19 Temmuz 2013 Cuma

Yine yeni yeniden İskoçya

İskoçya'da eğlenceli ama sihirli bir müzikal gibi geçen 10 gün bitti ve salı akşamı gerçekliğe döndük. Yenilerin denendiği, yeni yerlerin keşfedildiği, yeni başlangıçların yapıldığı, kutlamaların eksik olmadığı günleri blogda paylaşma zamanı geldi. Dolu dolu geçen günlerde yüzlerce fotoğraf ve video çektik dolayısı ile beni editlerken uzun saatler, dolayısıyla  sizleri de uzun postlar bekliyor :) 

Our 10 day trip to Edinburgh finished on Tuesday evening and it was like an amusing but magical musical. Tried new stuff, explored new places, started new beginnings and celebrated a lot and it's time to share all of them with you. We took hundreds of photos and videos so long hours for me editing means, long posts for you to read :).


Cumartesi günü Edinburgh bizi 23 decerecelik bir sıcaklıkla karşıladı, 10 günlük evimiz düşündüğümüzden daha sıcak olabilir miydi? Ya da gelecekte burası, gerçekten evimiz olabilir miydi??? ;)

On Saturday, Edinburgh greeted us with 23 degrees of sunny weather so maybe  our 10 day home would be hotter than we tought? Or could it be our real home in the future?? ;) 




Özgürlük asil bir şeydir! Öyledir...

Indeed it is!


Sevgilim haftalar öncesinden, daha önce deneyip çok sevdiği  Edinburgh'daki Oink adlı restorana gitmek istiyordu. Önce kaleye çıkalım dedi, ben de biraz sonra geleceğimi etkileyecek tekliften şüphelenmeden kabul ettim. Şehri yukarıdan gören kaleye çıktığımızda, beni büyük bir sürpriz bekliyordu. Kalabalık Edinburgh Kalesi'nde hayatımın aşkından evlenme teklifi aldım ve eveti bastım. :)) Anlayacağınız Edinburgh'a indiğimiz ilk saatte, biz nişanlandık!! :))  Biraz normal olarak sorduğundan yani yüzük falan yoktu, diz falan çökmedi, ben de soruyu daha genel bir şeymiş gibi cevapladım :) Meğerse yüzük de hazırlanmış, bizi Sheila Fleet'de bekliyormuş.  Gelmeden önce aklımdan öyle bir şey olsa diye geçirirken, gerçekleşmesine yine de çok şaşırdım ama çok da mutlu oldum. Olay gerçek ve son derece ciddiydi :)) . Yüzüğü almak üzere Sheila Fleet'e gittik ancak yanlış istihbarat! sonucu, yüzük elime fazlasıyla büyük geldi.  Sectiği 2 yüzük arasından Keltik düğümü denilen devamlılığın sembolünü taşıyan, diğerine göre daha sıradışı ama şık olanı beğeniyorum. :) 1 hafta sonra  Edinburgh'a tekrar dönüşümüzde hazır olacağını belirttiler, biz de o zaman almaya karar verdik. 

Sheila Fleet tesadüfen, benim gitmeyi istediğim Edinburgh'un Stockbridge bölgesindeydi ve bir önceki gece webde gezinirken denemeyi istediğim The Pantry'de karşımıza çıkınca, yüzük dükkkanındaki sarışın havalı kız da, tavsiye edince  kutlama/öğle yemeğini burada yemeğe karar veriyoruz.


My bf insisted on going to the restaurant called Oink in Edinburgh weeks ago. He said let's go to the Castle first and I agreed without any hesitation. He proposed to me at the Edinburgh Castle and I said yes to the love of my life. :)) It looked very normal to me because there was no kneeling or a ring and I acted calmer. However yes we are engaged!! :)) When he told me there's a ring that we are going to pick up, I understood that's for real and felt very happy :)).  We've been to Sheila Fleet to pick up the ring but it was way too big for me. On the ring, I went for the one with a Celtic knot which represents contiunity like the ring itself. It's unusual and chic at the same time, I love it  :). They said we can pick it up a week later on our second trip to Edinburgh, happy days! .

Sheila Fleet was in the area that I'd like to visit called Stockbridge and we decided to have an engagement lunch in the Pantry which again I  wanted to try.






Haggis'li sürpriz yumurta çok lezzetliydi.

Haggis Scotch egg was delish!  


 İskoçya'nın meşhur ikilisi Irn Bru ve Higland cinsi inek :)

Scotland's 2 finest Irn Bru and Higland cow


Yemeğimizi bitirip yaklaşık 3 saat sürecek olan yolculukla, sevgilimin ailesinin ( Artık benim de ailem sayılırlar,  öyle değil mi? :) ) evine varıyoruz. Bu sefer karşılanmamız çok daha coşkulu oluyor ;) . Yine önceden planlanmış ama benim haberim olmayan bir yemek rezervasyonu varmış Eat on the Green 'de. Zaman yok, hemen üzerime bunları geçiriyorum, Offnegiysem for Mija bluz kurtarıcım oluyor. 

After lunch, we had 3 hrs of car journey to my in laws!  house :) .  We have been welcomed warmer than ever ;) . Another surprise engagament dinner was planned at Eat on The Green which I had no idea of. Not much time to get ready and wore this to dinner. Offnegiysem for Mija blouse became my saver.  




Pantolon /Jeans: Ksubi
Ayakkabı ve çanta / Shoes and bag: Mango
Ceket / Jacket: Zara
Küpeler / Earrings: Topshop



Mükellef bir kutlama yemeği yiyoruz, sevgilimle bu gezinin en iyi yemeği ünvanını geçenlerde Eat on The Green'e veriyoruz.

We had a great feast and me and my fiancé! voted that as the best meal on the whole trip :).


Bunu ilk İskoçya'ya gittiğimden belki hatırlarsınız, şimdi ikimiz için yaptılar, güzel bir sürpriz oldu. :)

They've done it for me on my first trip to Scotland, then for us, what a nice surprise! :)



Pazar günü Andy Murray'nin şampiyonluğuna barbekü eşlik ediyor, hava mis. Ben bahçede oturup dergi okuyorum güneşin altında.  Murray'nin ( Bilmeyenler için kendisi İskoç'tur)  Wimbledon şampiyonluğu  mutluluğa boğuyor bizimkileri, bir kutlama da bunun için oluyor. Ne güzel sürprizler ve kutlamalarla başladı bu tatil!. 

On sunday we celebrated Andy Murray's Wimbledon success with a barbecue. The weather was great, I spent some time at the garden, reading some magazines. This holiday started with surprises and celebrations I tought, what a great one!



Annesinin bizim için yaptırdığı pasta o kadar güzeldi ki,  2 dilim yedim. Zencefit duymasın! :p 

This was the cake my mother in law got for us. It was so delicious I had two slices. 


Kaldığımız 3 gün boyunca, 2 gün de koşmaya çıkıyoruz. O kadar pastayı yedikten sonra başka ne yapılabilir ki? :)  Şaka bir yana böyle güzel, havası temiz yerleri değerlendirmeden bırakır mıyız? :) 
Koşu ve sağlıklı yaşam detayları ve farklı fotolar için buyrun Zencefit'e .
Diğer posta kadar hoşçakalın, iyi hafta sonları! 

2 days out of our 3 day stay we also went for running. What we can do after all of the cakes we have eaten?? :) I'm kidding ofcourse but the air and the surroundings was so great, we should run.

Until the next post, have a good weekend! 



14 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım Twitter, Zencefit ve sırada burdan da tebrik etmezsem olmaz diye düşündüm:)Ömür boyu çok mutlu olun:)Hep birbirinizin olun:)

Unknown dedi ki...

Çok sevindim senin adına :) Hayırlara vesile olsun :) Çok güzel bir gezi olmuş anlaşılan :)

Natali Yeşibahar dedi ki...

Mutluluk ve huzur dolu bir hayat dilerim! :)

neseli kalem dedi ki...

Tebrikler Mutluluklar...

Ada dedi ki...

Mutluluklar canım, umarım yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmaz :) Spencerın annesin yaptırdığı pasta pek şahane oraya takıldım o_o

Ada
bayanmor.com

Fifthfloorovergoldenhorn dedi ki...

Okurken sevgilimin Venedik'te yaptigi surpriz evlilik teklifi gecti aklimdan yine bi mutlu oldum tabiki senin adina da:) ve cok ama cooo...k mutlu olmanizi diledim icimden...
Sevgiler

Enda dedi ki...

tebriklerrr hayırlı olsunn,

bizi de milano bekliyor eylül'de..
teklif eder mi ki acabağğğ puff

xoxo,
Enda,
http://detailsbyenda.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

mutluluklar tebrikler.rüya gibi bir evlilik teklifi olmu.ömür boyu böyle gülümsemen dileğiyle.

Adsız dedi ki...

tebrik ederim , çook çok mutlu olun, yıllardır blogunu takip ediyorum kombınlerını beğenıyorum ve gelinlikli halinide gormeğı sabırsılıkla beklıyorum.
sevgıler
Mutlu

beijaa vintage dedi ki...

tebrik ederim,mutluluklar :)

Unknown dedi ki...

Herkese çok çok teşekkürler xxx :)

Belleeamie dedi ki...

Iskocyada yasiyan biri olarak,
Hosgeldin, yne bekleriz :)

Unknown dedi ki...

Belle Amie: Aa neresinde yaşıyorsun? İnşallah yine geleceğiz Aralıkta :)

Öykücü dedi ki...

:) Yıllardır okuduğum bir bloğun yazarının hayatına ortak olmak, haber almak çok hoş.İster istemez özel bir ilişki oluyor çünkü:) Her gün ne giydiğini gördüğün birinin neler yaptığını da merak ediyorsun.{ben ediyorum}

Çok sevindim.Mutluluklar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...