20 Kasım 2009 Cuma

Dağınık Fransız topuzu


Bonjour! Bugün işe gitmiyorum ancak saat 08:30 itibarıyla yine laptop başındayım :). Bir kaç gündür yapmayı düşündüğüm bir saç postunu yapmak için uygun bir sabah .Hoşlanmadığım, çok, uzun  ve düz saçlı arkadaşlarımız için! :)  yataktan kalkmış gibi ancak seksi görünen dağınık Fransız topuzu yapımını 6 adımda anlatan bir kaynak buldum, şimdi saçları uygun olanlar bunu uygulasın ve elde edilen uğraşılmamıs güzelliği gördükçe beni hatırlasın :). ( Ne var ben bunu her gün bu kadar uğraşmadan da yapıyorum diyenler, okumasın :)) )

Bonjour! I'm not going to the office today yet I'm here in front of my laptop by 8:30 am :). I have been thinking to post how to make a messy French Bun in 6 steps for the ones who has long, straight  and beatiful hair that I don't have ( You know, I hate these kind of girls :)) ) You'll definitely look sexy without even tryring, just remember me while you're looking to mirror and see your cool look :).


1. Saçınız kirli olsun (Hemen suratınızı ekşitmeyin:)) . Bu saçların sahibi C. saçını haftada 1 kere yıkadığını ve temiz saçların düzgün  durmadığını söylüyor. Duştan sonra saçlarına Aveda Pure Abundance Hair Potion  (Sacınızın dokusunu güçlendiren ve hacim veren başka bir bakım kremi de olabilir, mesela John Freida Luxorious Volume Thickening Mouse) ile masaj yaptığını veya ev yapımı 1 olcü deniz tuzu, 3 olçü su ve bir kaç damla durulanmayan bakım kremlerinden elde ettiği karışımı sürüyormuş, böylece saçlarının uygulamayı yapacak kadar parçalı bir hal aldığını söylüyor.

Haftanın geri kalanında C. kuru şampuan ( Son zamanlarda bu şampuanlar çok yerde geçiyor kullananınız var mı? ) kullandığını söylüyor böylece saçın yağlanmasını önlüyormuş. Rene Furterer Naturia markasının favorisi olduğunu ve saçının güller gibi koktuğunu da eklemiş.

1: Make your hair dirty. “I wash my hair only once a week,” admits C. “When your hair is too clean, it won’t stay put.” After showering, she massages in either Aveda Pure Abundance Hair Potion or a homemade spray, made with one part sea salt, three parts water and a few spritzes of leave-in conditioner. “It makes my hair piece-y enough to work with,” she says.

(During the week, C. uses dry shampoo to keep her hair from getting greasy. Rene Furterer Naturia is her favorite. “And it smells like roses!” she says.)



2.Saçınızı toplayın ve yukarı doğru tutun.
2: Next, pull together your hair and hold it straight up  



3. Sonra saçınızı kafanızın tepesinden bir kaç santim yukarda cevirin.
3.Then twist your hair down to a few inches above the crown.




4. Tam kafanızın üstünden saçınızı kendi çevresinde gevşek bir topuz olacak şekilde kıvırın.

4.Wrap your hair around itself until it forms a loose bun, right on top of your head.


5. Topuzu düzgün durması için tel tokalarla tutturun. 4 veya 8 , saçınızın çokluğuna göre ayarlayın diyor C., saçınız gevşek ancak güvende durmalı.

5.Pin the bun in place with bobby pins. “Anywhere from four to eight, depending on how thick your hair is,” C. says. “You want it loose but secure.”

6.Sonunda, kafanızın yanındaki ve ensenizdeki saçlardan yüzünüze doğru bir kısmını çıkartın ve sanki tüm gün o saçla dolaşmışsınız ( hatta o saçla uyumuşsunuz ) hissini yaratın.

6. Finally, pull loose strands of hair from the nape of your neck and around your face to make it look like you’ve worn the bun all day (or even slept in it!) And there you have it: That certain je ne sais quoi.


Bu kadar işte, hepinize mutlu bir Cuma dilerim :)

Voila! Wish you a happy Friday :)

experienceparisienne

15 yorum:

Hera dedi ki...

keşke C. nin anlattığı kadar kolayca yapabilsem bende:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet de saçı hem kirli hem düz hem de kolay şekil alacak bir halde yakalamak ne mümkün!

kuru şampuan ben aldım, şimdiye kadar 2 defa kullandım, fena değil. ama insana temiz olmayan ellere pürel sürülmüş hissi veriyor, anlatabildim sanırım!

saçları çok beğendim ama haftada 1 de cidden az. evet her gün yıkanmamalı, saç şımarır hep yıkanmak ister, yağlanır, yağ dengesi bozulur derler. beslenmesi için kendine has yağının faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. ama kışın gün aşırı ya da en geç 3 günde 1 saçların yıkanması gerektiğini düşünüyorum.

Styleseeking Zurich dedi ki...

Hic ugrasmak istemedigim günlerde saclarimi böyle topluyorum. eskiden temizlik yaparken böyle dolanirdim evde ve artik disarda kullanabilmek de rahat... :)

Enjoy your friday!

<3

Penny dedi ki...

oo i will definitely try this out!looks awesome!i ve been looking for years for a tutorial on this messy but amazing buns...

Unknown dedi ki...

yakışana çok yakışıyor ama sokakta herkesin saçı böyle artık. bir de uggla birleşince kadınları çok anti-zarif(uygun kelime bulamadım) ve özensiz gösteriyor bence.
yalnız ne yazık ki okurken tiksindim kızın saçlarından, haftada 1 yıkamak ne yahu.. tipik fransız özelliği sanırım, pisliği kamufle etmek(hatta kara çevirmek), kokuyu kokuyla bastırmak. hiç bana göre değil:))

ZET Fashion dedi ki...

Hahah çok güldüm ben evde sürekli böyle dolaşıyorum bana bam bam diyorlar :))
Haftada 1 kere saç yıkamak bana göre değil ama kesinlikle hafif yağlı saç daha güzel oluyor :)

KokoSh dedi ki...

allhım kopardın benii:)
çok şirin bi postt:)
bnde denicem
öptm

valerie dedi ki...

bu yaz saçlarımı kestirdikten sonra bu postla topuz yapmayı,saçlarımı toplamayı özlediğimi hissettim...

hesperid dedi ki...

haftada bir kez mii...?:D
ben o kadar dayanamam walla ama fönleyeceğimde özellikle hafif kirli olmasına dikkat ediyorum o zaman kıvırcık saclarım kabarmıyorlar:P

kkkk dedi ki...

ah be canim sen saclarimi kestirmeden once nerelerdeydin bak icimi acittin simdi ozledim mi ne saclarimi :(

alışverişkolik dedi ki...

Haftada bir kez saç yıkamak bana yetersiz geliyor.Kuru şampuan aldım,2 kez kullandım ancak pek de kullanışlı değil.Yapışıklık hissi veriyor. Duştan sonra muhakkak bakım kremi kullanıyorum ve fönlü saçtan adeta nefret ediyorum! Dümdüz saçlar hacimsiz göründüğünden çok zayıf gibi geliyor bana. Onun dışında doğal ürünlerle kendi hazırladığım maskeler var,haftada birer defa uyguluyorum.Saç serumları önemli yardımcılarım :) Konuyu biraz saptırdım mı ne ? :)

Her neyse..Saç modeline gelecek olursak bu tarz dağınık modelleri çok seviyorum.Özellikle topuzda kaskatı gerdirilmiş :) ve "madam" hissi veren topuzlar hiç hoşuma gitmiyor :) 6 adımlık tarif için teşekkürler..

Aslı dedi ki...

Çok beğeniyorum bu topuzu keşke saçlarımı kestirmeden önce görseydim:( Şimdi de çok kısa değil ama katlı olduğu için bu topuzdaki dağınıklık oranı biraz abartılı kalır herhalde...

Adsız dedi ki...

Selam... Bu cici "C"nin blog adresini bizimle paylaşır mısın?

Unknown dedi ki...

C.'nin bir blog adresi olduğunu sanmıyorum ancak kendisine ulaştığım blog bu http://experienceparisienne.com/blog/

arzutezcan dedi ki...

cok pratık ve hoş bi model hemen denemelıyım.teşekuurler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...