31 Ağustos 2013 Cumartesi

Görev tamam



Sevgilim Hint Mutfağı sever, ben de çok acı olmadıkça seviyorum. Bizde pek yaygın olmadığı için evde bazı örneklerini yapmaya çalışıyoruz, İstanbul'da da 1-2 tane dışında bulunmaz Hint kumaşları bu Hint mutfağı denilen şey :) . Adam aş erip, memleket hasreti çekmesin diye ben de kendime İstanbul'da güzel bir Hint restoranı bulmayı görev edindim. The Plum'ın  dikkatimi çekmesiyle, pazar günü Tünel'deki Taj Mahal'i denemeye karar verdik. Rezervasyonu 19:00 gibi yaptırıp, Galata'da bir tur attık.  Restorana gittiğimizde zaten küçük olan yerin bir grup tarafından işgal edildiğini görüp, heralde bir süre yemek yememiz mümkün olmayacak derken, sürpriz bir durumla bizi, çatıda henüz yapılma aşamasında olan terasa aldılar.


My fiancé loves Indian Cuisine and I like it when it's not deadly hot. Here in Istanbul, we have 1-2 restaurants but nothing more so we sometimes cook Indian inspired dinners at home. My duty was finding an Indian Restaurant in our city so that my bf won't miss his homeland much and satisfy his cravings. My dear blogger friend The Plum suggested us to try the one in Tünel called Taj Mahal so we decided o give a chance on sunday. Our reservation was at 7:00pm and we toured Galata before. When we arrived the restaurant it was full of a group, it didn't seem like we ccould have a dinner soon. Surprisingly they took us to their under construction terrrace with a great view.






Dolabımdaki bu etekleri de yeniden keşfetmiş gibiyim :) 

Lately, it feels like I've been exploring these skirts in my closet again. :) 

Tişört / Tee: T by Alexander Wang
Etek  ve çanta / Skirt: and bag: Topshop
Sandalet / Flats: Steve Madden
Kolye /Necklace: Accessorize
Gözlük / Sunnies: Oscar De la Renta




Teras hala inşaat halinde ama manzara ve güneşin batışı müthiş ve bizden başka kimse yok, sanki başbaşa romantik bir yemek ayarlamışız gibi :). Menü düşündüğümüzden geniş ve fiyatlar uçuk değil. Poppadom benim Hint mutfağında en sevdiğim şey olabilir, normalden biraz yağlı olsa da, o bile var :) . Naan ekmeği ve bazı yemekler biraz farklı. Daha çok çin mutfağında kullanılan  tatlı - acı sosun yemeklerin yanında  ne işi var gibi sorularımız olsa da, yemeklerin seviyesi Hint Mutfağı severleri tatmin edecek düzeyde. Servis belki biraz daha hızlı olabilir  ( Ben onu kalabalığa ve restoranın ana bölümünden uzakta oturmamıza bağlıyorum) ama Taj Mahal  bizim için kesinlikle bir daha gidilesi yerler arasında. Siz Hint mutfağı denediniz mi, seviyor musunuz? 

The sunset and the view was gorgeous and nobody was there apart from us. It felt like a romantic dinner for two. :) The menu had more variety than we tought and the prices weren't that high. I was so happy to find poppadoms although they are a bit greasier than normal. Some dishes and naan bread is a bit diffrent but the food quality is good enough to satisfy and Indian food lover. If they serve  little bit faster that would have been great but I tought that was because of we were seated far away from the center. We'll definitely will go to Taj Mahal again. How about you, you like Indian food? 


Menüde poppadom olduğunu gören  kızın sevinci 

That was my face when I saw the poppadoms on the menu

5 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

Severim vala😄
Belki bilirsin,Sultanahmet te bi hint resturanı var aslında iki tane ,biri otellerden birinin, diğeri sahile inen yolda,kore resturanının hizsaında ama adlarını bilmiyorum daha doğrusu unuttum) sokaktaki resturant ta yemişliğim var, çok iyi değil ama idare eder aklında olsun.

Bilge dedi ki...

her zamanki gibi çok güzelsin ama o kaslı bacaklar en çokta onları kıskanıyorum.

Adsız dedi ki...

selam,

Biz de Sultanahmet'teki Dubb'a gidiyoruz, canımız hint yemeği çekince...Tesasındaki manzarayı seviyouz. Şirketteki hintli arkadaşlar Fatih'te bir yer olduğunu söylemişti. Orası daha "gerçek" hint yemeği yapıyor olabilir.
http://www.mekanist.net/istanbul/restoran/dubb-indian

Ukash Bozdurma dedi ki...

vallahi güzel bir çalışma olmuş

parisienne dedi ki...

Bayıldım bu kombine! Her bir parça çok tatlı ve çok başarılı :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...