6 Ekim 2008 Pazartesi

Açık ayakkabı ve çorap olayı



Ne demiştim size? Sizi biraz olaya alıştırmak için durmadım, bana göre hoş, çeşitli kombinleri bir araya getirdim. Hazır anketimiz de sonuçlanmış ve %42 lik çoğunluk bu iki şeyin birlikteliğine karşı olduğunu dile getirmişken, katılanların %36 sı ise kendi giymese bile giyenleri takdir edebileceğini belirtmiş, belki onların fikirlerini değiştirip, benim gibi azınlıkta olan sevenler tarafına geçirebiliriz :) Neyse, bu imajlar arasında yok yok. En önemli sokak tarzı bloglarından Sartorialist ve Altamiranyc ye konuk olanlardan,Bill Cunningham fotograflarından, Lily Donaldson gibi top modellere, Vogue gibi önemli dergi editörlerinden, dünya da en çok sevilen blog yazarlarına ve Burberry gibi önemli markaların defilelerine kadar pek çok örnek var. Ben daha çok örnek bulurum, yeter ki siz isteyin ve değişikliklere biraz şans tanıyın :)

16 yorum:

lale kunt dedi ki...

üniversiteye hazırlık dönenmimde gittiğim kursta bi kız vardı. burnu açık ayakkabı içine ten rengi ince çorap giyiyodu, bütün kızlar dalga geçerdik. en sonunda bi hocamız onu kenara çekip giyme bak, herkes gülüyo gibi bişeyler söylemişti.
şimdi o kız hepimize güzel güzel sayıyodur herhalde..

Unknown dedi ki...

Ten rengi tamamen konumuz dışı, o tarz kullanımına toptan karşıyım, yanlış anlaşılmasın :)))

Adsız dedi ki...

yani normalde biri soylese giysene boyle diye"ayy yapma yahu giyilmez koylu musun sen" diyebilcegimiz bir durum amma velakin giymek var giymek var, bu koydugun orneklere bakipta denememek ayip olur bence gayet guzel duruyor:))

Adsız dedi ki...

yani ten rengiyle hos olmayabilir ama kizi kenara cekip uyarmak bana fazla geldi acikcasi herkes istedigi gibi giyinebilir, seven uygular sevmeyen uygulamaz, gecenlerde hunter botlarima bakip gulen bi kitle geldi aklima, ustelik yagmur yagiyordu. onlarin kiyafetlerinden bahsetmiycem bile...

lale kunt dedi ki...

uyarmak gereksiz, ama biz ergen ruh halimiz ve oturmamış kişiliklerimiz eşliğinde kızın arkasından sürekli güldüğümüz için kadıncağız da iyilik yapmak istemiş. kız da giymemişti bi daha, biz de dalga geçmemiştik, böylece konuşma amacına ulaşmıştı..
neyse yani, sonuç olarak tabi ki de şimdiki aklımla olsa bana ne derim..
ama diyeceğim o ki neyin ne zaman moda olacağını kestiremiyor insan.
beğenmediğim bi parçayı birinin üzerinde görüp sonra ben de çok severek giyebiliyorum.. değişiyor zevkler..

Adsız dedi ki...

orasi oyle gercekten, onumuzdeki sene serpil cakmakli mandali, sacimin onune dolma gibi seyler yapmaya baslarsam sasirmam :P haa bide yuksek bel denim icine kazak sokmak var :))

Adsız dedi ki...

biraz daha cesaretle mor ayakkabilar icine sari corap pembelerin icine yesilleri giymekten yanayim.

Unknown dedi ki...

Ooo tebrikler Gülşah :))Benim için genel olarak duruşu da önemli, göz tırmalamaması da lazım, o yüzden seçtiklerim benim tarzıma daha yakın ama paylaşmak istediğin bir şey varsa seve seve yayınlarım.

derya dedi ki...

ten rengini geçtim burun olarak tabir edilen parmak kısmında çizgi olan koyu renk çorap bile giyilmemeli bence. ama koyu opak (nefti yeşil, siyah,füme ve mürdüm özellikle, açık tonlardan ise beton grisi) burunsuz çorap ve güzel ayakkabılar, şort üstüne de cap mımmm:)
p.s. 23 eylül tarihli postta rachel bilson'un giydiği ayakkabıları aramaktayım. river island'da gördüm sanıyordum, gittim bambaşka bişeymiş gördüğüm. bir fikriniz var mı?

Unknown dedi ki...

Mary janelerse aradigin onlar chloe, yanilmiyorsam 06 kis koleksiyonundan, hala ruya ayakkabi listemdedir, benzer ve 2. Eli icin tek onerebilecegim ebay,mavi sandaletler de stella McCartney diye hatirloyorum.

Adsız dedi ki...

yarin ilk defa boyle bir cilginlik yapmayi dusunuyorum. cilginlik cunku benim gibi hic bir asiriliga kacmadan giyinen biri icin oyle. neyse yani sonucta google'da "burnu acik ayakkabi ve corap" diye yazip aratarak buraya geldim :) ve yazinizi gorunce cok memenun oldum. mavili kahverengili yun bir elbisem var, altina koyu kahve coraplarimi (karo desenli) ve burnu acik koyu mavi suet ayakkabilarimi giymeyi dusunuyorum. acikcasi annem kombinasyonu cok begendi ama ben bir turlu emin olamadim - aslinda cidden sevimli durdu. aslinda ben bir hocayim ve bunlari okulda giyecegim yarin, o yuzden bu kadar dusunuyorum :) neyse neden bu kadar yazdigimi da bilmiyorum ama galiba bu konu hakkinda biraz cesaretlendirilmek istedim. blogunuz da harika bu arada :)

Alchera

Unknown dedi ki...

Hoşgeldin Alchera :) Bana kalırsa kombininde bir aşırılık yok, anahtar kelime diğerlerinin ne düşündüğüne o kadar takma çünkü insanlar sıradan şeyleri bile garipseyebiliyor, bu onların dar görüşlülüğü :). Ana sayfadaki son kombinimde de açık ayakkabı içine soket çorap giydim onu da görmüşsündür sanırım, istediğin zaman sana cesaret vermeye hazırım çünkü sokakta kendini ifade eden farklı tarzda insanlar görmek istiyorum :)))

inky-poty dedi ki...

bende ozel bir gece icin burnu ve arkasi acik ayakkabi giymeyi dusunuyorum daha dogrusu cesaret edebilirsem giyicem:)))ust kismi koyu gri alti kismi siyah kisa saten bir elbisenin altina gri ayakkabi giyicem ama corap rengini siyah mi gri mi ten rengi mi giysem karar veremedim:(( ben hangi rengi secsem acaba??

Unknown dedi ki...

Cesaret edemeyecek bir şey yok, siz o kadar gözünüzde büyütürseniz, başkaları ne der diye daha fazla takarsınız :) Bana kalırsa ince veya opak siyah çorap, biraz ten gözükse fena olmaz. Elbisen düz ise puantiyeliye ne dersin, fazla mı? Ten rengi kesinlikle hayır!!!!

inky-poty dedi ki...

ben giymeye kesin karar verdim:))puantiyeliyi seciyorum cok tesekkur ederim yorumunuz icin..iyi gunler..

Adsız dedi ki...

ESRA

Ben herzaman açık ayakkabı içine süperince külotluçorap giyiyorum.Çokda şık ve güzel duruyor

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...