30 Nisan 2012 Pazartesi

Recycling


Günaydınlar :) Yine eğlenceli bir üç gün geçti ve işe döndük. 3 gün diyorum çünkü  yurt dışından gelen arkadaşlarımızın sebebiyle cuma günü de izin alıp, onlarla birlikte turist oldum. Uzun süredir yapmadığınız şeyleri yapmak ve şehri bir de o gözle görmek bazen çok iyi geliyor.
 Ben sevdiğim parçaları farklı şekilde tekrar giymeyi seviyorum, o yüzden burada yine bilmediğiniz bir şey yok. Havalar ısınır gibi oldu, zaten uzun süredir çoraplardan kurtulmanın planını yapıyoruz. e o zaman başlayalım.

İyi haftalar!

Good morning :) Again I had 3 good days and now back to the office. I said 3 because our friends from Scotland was here and I took the friday off  and been a tourist with them. Sometimes it feels really good to see the city in that way and do things that you haven't been done for quiet some time. 
I really like recycling my clothes in different ways so here there's nothing new. The weather is getting better so that's the chance to get rid of tights that we have been planning for so long. Here we go!

Have a great week!


Kazak ve kemer /Sweater and belt: Mango
Etek/Skirt: H&M
Ayakkabı ve gözlük /Shoes and sunnies: Marc by Marc Jacobs
Çanta/ Bag: Louis Vuitton
Kolye/Necklace: Accessorize
Bileklik(Yeni) / Bracelet(New): Ebru Danyal


26 Nisan 2012 Perşembe

Thakoon for NARS


Bildiğiniz üzere moda ve güzellik birbirinden ayrılmaz ikilidir. Bu ikili son günlerde, yeni bir beraberliğe imza attı  ve Thakoon NARS için bir oje koleksiyonu yarattı. 6 renkten oluşan limited edition bu koleksiyon, ilhamını Hint baharat pazarındaki canlı renklerden alıyor. Nisanda itibaren mağazalarda, elinizi çabuk tutun.

As we are all aware fashion and beauty is unseperable twosome. These two are now in a new collaboration "Thakoon for NARS". The collection is limited edition, 6 bright colours which  inspired from Indian Spice market. Out starting from April so go and grab yours.


24 Nisan 2012 Salı

Easy like sunday morning



Çok güzel bir 3 gün yine geçti, gitti. 12 gündür buralarda olmayan sevgilim eve döndü. Bu üç gün içinde güzel havada Maçka Parkı'nda koştuk sonra, yorulan kaslara Nuspa'da masaj iyi gelir dedik. Van kahvaltı Evi'nde kahvaltı ettik, yapmamız gereken işleri yaptık, dünse güneşi görünce balkonda barbekü iyi fikir diye düşündük. Hazırlığından, yemesine kadar, her şeyiyle çok keyifliydi :). 

Kıyafete gecelim, en sevdiğim  pijamalarım diyenlerdenseniz, bu kıyafeti sevebilirsiniz. Tiril tiril bir ipek pantolon, beyaz bir tişört, hala üşüten rüzgara karşı parka ve dolgu topuk ayakkabılar bence hem rahat, hem de şıklar.

Great 3 days flied  away very quickly. My boyfriend arrived home after 12 days, happy days! We did a lot of stuff like running at the Macka Park, had  massage at NuSpa. One day been to a nice breakfast place, done some home stuff. Yesterday sunny weather made us had some barbeque on the balcony. It was great from start "preparation" to finish "eating" :) 

On a small note on my outfit, if your pjs are your favorite, you might like this outfit. A flowy silk pants, a white tee, a thin parka for wind and wedges are equal to casual chic for me.

Pantolon /Pants: Zara
Tişört /Tee: Tru.
Parka: H&M
Çanta/ Bag: Vintage
Gözlük/Sunnies:??
Ayakkabılar/Wedges: Terry De Havilland
Kolye/Necklace: Atlas Pasajı, a local shop
Bileklikler/Bracelets: Mango, Marc by Marc Jacobs, Vintage
Yüzükler /Rings: French Connection, Atlas Pasajı (Local shop)





20 Nisan 2012 Cuma

Miranda Kerr ile 2 dakika


Hepimiz  Miranda Kerr kadar şanslı değiliz ancak söylediklerinden herkese ilham çıkar. Özeti sağlıklı yemek, spor ve huzurlu bir hayat.

Not all of us are as lucky as Miranda Kerr but everyone could get some inspiration from this video. The brief story is it's all about exercising, healty eating and peace in your life.


Youtube

19 Nisan 2012 Perşembe

1 pembe şort, 5 farklı yol


Bir türlü ısınamayan havalar bizi sinir etse de, yaz elbette gelecek. Bu yaz neon ve parlak renklerin çok kullanılacağını bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum, şort ise çoğumuzun dolabında yazın hayat kurtaran parçasıdır.  Diyelim ki bu yaz Topshop'tan, böyle pembe bir şort aldınız ( Başka bir renk de olabilir) peki nasıl giyebilirsiniz?

Ombre denilen bir rengin açığından koyusuna giden kullanımlar saç ve tırnaklardan sonra giysilere de sıçradı. Böyle bir kazak ve dolgu topuk sandaletlerle, alın size serin yaz geceleri için bir kombin.


Siz de benim gibi karşıtlıkları kullanmayı seviyorsanız, pembe feminen şortunuzu beyaz gömlek ve ceketle daha maskülen bir havaya sokabilirsiniz. 


Bu 5 yol arasından bir oncekiyle beraber, favorim bu görünüm. Yine pembenin sevimliliğine inat, askeri bir gömlekle tamamlanan kıyafet karşıtlıkların güzel bir örneği.

Pembe şortunuzu pullu bir üstle tamamlarsanız, hareketli yaz gecelerinde başka bir şeye ihtiyacınız kalmaz.

Bu görünümü ben fazlasıyla yaz festivallerine uygun buldum. Festival olmazsa, pembe şortunuzu tatilde mayo veya bikininizin üzerine geçirip daha rahat bir hava yakalayabilirsiniz.

Topshop



16 Nisan 2012 Pazartesi

Coachella 2012 II


3 günlük festival bitti, şimdilik benim gözüme festival modası adına bu kareler takıldı. Dediğim gibi festival haftaya da devam edecek, daha fazlasına hazır olun. Bu arada hiç Alexa Chung'u göreniniz oldu mu? Bir Coachella müdavimi olarak gözlerim onu aradı.

Coachella has ended after 3 days and I've shared the photos from festival fashion that caught my eye. Since this festival will continue next week, you'd better get ready to get more. By the way have you seen Alexa Chung anywhere? As a Coachella regular, my eyes looked  for her.








hmcoachella, i4u,TFS,fashionindie,thestreetstyled,

15 Nisan 2012 Pazar

Coachella 2012 I


Coachella Festivali'nin 2. günü bir süre önce Radiohead'in performansıyla sona erdi. Partilerden ve festival alanından gelen fotoğraflara bakarsak yine boho,hippi etkisindeki kalabalığın en çok tercih ettiklerinin etnik desenler ve takılar, püsküller, süet botlar, Hunter çizmeler, çiçek desenleri, geniş kenarlı şapkalar ve şortlar olduğunu söyleyebiliriz.

2. day of Coachella Festival has finished with the last performance belongs to Radiohed a while ago. From parties to the stages crowd continues wear things inpired boho/hippie look including ethnic prints and jewellery, fringes, Isabel Marant-esque suede  bots, Hunter wellies, flower prints, floppy hats and shorts.









Harpersbazaar,Justjared, Fabsugar,Huffingtonpost,

13 Nisan 2012 Cuma

Karen Walker Summer 2012


Karen Walker küçük uzaylıları ile bu yaz da güneş gözlüğünde farklılık peşinde koşanların imdadına yetişiyor.

Karen Walker's little aliens are ready to help if you are after something different in sunglasses.




KarenWalker

12 Nisan 2012 Perşembe

Festival vakti yaklaştı


Coachella Festivali'ne 1 gün kalması aslında, biraz da uzun kışın bittiğinin ve festival zamanının geldiğinin kesin kanıtı. Bu sene iki haftasonuna yayılan festivalde Radiohead, Kasabian, Arctic Monkeys, David Guetta, Dj Shadow, Dr. Dre & Snoop Dog, Florence and the Machine, Madness... gibi burada yazmaya kalksam bayağı yer tutacak sayısız sanatçı ve grubun performansına hazırlanan katılımcılar  Free People'ın lookbook undan da anlaşılacağı üzere, belli ki yine boho/hippi tarzının etkisinde kalacaklar.


Coachella Festival is 1 day away and that's a proof that we left the long winter behind and it's festival time. This year Coachella will take place in 2 consecutive weekends and the line up includes names like  Radiohead, Kasabian, Arctic Monkeys, David Guetta, Dj Shadow, Dr. Dre & Snoop Dog, Florence and the Machine, Madness... etc. While the crowd is enjoying good music, they still be under influence of boho/hippie chic according to the Free People lookbook.










Fashionising

11 Nisan 2012 Çarşamba

Yalancı bahar


Burada biraz üşüsem de, pazar günü ilkbaharın geldiğine inanmıştım, en azından bir sonraki sabaha  kadar.  Pazar takvimimiz yeme-içme ve rahatlama üzerine kurulduğu için, güne Rumeli Hisarı Kale Cafe'de kahvaltıyla başladık. İşimizi 11:30 gibi bitirip oradan ayrılmaya hazırlanırken, akın akın gelen insan ve araba kalabalığından sıyrılabildiğimiz için ayrıca mutlu olduk. Bu mutluluğun sebebini, İstanbul'lu olan çok daha iyi anlar :) Eve dönüp, biraz evle uğraştık, monte edilen bir banyo dolabı ve kutusundan defolu çıkan bir balkon masası keyfimizi kaçırsa da ( Bu ev işlerinin zaten bir kere sorunsuz hallolduğunu göremedim :( ), değişiklik yapmak için Cevahir Koçtaş'ın yolunu tuttuk ki,  bu Pazar günü yapmayı planladığımız bir aktivite, değildi. Neyse, bir şekilde işimizi bitirip, güneş gitmeden Akın Balık'a vardık, güne mutlu noktayı pazar rakısıyla koyduk.

I was kinda cold in these pics but on sunday I believed that spring is here to stay , errmm  'till monday morning. Our sunday schedule was focussed  mostly on eating  and relaxing so we went to Kale Cafe in Rumeli Hisarı for breakfast. By 11:30 we managed to get out there while crowds of Istanbul people attacking the area. We were so happy to dodge that crowd and you would have a better understanding why if you were an Istanbuller :) . We reached home and did some stuff at home but unfortunately our nice outside table was broken in its box. Going to Cevahir Koctaş wasn't our plan on a sunday but we did all we had to do and managed  ending the day with a great early dinner at Akın Balık.

Ceket, gömlek, pantolon /Jacket, shirt, pants: Zara
Ayakkabılar /Shoes: Superga
Çanta/ Bag: Marc by Marc Jacobs
Gözlük/Sunnies: Kenneth Cole Reaction 
Yüzükler/ Rings: Loopie Love, Swatch, H&M
Kolye /Necklace: Roberto Bravo



10 Nisan 2012 Salı

Yaz gelmeden, ayakkabılarınızı seçin

17 Mart'ta Hürriyet aile sitesi için yazdığım yeni sezon ayakkabı trendlerini burada paylaşmadığımı farkettim, sitede çıkan ve daha fazlası için lütfen  okumaya devam edin :).


Bazı kadınlar çanta sever olduklarını iddia etse de, ben her kadının derinlerde bir ayakkabı sever olduğuna inanırım. Yıllardır çantalar biraz geri planda ama her sezon en az bir ya da bir kaç ayakkabı gönülleri fethedip, kadınların rüyalarını süslüyor. Her yaz olduğu gibi bu yaz da yeni trendler, bizi bekliyor. Genel olarak bakıldığında bu yaz sanki ayakkabılar çoğunluğa hitap edebilecek risksiz modeller yerine, çok daha rafine beğenilere hitap ediyor gibi.2012 ilkbahar- yaz sezonundan zevkinize uygun olanları şimdiden hep beraber seçelim:


Trend 1 –Sivri burunlar: Geleceğinin sinyallerini alttan alta birkaç sezondur veren sivri burunlar bu yaz yuvarlak burunlardan rol çalıyor. Eskiye göre farklı ve modern yorumlarla şekillenen sivri burunlu ayakkabılar sıcak günlerde çok daha feminen ve seksi bir görünümdeler.


Erdem -Alexander Wang - Marc Jacobs -Louis Vuitton -Mango

Trend 2- Metalik burunlar: Belli ki, bu yaz  metalik burunların ayakkabının ömrünü uzatmaktan daha önemli görevleri var. Farklı tekniklerle , pek çok marka tarafından uygulanan bu trend bu yazın en karşı konulmazlarından.


Pringle of Scotland - Louis Vuitton - Mugler - Thakoon - Yves Saint Laurent - Asos

Trend 3 –Mega platformlar: Platformlar her zaman kurtarıcımız olarak görülse de, bu yaz bu kimliklerini sürdürmeleri , bu şartlar altında biraz zor gibi. Her zamankinden daha hantal, yüksek ve meydan okuyan görünümleriyle işte bu yazın favorileri, ben Celine olanlara talibim:


Celine - Nina Ricci - Rochas - Proenza Schouler - Topshop

Trend 4- Şeffaflık:  Chanel’in daha önceleri bol bol kullandığı ayakkabılarda şeffaflık bu yaz diğer markalarda da görülüyor. Sıcak havalarda ayağınızın halini düşünürseniz, uygulaması zor bir trend olsa da, hoş modeller mevcut.


Oscar de la Renta  - Mary Katranzou - 3.1 Philip Lim - Marc Jacobs  - Nicholas Kirkwood

Trend 5 – Cesur renklerGörünen o ki bu bahar kıyafetlerin canlılığı ayakkabıları da sarmış. Geçtiğimiz sezonlarda devam eden pastel renklerin hükümranlığı farklı renklerin tahta ortak olmasıyla sallanacak. Değişik kullanımlarla, kıyafetinizi hareketlendirecek bir tanesini bulmakta zorlanmayacaksınız.





 Burberry Prorsum - Miu Miu - Jimmy Choo - Roksanda Illincic - Christian Louboutin - Manolo Blahnik

Trend 6- Örgüler: Önceden pek revaçta olan örgülü sandaletleri unutmuştuk, bu yıl onları hatırlama zamanı.  Yine farklı markalar tarafından uygulanan, parlak renkler, farklı örgüler  onların dolaplarınıza dönüşünü muhteşem yapacak.


Emilio Pucci - John Galliano - Burberry Prorsum - Etro


Trend 7 – Tokalar:  Benim de fazlasıyla sevdiğim ve özellikle botlarda tercih ettiğim tokalar yeni sezonda da bizlerle olacaklar. Özellikle bilekte kullanılan modellerin çokluğu ışığında, içiniz rahat daha önce aldığınız ayakkabılarınızı severek giymeye devam edebilirsiniz.


Versace - Lanvin - Band of outsiders - Mango

Hem şeffaflığı, hem tokaları kucaklayan tasarımıyla trend avcısı Versace, bu yazı tek ayakkabıda özetliyor.

Trend 8 – Bağcıklar: Bu yazın en femineni ve alınası modelleri bana kalırsa bu başlık altında . Kim geçmiş yıllardaki bir model bile olsa, bir çift Alaia bağcıklı ayakkabıya karşı koyabilir ki? Onu bulamıyorsanız,buyrun yeni modeller burada. 


Oscar de la Renta - Giambattista Valli - Christian Dior - Victor & Rolf - Prabal Gurung (Çok başarılı)

Trend 9- Metalik parıltılar: Bırakın bu yaz teninizin parlaklığına, ayakkabılarınız eşlik etsin. Değişik renkler kullanılsa da gümüş, altın metalikler pek revaçta.


Bottega Veneta - Alexander McQueen - Chloé - Gianfranco Ferre 

Trend 10 –Dolgu topuklar ve espadriller:  Onlarsız bir yaz nasıl düşünülebilir ki? Renklisi, boncuklusu, pastel tonlarında olanı, hasırı... kısacası her türü makbul. Her zevke, her bütçeye uyanını bulmakta hiç zor olmayacak.


Mulberry  - Ann Demulemeester - Rick Owens - Derek Lam - Burberry Prorsum - Donna Karan


Trend 11- Desenler: Sadelikten yanayım ama aksesuarlarım hareketli ruhumu yansıtsın diyorsanız desenli ayakkabılar tam sizlik. Çiçeklisi, karelisi, grafik desenlisi, şal desenlisi.. renk renk, çeşit çeşit pek çok markada emrinize amade.






D&G - Jimmy Choo -Balenciaga - Tabitha Simmons - Brian Atwood - Asos


Style, netaporter,Asos, Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...