oralardan geçmenin avantaj olduğu ancak uzaktan gelecek olanlar için umduğunu bulamama durumunun olabileceğine karsı, sizi şimdiden uyarmam yerinde olur sanırım. Moda nerde cadınız orda, şimdilik kalın sağlıcakla :))




Okuyucuya not: Peki sen ne aldın diyenleri duyar gibiyim, ben bütçe ve ruh hali olarak alışveriş modunda değildim.

6 yorum:

Brc dedi ki...

gamze saraçoğlu çocukluk arkadaşımdır.gurur duyarım kendisiyle:))ben katılamadım bu festivale ama sayende fikir sahibi olduk cadı :))

sevgiler

ZET Fashion dedi ki...

cadı, 3.resimde arkadaşımı çekmişsin :)

Unknown dedi ki...

:)) Jean pantolonlu olan mı?

ZET Fashion dedi ki...

Evet :)

ZET Fashion dedi ki...

Farketmiş zaten baksana :P

Unknown dedi ki...

Hahaha yüzümü görmüş, artık onun yaşamasına izin veremem :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...