25 Ağustos 2010 Çarşamba

Koza'dan çıkamayan tasarımlar



Istanbul Fashion Week'e merhaba dün akşamki Koza Genç Moda Tasarımcılar yarışması finali ile oldu. ITU Taşkışla avlusunda Styleseeking Zurich ve IFW'nin resmi davetlisi olan blogger Pascal Grob'la buluşup zaten bir sessiz ve hareketsiz olan ortamdan defile çadırına doğru ilerledik. Kırmızı kadifeler ve aynalar kaplı yol düşündüğümüzden uzun sürdü ve sonunda çadıra ulaştık. Salonun büyük bir bölümü tahmin edeceğiniz gibi protokole ayrıldığı için uygun gördüğümüz bir yere konuslanmıştık ki, TrendtasticNY'da bize katıldı. Geçen seneye göre izleme imkanı fazlasıyla artan çadırda, sıcak da gittikçe artarken, teniste başarısı olmayan yegane "tenisçi" Anna Kournikova'nın geldiğini onu kovalayan basın ordusundan anladık. Patricia Field karşımızdan kırmızı bir gölge olarak süzülürken, neden karşı tarafta oturamadık diye üzüldük.  Herkesin zar zor yerini almasıyla assolist kostümü ile Ceylan Saner belirip, şovu başlatabildi.  Daha önce Fashionable Istanbul  kapsamında izlediğim Vivienne Westwood Anglomania şovundaki gibi püsküllerden oluşan perdeye yansıtılan görseller eşliğinde sunulan tasarımlar birer birer geçerken, genelde her şey bize bir şeyleri çağrıştırdı. McQueen, Balmain, Hakan Yıldırım ve Arzu Kaprol etkileri açıkça görülen parçaları izlerken, benim karşıda leopar ceketi, şapkası ve makyajıyla moda dünyasında önemli bir figür olan Anna Piaggi'yi farkettiğim dakika, bu nitelikte birisinin IFW'yi izlemesi ve onunla aynı ortamda bulunabilme sansım sebebiyle benim için gecenin en üst noktasıydı sanırım. Gecenin sonunda, sevinenler şu şekilde belirlendi : Hazır giyim kategorisinde Nil Kandemir, Burçak Ceylan ve Esra Ayşe Akkaya, deri kategorisinde Meltem Özbek ve Özgür Fırat.  Çağrılanların ortamı takdir etmediği ama yerli blog yazarlarının orda bulunmaya layık görülmediği Elle dergisinin partisine gidemediğimiz için, gece ile ilgili izlenimlerim şimdilik bunlar. Bakalım IFW'nin geri kalanında bizi neler bekliyor, anında öğrenmek için ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz, şimdilik kıyafet postuna kadar hoşçakalın :) http://twitter.com/modacadisi


Last night Koza Young Designers Awards has been held in ITU Taskışla where I meet my dear friends Styleseeking ZurichTrendtasticNY and officially invited blogger Pascal Grob. The designs were always inspired by some other designers like McQueen, Balmain, Hakaan and Arzu Kaprol so there weren't many things which were fresh.The crowd was an interesting mosaic from Anna Piaggi to Anna Kournikova. The winnera are in ready to wear category Nil Kandemir, Burçak Ceylan , Esra Ayşe Akkaya and  in leather category Meltem Özbek ve Özgür Fırat. Please follow my twitter for the updates about IFW, see you soon :).

Defile öncesi Styleseeking Zurich ve Pascal ile biraz çene çaldık /A little chit chat before the show with Styleseeking Zurich and Pascal.


Normalde bloga koymazdım ancak ayakkabılarımı sevdiğini söylediği için ona bir ayrıcalık yapabilirim :) / Normally I don't post her pic on the blog but I'm making an exception just because she said she liked my shoes :)

Kafes isimli bu elbisenin arkasındaki kuş detayını keşke daha iyi görüntülemiş olsaydım :( / This dress was called Cage, I wish I had a better picture of the beautiful bird detail on the back :(.

8 yorum:

tuuced dedi ki...

pascalımı öpseydin benim için ooıı :):)

Nihan dedi ki...

Yavrum Pascal pek minikmiş. Elbiseni bir yerden tanıyor gibiyim Cadı. Ve Elle'i de kınıyorum. Ama daha önce de sana söylediğim gibi bence Türkiye'de moda bloggerlarını klasifiye edememe sorunu var. O yüzden sanırım Elle hepsini pas geçti ki bence kendi yeteneksizliklerini gösterir bu.

Stilcatcher dedi ki...

tam karşımda oturmuşsun:))

Unknown dedi ki...

detaylı yorumlar eğlenceli olmuşş keyifle okudum

Neden Anna neden Anna,
Anna'mak mümkün değil..

Unknown dedi ki...

:)twitterdan da bol bol takip etmekteyim...elle duyduğuma göre tasarımcıları bile çağırmamış bilemedim kesin mi:)
benzer tasarımlar yapmaları gerçekten üzücü çünkü yeni birşeyler yapmaları gerekiyor ki isimlerini anabilelim ileride de...belki böyle daha garanti geliyordur onlara risksiz sonuçta deneneni denemek...

Noni dedi ki...

Anna'nın tombiş yanağına bir tane şaplak atmak istiyorum sanırım :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

anna piaggi nasıldı sen ondan bahset, ve pascal'dan!:)))

Unknown dedi ki...

Tuuce: O kadar sempatik bir çocuk değil :)

Nihan: Tanırsın tabi :)
Modarator: Aynen :)
Gulden: Evet öyleymiş, inanılmaz değil mi? :)
Seda: Anna Piaggi'yi dun sadece karşıdan gördüm, bugun milletin aklı basına gelmişti heralde bir kısım insan Bora Aksu'da salona girdiğinde alkışladı :) Pascal sakin, sessiz bir çocuk, biraz da bunalım gibi,sıkılgan bir tip :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...