29 Nisan 2011 Cuma

Baharın gözdeleri



WWW'a göre baharın olmazsa olmazları:

1-2. Rengarenk parçalar/ Equipment  ( Hani benim Aktüel çekiminde giydiğim şahane gömleğin markası )
3.     Etnik gerdanlık
4 -5.Cesur gözlükler
6.     Beyaz bol paça pantolon
7-8. Canlı renkte çanta
9-10.Mercan renkli oje
11.   Yılan derisi
12.   Naturel tonlarda deri ceket

Sizin listenizle örtüşen parçalar var mı?

Any items from your wish list?

28 Nisan 2011 Perşembe

Renkler itinayla bloklanır


Bugün blog tarihimdeki en renkli kıyafetlerden birinin içindeyim, bu yazın daha giymeden duymaktan sıkılmaya başladığımız trendi colorblock sağolsun :) . Ana parçalar bu kadar bağırınca, gerisini susturmak lazım diyerek, siyah ve bej tonlarını denge için seçtim. Aslında yelpaze olan, benim için kedi maskesi hala gidemediğim Kağıthane'den D.'nin bana hediyesi, tatlı değil mi?

Today's outfit is one of the colorful outfits of mşne in the blog history thanks to this summer's colour-block trend :) . Since the main pieces are this loud, I kept the rest mute with beige and black. My cat mask ( In fact it's a paper fan) is a gift from my friend D. from a lovely place that I couldn't have a chance to visit Kağıthane. Cute isn't it?



Gömlek (Yeni)  /Shirt (New): Athmosphere (Atlas pasajı)
Etek ve botlar /Skirt:and boots: Topshop
Trençkot /Trench: Zara
Çanta / Bag: Anya Hindmarch for Target
Broş /Pin: Vivienne Westwood

FMV Işık Üniversitesi Moda Günleri


Dün tesadüfen Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin  4-6 Mayıs 2011 tarihleri arasında Moda Günleri düzenlediğini öğrendim. Bu etkinlikler çerçevesinde bir de Moda Ödülleri adaylarından oluşan bir de anket yapıyorlarmış. En iyi moda blogu kategorisinde benim de aday gösterilmem gurur verici, kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.


Moda günleri ile ilgili bilgi için buraya.


Ankete katılmak için  lütfen buraya tıklayınız.


Yesterday, I coincidentally saw that Isık University will have its own Fashion Days between the dates of 4th-6th May 2011 and they also have a survey fır choosing the best in local fashion industry, I was nominated as one of the best fashion blogs so a big thank you goes from here to them.


Weheartit

25 Nisan 2011 Pazartesi

Kokoon dress


Bizim oralarda arkadaşlarımın doğum günleri 3 gün, 3 gece! sürer, bu kıyafeti  D.'nin hafta içi kutlamasında giydim :))  Elbise Kokoon marka, sanırım 2-3 kere, kendimi rahat ama şık hissetmek istediğimde rengi, detayları, kullanım kolaylığı ile hayatımı kurtarmıştır. Bu doğum gününün cuma akşamı ayağını burada daha sonra paylaşacağım. Biraz haftasonumdan bahsedelim, hareketli, eğlenceli ve biraz uykusuzdu diyebilirim. Cumartesi gündüz T-box 'ın yeni yüzüyle tanışmak için Sapphire alışveriş merkezine gittik. T-box sıkıştırılmış tişörtlerini bildiğiniz zamandan artık daha farklı, geniş, canlı, genç bir koleksiyonla yaz mevsimine giriş yapmış, tasarım ekibinin başına da Aslı Filinta'yı getirmiş, iyi de olmuş.  Cumartesi akşamı uzun süredir yolunu gözlediğimiz dj Mark Knight'ı Indigo'da dinledik.  Çok çok çok eğlendik, dansettik, ne iyi etmiş de gelmiş dedik, en kısa zamanda yine gelsin istedik. Pazar Bilkent Kültür Girişimi için Kız Kulesi'ndeydik, alanlar farklı olsa da özellikle İstanbul serisindeki bazı ürünlere bayıldık.

Lately all my fiends' birtdays take 3 days and night to celebrate :))  This dress is from Kokoon and I wore it to my lovely friend D.'s bday  dinner on wednesday . Dress saved my life in 2-3occasions before with is casual fit, colours and nicely done details. On my weekend, it was hectic, fun and sleepless. On saturday we paid a visit to new T-box store at Sapphire shopping mall which they intruduce us their new era with a new fun, colorful collection under the supervision of the designer Aslı Filinta. At night, we were at Indigo for dj Mark Knight, we danced, had a lot of fun and hoped to have him in Istanbul again soon. On sunday I've been to Maiden's Tower for Bilkent Cultural Initiative, althought it's not really related with fashion we loved some of the designs from Istanbul collection.





Elbise / Dress: Kokoon
Botlar /Boots: KG by Kurt Geiger
Çanta /  Bag: Marc Jacobs
Kolye / Necklace: Kenneth Jay Lane for Avon

Pazartesi ilhamı


Etek /Skirt : American Apparel
miamarionette

21 Nisan 2011 Perşembe

The stairs go on forever


Alman Konsolosluğu'nun hoş detayları eşlik ediyor bugunku kıyafet postuma, bir eski dönem filminin setinde gibiyim. Bu leopar desenli çantayı elimden düşürmediğimi eminim siz de farketmişssinizdir.

Gorgeous details of German Consulate in Istanbul are the nicest background for an outfit post, felt like I was on a set of a movie from old times. I'm sure you have noticed this leopard print bag is my favorite lately.







Elbise ve bileklikler /Dress and bracelets: H&M
Deri ceket/Leather jacket: Zara
Çanta /Bag: Topshop
Ayakkabılar /Pumps: YSL

Up & away


Bu bahar saçlar, makyajlar 60'ların nostaljisini taşıyor ancak biraz punk etkisiyle, punk babaanne görünümüyle Hitchcock filmlerinin 2000'lere ışınlamış karakterlerinden biri olabilirsiniz. Diana Moldovan'ın Tesh tarafından görüntülendiği Marie Claire Amerika Mayıs 2011 sayısındaki editoyalde 1, 2 ve en sonuncu görünümler favorim.

This spring it's all about the 60's with a punk twist, granny punk is the new look which you can channel one of Hitchcock's heroins in 2000s. 1st, 2nd and the last looks are my favorites from this Marie Claire US May'11 editorial in which Diane Moldovan shot by Tesh.





Fashiongonerouge

19 Nisan 2011 Salı

My eyes can see just a deeper gray



Bugün dünden güzel olsun diye başladık ama görünen o ki çok farklı olmayacak. Gri bri dönemdeyim yine, ruhum ve hatta tırnaklarım bile fabrika grisi aynen tişörtüm gibi. Sıradan bir çarşamba gecesi, bir doğum günü kutlaması, kızlarla geçirilen bir kaç güzel saat ve dolaptan ilk elime gelenleri giyiş.

I've started today hoping will be better from yesterday but obviously it won't . I'm in a gray phase again, my soul even my nails are factory gray and yes so does my tee here. I wore it on an ordinary wednesday, a birthday celebration and couple of hours with the girls, these were the pieces that I first grabbed from the closet.




Tişört (Yeni) / Tee (new): Tru.
Etek,çanta ve broş / Skirt, bag and flower pin: Topshop
Trençkot / Trench: Zara
Ayakabılar /Wedges: Aldo


16 Nisan 2011 Cumartesi

Alexa Chung for Superga


Yaz yaklaşırken, bir adet mavi Superga'yı saflarına katmış olan ben, Alexa Chung da onların yüzü olmuşken nasıl buraya koymam?

A pair of Superga in blue iris was added recently to my closet and since Alexa Chung is their new face, how will I skip to share these editorial here? 








Knighttcat.com

Triumph Inspiration Award 2011

Alman iç giyim firması Triumph International'ın genç tasarımcıları desteklemek amacıyla 3. sünü gerçekleştireceği Triumph Inspiration Award 2011'in Türkiye finali geçtiğimiz Perşembe Alman Konsolosluğu'nda yapıldı. Sahne arkası ve podyumda yakından takip etme şansı yakaladığımız organizasyonun sonunda Nurten Yüksel HAZERFEN isimli tasarimi ile  Türkiye’yi
Berlin’de ki uluslararası finalde temsil etme şansını yakalarken, MAYPOLE
ile Gözde Tekin ikinci, TAILOR’S LOG ile Çisil Çirozlar üçüncü oldu. Final Temmuz 2011'de !

Triumph International's Triumph International Award 2011 Turkey final was held on last Thursday at German Consulate in Istanbul. We were able to track the event on and off the stage and at the end Hazerfen was the winner designed by Nurten Yüksel which she'll go to the finals in Berlin in July 2011.



Podyuma çıkmaya dakikalar kala!/ A few minutes to the catwalk!


1. ve 2. yan yana tabi o sırada kimse bunu bilmiyordu, ben hala 2.nin fazla bilindik olduğunu düşünüyorum. 

Winner and the runner up together at that moment nobody knew that and I still think the runner up is not something we haven't seen before.









Ve  mutlu son! / And happy final!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...