6 Ekim 2009 Salı

Okuyunuz!

"Tek söyleyeceğim şu: Bu belgeselle beraber Türk dergiciliğinin vasatlığı ve kendisini fashionista zanneden ev kızı Türk dergicilerinin yetersizliği bir kez daha yüzümüze vurulmuş oldu... Bir de, Vogue Türkiye'nin işi her zamankinden daha da zor..."

Oray Eğin'in bugünkü yazısının tamamı için buraya.

Aksam

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de sabah yazıyı okumuştum. Türkiye'de ne doğru düzgün yapılıyor ki zaten moda veya moda dergiciliği düzgün yapılsın. Oray Eğin'e şu yönde katılıyorum moda bloglarını takip ettiğimden beri Türk moda dergilerinden zevk almıyorum, fazlası değil her zaman eksiği var, her zaman bildiğimiz şeyler var, yeni bir şey öğretmiyor bize dergiler, bu da zaten onların işlerini yeteri kadar iyi yapmadıklarını göztermiyor mu? Türk dergiciliğini ben de kopyacı ve başarısız buluyorum.

pi dedi ki...

Tam da bu ay okuduğum moda dergilerindeki yazılar ve özellikle de İstanbul Moda Günleri takip raporlarından(ki bu raporların içeriği daha çok başkalarının fikirlerinin komik kopyalarından oluşuyordu) sonra bu konu özellikle kafamı kurcalıyordu.Bu kadar mı özensiz, bilgisizce yazılar yazılabilir.gerçekten çok üzücü.Türkiye'de moda ve tekstil konusunda gerçekten bilgi sahibi yazı yazabilecek insanların olduğunu düşünüyorum.Evet bloglarda çok daha güzel işler var.Moda konusunda yazmak için sadece iyi bir göz sahibi olmak ya da artık üniformalaşmış chanel çanta, louboutin ayakkabı, Balmain ceket giymek ve giymeyi önermek yetmiyor maalesef.Size teşekkürler bu konuya değindiğiniz için.

Unknown dedi ki...

Missreed: Nerdesin kuzum? :) İyisindir umarım x

Pınar: Dün akşam sanki sen bizim evdeymişsin gibi,inanılmaz :))) Elle dergisini okuyan erkek arkadaşımla aynı konuşmayı yaptık, gerçekten şaşırdım, bir tek öyle düşünen biz değiliz demek ki!

Adsız dedi ki...

sırf fotoğraf çekimleri için alıyorum ben dergileri ama bazen güzel yazılar da oluyor..
bende dün boş boş otururken bunu düşündüm..dergilerden hiç bir şey öğrenmiyoruz en azından ben hiç bir şey öğrenmedim..şuana kadar moda hakkında ne öğrendiysem %90'nın kaynağı moda bloglarıdır..Pınar'ın da dediği gibi Chanel 2.55 takmakla modadan anladığını savunanlar var..bir de son zamanlarda fark ettim çoğu moda blogu belki bende öyleyim;markaların koleksiyonlarını,inidirim haberlerini,şu ünlü şurda şunu giymişleri,moda haftalarını ws. şeyleri paylaşınca modadan iyi anladıklarını düşünüyorlar..oysa böyle şeyler internet üzerinden çok rahat bulunabiliyor..adı üstünde blog..zaten moda haberlerini paylaşan yeterince site var..şu celebrity şu partide şunu giydi diye her blogda aynı şeyi görmek çok sıkıcı bence..birde söylemeden geçemeyeceğim,türk bloglar arasında modaya hakkını veren tek kişi sensin tabii bu benim düşüncem..hangi açıdan bakarsam bakıyım gerçekten benim gözümde en iyi moda blogu seninki :) daha bu konuda bir sürü şey söylemek isterdim ama bir araya getiremedim..sen de bu konuya değindiğin için teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

Burdayım, burdayım:) Yakında dönücem derken epey bir tembellik yaptım farkındayım ama gerçekten yakında dönücem bu sefer:)))

Stilcatcher dedi ki...

Bak ikinci moda günlerine ilgi gösterirler, cavall,Missoni filan olcakmış ya...:))))

rumuz goncagul dedi ki...

ya kimse kusura bakmasin ama bu oray egin sismani hincal ulucun cakmasidir.. hincal nasil sivri olmak icin herkesin ak dedigine bok bok dedigine ak diyorsa buda o yoldan gitmektedir yazdigi yazininda ciddiye alinir tarafi hicbir zaman olmayacaktir soyledigi dogru olsa bile.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

bir sonraki moda günlerinde missoni mi olcakmış. iyiymiş:)

pınar ve missred harikasınız!
annem çok kızardı neden o kadar çok dergi aldığıma, bayılırdım eskiden. 3-3,5 senedir eve dergi almıyorum artık diyebilirim. trendsetter dışında beni mest eden türk moda-tasarım dergisi yok malesef. ki trendsetter da kapandı. en çok da bazı şeyleri kelimesi kelimesine çevrilip noktası virgülüne dokunmadan sunmaları sinirime gidiyor.

K. dedi ki...

modadan anlamıyan tek türk moda dergileri değil birde paparazziler var! gecen gün beren saat topuklu şık ve cool bir çizme kum rengi bir şort üstüne daha koyu bir hırka gibi birşey giymiş çok hos rahat bi tarzdı kanalı gezerken gördüm muhabirin dediği şu oldu ''beren saat rüküşlüğüyle göz kamastırıyor...'' bu arkadas(lar) sanırım hala çizmenin ,botun cook soguklarda ve pantolonlarla giyildiğini zannediyorlar işte modadan bir haberler TR vogue cıkıcagı için mutluyum amaa acabaaa bir newyork bir ispanya bir japonya vogue gibi olur mu diye şüphe ediyorum :S

zui dedi ki...

katılıyorum, moda bloglarından daha güncel ve doğru düzgün şeyler okuyabiliyorum, dergiler hep aynı chanel canta balmain ceket pinarin dediği gibi

Trendtastic NY dedi ki...

ben September Issue'nun hayal kirikligi oldugunu soylemistim:)Dergi konusuna girmiyorum bile.

Unknown dedi ki...

Pinksugarr: Benim öyle bir iddiam yok ama öyle görüyorsan bu beni sevindirir ve bana da teşekkür etmek düşer :)))

Ben de yerli moda dergisi almayı bıraktım diyebiliriz( Instyle olayından sonra ;)), düzenli olarak bir tek yerli Elle alıyorum, artı Vogue( Paris,UK,US), Glamour,Elle UK veya US alıyorum, ben dergi okumayı seviyorum, blogları ne kadar takip etsem de derginin yeri benim için başka. Vogue Türkiye ile ilgili daha önce belirttiğim gibi pek ümidim yok.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

instyle olayı ne?
ben de elle tr seviyorum unuttum belirtmeyi.

Unknown dedi ki...

http://modacadisi.blogspot.com/search/label/Instyle

Bu :))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet yaa nasıl da unutmuşum ben bunu.. instyle ne kadar güzel başladı aslında yayın hayatına oysa ki..

sonuç oılarak oray eğin her zamanki aykırılığıyla kolay kolay kabullenilmeyecek bir yazı kaleme almış yine. alkış..

Kürksever dedi ki...

Oray Eğin'in bu yazısını ancak Türk atasözleri paklar:

- Kedi ulaşamayacağı ciğere (NYT, Vogue) pis dermiş.
- Tencere (Türk dergiciliği) dibin kara benimki (Türk gazeteciliği) senden kara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...