30 Nisan 2010 Cuma

Think Amsterdam!

Bugün keyifli bir cuma günü geçiriyorum. Hava güneşli, ofiste yalnızım, işler az. Kendimi cuma moduna kaptırdım arka arkaya  Pretty Young Thing, Blame it on the boogie, Wanna be startin' something.. gibi eğlenceli MJ klasiklerini dinliyorum. Aklımda akşam 29'da yiyeceğimiz yemek ve  bakım, güzellik işlerini sabahtan haletmenin dayanılmaz hafifliği :) En sevmediğim şeylerden birisi, evden işe koşturup, yine aynı aceleyle, zaman darlığı içinde gideceğiniz yere hazırlanmak, şükür ki bugün o acele olmayacak.

Neyse, bugün sizin hafta sonu planlarınızı  sormayacağım çünkü beni ilgilendiren önümüzdeki hafta sonu ne yapacağınız. Siz söylemeden ben söyleyeyim; aranızdan bir kişi ve arkadaşı 8 Mayıs Cumartesi günü Ghetto'da yapılacak olan Think Amsterdam! etkinliğine gidecek. O nedir derseniz, Hollanda Konsolosluğu'nunda katkılarıyla genç tasarımcıların, sanatçıların Amsterdam'ın kendilerine ifade ettiği duygularla oluşturduğu tasarım ve eserlerini sergileyeceği, Tabe Kıyamet'in de orada olacağı , üstüne bir de, benim yine en son Ghetto'da dinlediğim ve oldukça eğlendiğim Kraak& Smaak'tan dj setiyle renklenecek güzel bir akşam. Şimdi esas noktaya gelelim, bu çift kişilik davetiye, Amsterdam dendiğinde  aklına ilk geleni yazan 30. yorum sahibinin olacak, yorumlar belirlenen sayıya ulaşana kadar onaylanmayacaktır. Herkesin sadece bir yorum hakkı olduğunu ve mail adresinizi eklemeyi unutmamanızı  da hatırlatmak isterim.

Benim Amsterdam deyince aklıma ilk gelen "soğuk" olacaktır, sizinkini duymak için sabırsızlanıyorum, hadi!

Hamiş: Sansınızı ikiye katlamak isterseniz, bir de  buraya bakın derim !.

Şimdiden herkese iyi hafta sonları, iyi eğlenceler :)

Friday beauty


Yaz makyajı ile Camilla Akrans tarafından fotoğraflanan Anja Rubik  Numero # 113 Mayıs 2010 sayısı için.

In her beautiful summer make up Anja Rubik by Camilla Akrans for Numero # 113 May 2010

Fashionising

29 Nisan 2010 Perşembe

Kıyafet arası, film tavsiyeleri ve MJ


Günaydın! Kıyafet postlarına geçen hafta tatil sırasında giydiğim,  yine alt teması "rahatlık" olan bir kıyafetle kaldığımız yerden devam edelim :). O günün ve genel tatilin havası bir önceki cümledeki kelime üzerine kurulmuş olsa da, bir özet geçmek gerekirse sanırım şöyle olurdu. İlk olarak Arnavutköy Ali Baba'da köfte yiyip,bir kaç fotograf çektik ancak gördük ki ki köftelerin eski tadı kalmamış, benim köfte harcıyla yaptığım köftelere denk olmuşlar ve iyi köfte yenebilecek yerler listesinden Ali Baba tarafımızca çıkartılmıştır :). Sonrasında trafik sebebiyle biraz da zorunlu olarak, Akmerkez ziyareti. Akmerkez'e yapılan makyaj sebebiyle bir ferahlık gelmiş olsa da, azalan mağaza sayısının ve tatilin bu ferahlığa başka türlü katkıları olduğu kesin. Günün ve tatilin devamında aldığımız pek çok filmden ikisini seyredebildik, biri yine Quentin Tarantino'nun Dehşet Gezegeni (Grindhouse: Planet Terror), ki en saçma filmler top 10 sıralamasında üst sıralara yarışır ve romantik komedi sevenleri memnun edecek  Cameron Diaz ve Ashton Kutcher'lı "burada olan burada kalır". ( What happens in Vegas)

Morning! We took this photos during last long weekend which is almost reflects all my mood " comfy". We didn't go out much and watched 2 movies. One of them was Tarantino's Grindhouse: Planet Terror and the other was "What happens in Vegas" with Cameron Diaz and Ashton Kutcher. The former one was so absurd even can be at top 10 of the most ridiculous movies ever but the other one was ok and fun for romantic comedy lovers.



Ceket/Jacket: Sisley
Üst (Yeni)/  Paris Top(New): River Island
Jean (Yeni)/Jeans( New): Tophop Jamie
Babet/Flats: Sam& Libby
Saç bandı/ Hairband: Accessorize
Gözlük/Sunnies: Marc Jacobs


Benim fiyonklu babetlerim, onun kocaman Vans x Marc Jacobs ayakkabılarına karşı
My bow flats against his hugeVans x Marc Jacobs slip ons

Filmlerden konu açılmışken pazartesi günü seyretme imkanı bulduğum "Tek başına bir adam" ( A single man) filminden bahsetmeden bu postu bitirmem doğru olmaz.. Pek çoğunuzun bildiği üzere film gönüllerimizin sultanı eski tasarımcı ( Halen tasarlamaya devam ediyor ,2011 Sonbaharında bir kadın iç çamaşırı koleksiyonuyla yine akıllarımızı çalacağı kesin :))  yeni yönetmenTom Ford'un yönettiği ilk film. Christopher Isherwood'un aynı adlı romanından uyarlanan film, bir İngiliz profesorun yalnızlığı üzerine kurulmuş bir dram. Film bir dram olmasına rağmen sahnelerin güzelliği insana bir dram ancak bu kadar "güzel" anlatılabilirdi diyor. Filmle ilgili benim duyduğum en akılda kalan eleştiri  "uzun bir parfüm reklamı gibi cümlesiydi "ve bu cümlenin doğruluğu G.'nin " bu ne ya, moda çekimi gibi film "sözüyle de tescillenmiş oldu :).  Gerçekten de her sahne Tom Ford'un estetik anlayışını yansıtan ancak Vogue sayfalarında görebileceğiniz kadar güzel planlarla dolu. Jilet gibi Tom Ford takımları içersinden ince, uzun, güzel erkekler, krepeli saçları ve kusursuz kedi gözü makyajlarıyla Bridget Bardot misali salınan hoş kadınlar, antika arabalar, tasarım harikası mekanlar.. birleşince  unutulmayacak güzellikte kareler ortaya çıkmış. Film konusundan dolayı  biraz yavaş ilerlese de, sırf o güzel sahneler için bile seyretmeye değer, ha bir de kısa bir sahnesi olsa da Jon Kortajarena için. Tom Ford reklamlarından, H&M ilanlarına kadar hepsinde yer alan bu hoşluğu, nasıl görmezden gelmişim diye hayıflandığım bu güzelliği ve filmi şiddetle tavsiye ederim.


Since I've started talking about the movies, I have to mention that I had a chance to see Tom Ford's " A single man"  on Monday. Most of you are aware of this is his first movie based on the same named novel of Christopher Isherwood. It was a dramatic story of an English professor on his loneliness. The film was a great parade of beautiful scenes with sleek,beautiful men in Tom Ford suits, nice Bardot-esque women, accompaniyng with antic cars and great locations, it was all like a Vogue editorial with all Tom Ford's aesthetic. It was all worth to see even for this great scenes and Jon Kortajarena, I really regret how I missed that great creature while he was all over Tom Ford to H&M adds.

Son olarakta dün keşfettiğim, benim gibi Michael Jackson hayranlarını mutlu edecek http://fuckyeah-michaeljackson.tumblr.com/  dan bahsetmek istiyorum. Onun hayatından kesitleri, unutulmayan sözleri ile bize sunan bu siteyi geç keşfetmiş olsam da, keyfini doya doya çıkartacağım kesin.


Lasty I've just explored a wonderful site for those who are  Michael Jackson fans like me, which is http://fuckyeah-michaeljackson.tumblr.com/ , it has all the nice moments  and quotes of his life, enjoy!

Bu uzun ve karışık yazıdan sonra, şimdilik bana eyvallah :)

I gotta go for now after my long and complicated post, see you later :)

Zimbio, Amoeba,

28 Nisan 2010 Çarşamba

Catfight

Miu Miu'nun 2010 ilkbahar yaz koleksiyonu ile beraber tüm dergi çekimlerinde kullanılarak hayatımıza soktuğu kedi desenlerine Zara'nın cevabı Mart/Nisan 2010 lookbook'unda geldi. Miu Miu'ya göre daha çocukça bir hava taşıyan bu desenler, diğerine göre daha uygun fiyatlı olsa da ( Geçen hafta itibarıyla kedi desenli Miu Miu gömleğin satış fiyatı Beymen'de 1045 tl 'dir), benim Zara'ya cevabım ( Tamam diğer Chloé, Celine, Burberry benzerlerini alıyoruz da) zahmet etmişsiniz ancak bu kadar bariz takliti ben almayayım olacaktır :). Ya sizin?

Cat prints are hip of the season which started with Miu Miu's S/S 2010 collection to almost all editorials and to our lives. However Zara's answer to these lovely animal prints came with their March/April 2010 lookbook. Unlike Miu Miu,these cats are more juvenile and budget friendly ( A Miu Miu cat print shirt was 1045 tl  app. 700 usd at Beymen) however my answer will be "no thank you", althought I normally don't  hesitate  much in buying Chloé,Celine, Burberry lookalikes. How about you?
fashionising,nymag

Rag&Bone's photoshoot for spring

Güneş bir yüzünü gösterip, bir kaybolsa da Rag&Bone 'un bahar koleksiyonundan parçalarla çekilen bu fotoğraflar henüz gelemeyen bahar günleri gibi içinizi ısıtabilir.

Here, sunshine comes and goes lately but this photoshoot of Rag&Bone with their spring collection can keep you warm like spring days.




refinery29

26 Nisan 2010 Pazartesi

Surreal Reveal

Herşeyden öte mükemmel cilt en esas lükstür mottosuna dayanılarak New York Times Style magazine'in yaz sayısı için yapılan çekimlerde model Sara Blomqvist'in cildine fondoten bile uygulanmamış. Chanel'in makyajdan sorumlu yaratıcı direktörü  Peter Philips tarafından yaratılan görünüm, Chanel çantalar, Rick Owens takılar ve Fendi iç çamaşırları ile desteklenmiş.

After all, the great skin is the ultimate luxury was the motto of this shoot for New York Times Style Magazine's summer issue so model Sara Blomqvist even has no foundation on her face.  Peter Philips, Chanel's global director of make up created the look and Chanel bags, Rick Owens jewellery and Fendi lingerie were the other supporters of the shoot.


fashiongonerouge

23 Nisan 2010 Cuma

A little tale from Saturday



Lokasyon/Location: V2K Designers, Den Cafe, Valikonağı Cd.
Kast/Cast: Nil,  D., TrendtasticNY ve/ and  ben / me



Yüzümü saklamanın farklı bir yolunu ararken, Nil'den yardım istedim :)
I was looking for a different way of covering my face so I asked a little help from Nil :)


TrendtasticNY ve ben deneysel takılıyoruz.
TrendtasticNY and I were experimenting


Yeni ayakkabı alarmı!!!
New shoes alert!!!


Üst ve kolye/ Top and necklace: Topshop


Tişort ve mont /Tee and coat: Topshop
Pants/Pantalon: H&M
Kemer/ Belt: Zara
Ayakkabı/Shoes: Aldo
Çoraplar/Socks:Penti
Çanta ve bileklik/Bracelet and bag: Marc by Marc Jacobs


Cadının notu: Bayramınız kutlu olsun, iyi tatiller!

22 Nisan 2010 Perşembe

In the closet with Erin Wasson

Erin Wasson ismini mırıldanınca hepimizin aklına, model, tasarımcı, stilist.. gibi pek çok kavram geliyor. Kendisi farklı tarzı  ile moda dünyasının, sokak modası fotoğrafçılarının fotoğraflamaktan bıkmadıkları bir isim. Bugün onun dolabına misafir oluyoruz ve Erin Wasson olsanız ve dolabınıza sığamayacak kadar kıyafetiniz, aksesuarınız olsa neler yaparsınız sorularına cevaplar arıyoruz. Erin bu tarz sorunları birilerine bu iş için para vermek yerine kendi bulduğu küçük çözümlerle hallediyormuş, mesela duvara çakılan bir kaç çivi çantalarınızı ve kemerlerinizi koyacak  eksta yer sağlarken, dekoratifte gözüküyor. Şapkalarını salonda saklarken, aksesuarları içinse eski bir masadan destek almış.

Erin Wasson holds many titles like model, designer and stylist. She's always in the center of attraction with her unique style. Here's some photos of your closet that can give you an idea about yours, please click here to see all article.


Tarzı ile ilgili ipuçlarına gelince dolabı genellikle vintage mağazalardan buldukları, bazı parçalarda kendine göre yaptığı değişiklikler,tasarımcı parçaları ve hızlı moda ürünlerinin birleşiminden oluşuyor ve ekliyor, bir 2. el mağazasında bir sürü berbat parçanın oluşturduğu bir yıgının altında kimsenin yüzüne bakmayacağı bir parça bulup, onu bir şekilde güzel ve ilginç gösterebilecek hale getirebiliyorsanız bence gerçek stil budur.

Modelinia

21 Nisan 2010 Çarşamba

Furby meets florals


Günaydın :) Bugün erkenden bir post yapmak istedim, günün geri kalanında sizlere fazla vakit ayıramayabilirim diye korktum. Dün akşam blogun gediklilerinden arkadaşım D.'nin doğum gününü kutladık, her şey güzeldi, ona bir kere daha buradan öpücüklerimi yolluyorum. Bu kıyafet dün akşamdan değil ama taa David Guetta gecesinden, formspring me den daha fazla kıyafet postu isteyenlere ithaf olunur :)

Bu arada tırnaklarım için ilhamı Chanel'in Paris- Sangay koleksiyonundan aldım, benzer Chanel  ojelere sahipken, bu farklı uygulamayı denemek istedim, erkekler hiç hoşlanmazken, kadınlar genelde "değişik" sıfatını kullandı, bu iyi bir şey değil sanırım? :)



Good morning :) I'd like o make a an early post today because the rest of the day may be a little bit hectic and I may not be able to show some love for you later. Last night we celebrated D.'s birthday, who is a regular in this blog, we had fun and now I'm sending her many kisses again. This outfit wasn't from last night but from a night we listened David Guetta. I'm dedicating this post to the people that formspinged me and asked for mor outfit posts,this ones for you!

By the way, I inspired from Chanel's Paris-Shanghai collection for my nails because I had similar Chanel nail polishes and wanted to give this different application a try. Most of the guys hated it but the girls used  the word  "different" , this is not good thing I guess, what do you think? :)




Elbise ve mont/ Dress and jacket: Topshop
Ayakkabı/Shoes: Fendi
Çanta/Bag: Mudo
Kolye/Necklace: MNG

19 Nisan 2010 Pazartesi

Eskilerden bir etegin cazibesine kapıldım


Kendi kıyafetlerime ayırdığım postlara ne zamandır pek yüz veremiyorum ama biraz daha beklersem bu kıyafetler iyice kışlık kalacak, o yüzden işte oldukça kendi halinde bugün ne giydim postu.

I couldn't post much of my outfits  lately but if I'd wait more, all will look very wintery so here is an modest outfit post for you.

Deri ceket ve hırka / Jacket and cardi: Zara
Etek/Skirt: Vakkorama Division
Şal/Scarf: Pieces
Tişört/Tee: Topshop
Kolye/Necklace: H&M
Ayakkabılar/Shoes: MNG

Bak yeşil yeşil

Fashiongonerouge

Coachella 2010 All Stars

Pazartesiye hafif bir başlangıç Coachella 2010 festivaliyle olsun, iyi haftalar!
Coachella Festival 2010 style photos are good way kicking Monday, have a great week!

  Rachel Bilson                                                  Rosie-Hungtington Whiteley

Anne Hathaway                                 Mischa Barton


Kate Boshworth                              Whitney Port

Whitney Port                                            Katy Perry


Kate Hudson                                                           Daisy Lowe




Hanneli Mustaparta

Ve Alexa Chung

Bu durumda hafta sonunun açık ara birincileri Kate B., Kate H ve Alexa Chung'tır bence :)
In my opinion Kate B. Kate H. and Alexa Chung were the style queens of this weekend.

p.s: Bu arada şimdi gördüm sevgili TrendtasticNY' da benzer bir post yapmış, sizler için sıkıcı olabilir ama harcadığım zamana kıyamadım :)

TFS,justjared,hanneli
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...