27 Ağustos 2008 Çarşamba

Ben Alaçatı'dayken...






Alaçatı'dan döneli 2 hafta oldu, o zamandan beri pek fazla post atamadım çünkü işte deli gibi bir tempoda çalışıyorum. Zaten 3 günlük Alaçatı kaçamağımın da temelinde, bu tempo için enerji toplamak vardı. Orayı çok anlatmayacağım zaten gidenler, başkalarından dinleyenler ve okuyanlar elbette vardır ama orada herkes için bir şeyler olduğunu söylemek isterim. Biz iki kız çok güzel vakit geçirdik, pırıl pırıl ve soğuk denizde yüzdük, güzel yemekler yedik, yeni tatlar denedik, dünya sörf şampiyonasını seyrettik, uzuun bir süre yetecek göz banyosu yaptık, anlarsınız ya :) Bu arada kesinlikle her iki cinse de sörf yarısı seyretmek tavsiye edilir, sorfcu kızlar çok başarılı olmasa da izleyenler ve sponsorların kızları hoş bir ortam yaratıyor :)Hatta cuma gecesi gece yarısına doğru , Sudan'da yenilen yemekten sonra çakır keyif alışveriş bile yaptık, çok keyifli ve komikti :) Burda A46'dan tutun da küçük,organik ürünler satan mağazalara kadar pek çok şeyi bulmak mümkün, tabi çok ucuz olmadıklarını belirtmem gerekir. Fash adında Taka Wear ürünleri satan mağaza da pek çok şey beğendik ama alamadık, fiyatları tahmin edebileceğiniz gibi hayli yüksekti.Bu mağazalardan da artık oranın eski Alaçatı olmadığını anlayabilirsiniz ama bu haliyle de güzel. İstanbul'da bir bir kapanan Kyo My Friend mağazalarından birini burda bulunca ve indirim de olunca tabi fırsatı kaçırmadık. Ortadaki böcekte neyin nesi diye soracak olursanız, Oev'in ev eşyaları satan dükkanından, kapıya asmak için aldığım sevimli bir hatıra. Alacatı'dan hafif semirmiş bir şekilde dönerken yenmesi ve görülmesi gerekenler: İmren Han'da irmik helvası üstü, sakızlı dondurma, sütlü tatlılar ve yumuşacık sakızlı kurabiyeler, Sudan'ın farklı yorumuyla Ege mezeleri, şeftalili, elma fesleğenli votkaları, kesinlikle mısır ya da orda bilinen adıyla darı, ben hayatımda Çeşme'de yediğim mısırlar kadar sütlüsünü yemedim, caminin orda açılan takı pazarı, ilk girdiğinizde soldan ilerlerseniz bizim de alışveriş yaptığımız teyzenin el işi oya ve yarı değerli taşlarla oluşturduğu kolyelere bayılacaksınız. Orada çektiğimiz diğer fotografları ve giydiklerimi de en kısa zamanda koymaya çalışacağım, şimdi kalın sağlıcakla :))

6 yorum:

Nihan dedi ki...

İmren Han'in tatlilarini ben de cok begenmistim hem de calisanlar da cok guleryuzlu degil mi??

Unknown dedi ki...

Evet o sıcakta kızların yazık yoğunluktan canı çıkıyordu ama servis gayet iyiydi :)

lale kunt dedi ki...

Dün izmir'de olan arkadaşımla konuştum. Bana dedi ki, gel ekim gibi alaçatı'ya kaçalım bikaç gün kız kıza. Aklımı çelmedi desem yalan olur. Hem daha evvel yarım yamalak gördüm çok merak ediyorum. Hem de senin tavsiyelerinle daha da eğlenceli olabilir gibi geldi bana :)

Unknown dedi ki...

Hava sıcaklığı yaz gibi olmasa da güzel olabilir, bazı otel ve restoranlar kışın da açık, tabi biraz hareket istiyorsan aradığını bulamayabilirsin, ama yok ben sevmem zaten kalabalığı diyorsan kaçırma derim, hem de bizim gibi istediğin yerde yemek yemek için fazla uğraşman gerekmez :)

Dolce vita dedi ki...

cok guzeldi alacatı, biz maalesef dukkanları gezemedik ama alacatı pazarı gormeye degerdi guzel haber 12 Eylulde tekrar gidiyorum sevgilerimmle ..p a

Unknown dedi ki...

Biz de kısıtlı zamanımızda pazara bir göz attık ama araba olmadığı için bir şey alamadığımıza üzüldük, sana iyi tatiller, çok şanslısın :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...