24 Eylül 2008 Çarşamba

Desenli çorap



Güneşli günler geri geldi, dışarda üşütmeyen bir hava var. Böyle havaları seviyorum, hemen kışlıklara yönelmek hoşuma gitmiyor. Bugün de ara mevsim kıyafeti oluşturdum kendime, bu şekilde giyinmek bu aralar favorim:
  • Hırka : H&M
  • Elbise: B.young
  • Ayakkabı: Fendi
  • Çanta: Marc Jacobs
  • Çoraplar: Calzedonia
  • Bileklik: 3C

42 yorum:

Adsız dedi ki...

yine ben:) yine tarzını konuşturmuşsun
insanın fiziği düzgün olunca cesurda oluyor;)
sende en beğendiğim cadıcım tarz olsun diye abuk renkleri birleştirmemen mükemmel bir uyum yakalaman .
sevgiler

Flame dedi ki...

Yazlık ayakkabıları kalın çorapla giymek bana göre değil ama değişik durmuş sende.

Unknown dedi ki...

Her zaman renk uyumu olmalı diye tutturmuyorum ama genelde sade bir tarzım olduğu için sonuç böyle oluyor :)

Adsız dedi ki...

kusura bakmazsanız diğer yorumcuların aksine eleştiri yapma gereği hissettim.
inanılmaz özenti görünmuş (chloe sevigny özentisi)
açık ayakkabının içine çorap giyilmesine karşı değilim
ama sandalet kadar açık bir ayakkabının içinde çorap giyince köylü veya almancı gibi durmuş.
üzgünüm ama öyle

Adsız dedi ki...

benceeeee cok guzel olmussun

Unknown dedi ki...

O sizin fikriniz,saygı duyuyorum.Kıyafeti oluştururken her hangi birine özenmedim, açık ayakkabı ile çorap giymeyi seviyorum. Bazı seçimlerim genelin dışına çıkıyor olabilir, genelin dışına çıkanlar, bazen hoş görülmezler. Ayrıca giyim konusunda biraz tutucu olduğunuzu düşünüyorum, dünyada sizin gibi düşünen pek kalmadı. Sonuç olarak,ben böyle giymeyi tercih ettim, herkes beğenecek diye bir şey yok, yorumunuz için teşekkürler :)

SHOPKOLIK dedi ki...

cadicim - daha dun capitol'da bir hatun gordum. kiz siyah sort, ayni bu boy corabi siyah wellies'lerle kombinlemisti. kizin fizigi duzgun ve citi piti bisey oldugu icin cok guzel durmustu. coraplari gorunce bu aklima geldi...uzun corap trendi "start aldi" :))) bu corapciyi hep duyuyorum...adresi tam nedir?

Unknown dedi ki...

Ben bu çorabı bahar gibi almıştım, ancak giyme fırsatım oldu, yeni sezonda eminim pek çok farklı model vardır. Calzedonia'nın benim bildiğim kadarı ile Akmerkez'de bir, Nişantası'nda Tesvikiye Caddesi'nde 2 dükkanı var. Biri Teşvikiye Camii'nin karşısında diğeri de, aynı sırada 25 mt kadar aşağıda.

Adsız dedi ki...

bir şey kıyafetin genel görüntüsünü bozuyormuş gibi geldi baktım baktım anlayamadım. Sonra yakınlaştırınca hala emin olmamakla beraber ayakkabılarmış gibi geldi ama açık ayakkabı ve çorap mevzusu değil.Çorap uzun olsa daha iyi olacak ya da o çorapla başka bir ayakkabı daha iyi olurdu sanki.
Cadı bir şey sorucam; kıyafetini hiç kimse beğenmemiş olsaydı eğer, tek bir güzel yorum bile almamış olsaydın ne düşünürdün? Biraz önce şunu düşündüm:kimsenin beğenmeyeceğini bilsem -buna bizim için özel olan insanlar da dahil- ille de ben beğendim diye bir şeyi giyermiyim? Tam cevabı veremesem de sanırım giymezdim ama belki bu kadar ekstra bir durum olmazdı hiç kimsenin beğenmemesi yani. Senin fikrini de merak ettim.
ASLI

Adsız dedi ki...

Calzedonia'nın Bakırköy Capacityde de mağazası var.
ASLI

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben de uzun zamandır takip ediyorum blogunuzu..ancak yorum yapma fırsatım oldu..öncelikle söylemek istiyorum ki bence süper bir tarzınız var..bu lıyafete gelince bu sezon bol bol görücez herhalde uzun hırka+elbise+çorap kombinasyonunu..bu da başarılı bir kombinasyon olmuş..çoraplar süper..ama ben de bi önceki yoruma katılıyorum bu ayakkabılardan daha uygun başka bir açık ayakkabı daha güzel bi görüntü sağlayabilirmiş..açık ayakkabıyla çorap giymeyi ben de seviyorum ama sanki sadece burnu açıklarla daha güzel duruyor..bence tabi..sen beğeniyorsan ztn sorun yok:)
DİDEM

Adsız dedi ki...

bu arada yazdıktan sonra farkettim siz diye başlayıp sen diye bitirmişim:)
didem

Unknown dedi ki...

Aslıcım, cevabım kimse beğenmese de evet giyerdim,aynen açık ayakkabı ile çorap giymeye devam edeceğim gibi,ben öncelikle kendi için giyinen bir insanım,diğerleri daha sonra geliyor.

Unknown dedi ki...

Merhaba Didem,öncelikle yorumun için teşekkürler, umarım daha sonra da fikirlerini bizle paylaşmaya devam edersin.Hitap meselesine gelince,sen nasıl rahat ediyorsan öyle de, ben seni tercih ederim ama bazen sizlere de resmi hitap ettiğim oluyor, tamamen karşıdakinin üslubuna bağlı. Bu kıyafeti ben de oxford botlarla, ya da başka ayakkabı ile birleştirmeyi düşündüm tabi eminim ki sizlerin daha çok beğeneceği başka model ayakkabılarımda çıkar, ama ben sabah evden çıkarken bu ayakkabıları giymek istediğim için giydim,biraz daha risk almak istedim, öbür türlü fazla tahmin edilebilir olurdu, o durum da bazen sıkıcı olabiliyor, hem iyi ki giymişim böylece ne düşündüğünüzü de öğrenmiş oluyorum, iyi oluyor :)

lale kunt dedi ki...

ayol ne çok yorum almış bu yazı..

bence süpersin cadıcım. açıkçası ben de açık ayakkabının içine çorap giymedim hiç, giymem de.. ama sana yakışmış işte. giy anacım sen giy :)

Adsız dedi ki...

isimsiz olarak yazıyorumya blog olmadığı için ben en baştaki isimsizim cadıcım diğerleriyle karışmıyayım yani el cevap yani nil
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba cadicim...
Elbise we hirkayi coook begendim ...

Adsız dedi ki...

cadıcım merhaba süper bir kıyafet olmuşş bayıldımmmm!
ama bişey sorcam sana gecen gün blogunu kurcaladım birazcık. yeni aldığın ayakkabıları flan koymuşsun süper ayakkabıların var neden dönüp dolaşıp aynılarını giyiyorsun ki ayakkabı dolabını kurcala biraz:)) gerçi bunlar çok şık fendi ne de olsa altına d&g olanları giysen öff öf fevkaladenin fevki olurdu:)bootieler de güzel olur

Unknown dedi ki...

Merhaba Tuğba, sanırım Fendileri yeterince giyip hevesimi alamadım, haklısın giymediğim başka ayakkabılarda var, giymediklerime de sans vermeye çalışıcam, söz :))

derya dedi ki...

merhaba, ben türkiye'de h&m var mı?

ben istanbul'da bir alışveriş merkezinde açılacağını duymuştum ama h&m'in sitesinde türkiye şubesi göremedim. türkiye'ye de shipping yok bildiğim kadarıyla. özel olmazsa siz nasıl ediniyorsunuz h&m ürünlerini türkiye'de öğrenebilir miyim?

Unknown dedi ki...

Merhaba fk, daha önce de bir kaç kez sorulan bu sorunun cevabını senin için veya okumamış olanlar için tekrar yazmaktan memnuniyet duyarım. Türkiye'de H&M yok, daha önce İstinyePark alışveriş merkezinden açılacağı söylentisi yayılmıştı, ancak bu sadece söylenti olarak kaldı, buraya gelen yorumlardan birinde H&M'in üretim yaptığı ülkelerde mağaza açmadığı söylendi. Ben genelde yurtdışına gittiğimde alıyorum, arkadaşlarım gittiğinde sipariş veriyorum veya hediye getiriyorlar( mesela su an erkek arkadaşım Barcelona'da ona istediklerimin listesini verdim:) )ya da Beyoğlu pasajlarında bazen burda üretilmiş olanları bulabiliyorum. Son olarak garip bir tesadüfle gördük ki,gittigidiyor.com'da da H&M'in bazı ürünleri satılıyor, bir göz at istersen,sevgiler:)

derya dedi ki...

teşekkür ederim:)

Brc dedi ki...

wuuu bu yazı bomba olmuş anlaşılan.çok eleştiri ve yorum toplamışsın cadı.meyve veren ağaç taşlanır misali.ben açık ayakkabı ile çorap giyerim aslında ama sanırım ben ucu minicik açık bir ayakkabı ile ona uygun ince bir çorap giyerim o da düğün müğün gibi yerlerde olabilir.seninki gibi bir cesaret henüz göstermedim ama tebrikler devam et aynı şekilde

Sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Cadı merhaba,

Ben de eleştiri yapan "isimsiz" gibi pek beğenmedim bugünkü tarzını. Hırkanın rengi çantana cuk diye oturmuş. Ama Fendi ayakkabıların çorapla hiç olmamış. Oysaki çorabının rengi de hırka ve çantayla gayet uyulmu. O yüzden ayakkabı-çorap kombinin o güzelim hırka ve çanta uyumunu bile gölgede bırakıyor.

Adsız dedi ki...

cadı günün blogu seçtim seni kendimce bugün bu ne ilgi:)
az önce sormayı unutmuşum çok merak ediyorum da sen ne burcusun?:)

Unknown dedi ki...

Yine diyorum iyi ki giymişim, en çok yorum alan ve tartıştığımız postum bu oldu,sevdim bugünü.

Unknown dedi ki...

Yampiri yengeçim ben :))

Unknown dedi ki...

Bu arada neden sordun burcumu? Merak ettim şimdi.

Adsız dedi ki...

ben çok ilgilenirim burclarla ondan :) bende minik bir balık hahaha

Adsız dedi ki...

corabın rengi farklı olsaymıs daha guzel olabilirmis bence.

Adsız dedi ki...

uzun zamandir bnde buyuk bir zevkle takip ediyorum blogunuzu ;corap ile acik ayakkabi giymenizi kesinlikle takdir ediyorum sonucta eminim cogumuzun cesaret edemeyegi bir sey...Yalniz bnce corap uzun olsaydi vede daha tonlari yakin renkler olsaydi daha sik durabilirdi bnce...corabin rengi bnce biraz siritio gerci o da hirkayla cok uyumlu=))Ama onemli olan insanin kendi icine sinmesi sonucta...BERNA

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar hep açık ayakkabıyla çorap giymenin cesaret işi olduğundan bahsetmiş, bence bu cesaret işi değil, yakıştırıp yakıştırmama meselesi. Mesela kışın herkes kat kat çorap giyerken sen açık ayakkabıyla dolaşabiliyosan bence işte bu tam bi cesaret işidir. Çünkü hem soğuk hava koşullarına meydan okursun hem de insanların bakışlarına. Ama sokakta çorapla açık ayakkabı giymiş bir bayan görsek "ne cesur hatun" demeyiz ki ya bunu normal karşılarız ya da "ne alaka olmamış" deriz. Tamam genelin tercih etmediği bişey olabilir ama bence insanlar bunu cesur olmadıkları için değil yakıştırmadıkları için tercih etmiyorlar bence. Benim oyum ise açık ayakkabı ile çorap giymekten yana ama uzun çoraplarla giymeyi tercih ederim, soket çoraplarla falan pek yakıştıramıyorum kendime.
ASLI
ASLI

Flame dedi ki...

Oyyy oyy oyy
Bu yazı yorumları toplamış ve anketle sonuçlanmış.

Doğal olarak ben giymem ama giyenede mani olmamlardanım :)

Adsız dedi ki...

Selamlar
Bugunku kıyafetinizi begendim, oncelikle bunu soyliyim.
Dünyada sizin gibi düşünen kalmadı diyerek beni moda konusunda conservative ilan etmissiniz:)
Neyse onemli degil.Tum trendleri herkesten once gozlemleme firsati yaratan, sokaklarinda binlerce moda cadisi dolasan bir sehirde yasiyorum.Sizi takip etmemin nedeni de Turkiye'de sizin gibi kendi tarzi olan ve ucuzla pahaliyi iyi kombinleyen az kadin olmasi. Ben yazdıklarımın yanlis anlasilmamasi icin bir kez daha tekrarlamak istedim.Acik ayakkabi ve corap kombinasyonu ile ilgili bir problemim yok.Ancak, "dekolte" ayakkabi ve kalin corap kombinasyonu iyi durmamis.Kisin acik ayakkabi giymek de TR icin evet cesaret isteyen bir sey ama bence trenchlerin ve paltoların altında cok da hos duruyor-tercihen corapsiz:)
"isimsiz"

Unknown dedi ki...

Tekrar merhaba isimsiz :) Dünkü yorumun,burda nerdeyse ilk kez bir şeylerin tartısılmasına öncülük etti bunun için tekrar teşekkürler,ancak kullandığın bazı sıfatlar belki yazı ortamında olduğu için biraz daha farklı algılanmış olabilir.İkinci yorumunla konuya açıklık getirmen iyi oldu, şimdi her şey daha net.

vicky dedi ki...

bencede tam bir Gossip Girl Serena tarzı olmuş ve sevgili cadıya çok ama çok yakışmış. bende açık ayakkabı çorap kombini sevmem ama resimdeki görüntülerde gayet hoş çıkmış.

eLzaLiaDe dedi ki...

Zara gomlek elbiseni daha once de giymistin sevmemistim hala sevemedim cadicim. Senin icin fazla basit bence ama Fendi'ler ve corapli olana bayildim. Cok hos olmus bence. Yorumlara baktim da yeniliklere pek fazla acik olmadigimizi goruyorum. Bence iki yil sonra biraz da bu corap ile sandalet giyme modasi eskimeye baslayinca o zaman ancak etraf da gormeye baslariz diye dusunuyorum.

Unknown dedi ki...

Ben de seni merak etmeye başlamıştım Elza :)

eLzaLiaDe dedi ki...

Burdayim yine, is guc tatil falan derken ancak gelebildim:) Merak etme blogunu hic unutmuyorum:)

Adsız dedi ki...

bu arada calzedonıa capitol alışveriş merkezinde de var...

Adsız dedi ki...

ESRA

Artık dünyanın heryerinde açık ayakkabı ve çorap giyilmekte.İnce veya kalın farketmiyor.Mankenlerinden,sanatçılarına,normal kişilerden günlük yaşama kadar.Çokda şık durmakta,ben kışın bile nerdeyse ince külotluçorapla açık ayakkabı giymeteyim.Moda cadısı çok şık olmuş...

Unknown dedi ki...

Bu kıyafeti giydiğimden beri 2 sene geçmiş, konuya daha fazla alışıldığını düşünüyorum, şimdi aynısını giysem muhtemelen bu kadar eleştirilmez :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...